biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:90/363)

Śmietankowy tort z żurawiną 156

Układamy pierwszy ze spodów na paterze i smarujemy przestudzonym musem z żurawiny. Następnie nakładamy porcję kremu. Do środka tortu powinniśmy zużyć ok. połowy przygotowanego kremu. Na krem nakładmy pokrojone orzechy i galaretkę w cukrze. Przykrywamy kolejnym blatem. Jak zbudować stelaż na tort piętrowy? Biszkopt to bardzo delikatne ciasto, dlatego jeśli chcemy zbudować z niego wysoki tort, należy podzielić(...)tort, wyciągamy nieco i obcinamy nożyczkami odrobinę powyżej miejsca gdzie widać odciśnięty krem. Ja wbiław w sumie 9 słomek – 1 na środku i 8 wokoło. Na przygotowane słomki kładziemy spód tortownicy – będzie spodem drugiego piętra tortu. Na spód nakładamy odrobinę kremu, żeby kolejny blat biszkoptu miał się do czego przyczepić. Dodajemy kolejne warstwy: żurawina, krem, orzechy i galaretka

Ciastkozercy
Tort czekoladowy z wiśniami i dekoracją z kremu maślanego na bezie szwajcarskiej 230

lodówki i ubić razem z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem do otrzymania gęstego kremu ( nie ubijać zbyt długo by krem się nie zwarzył ). Odłożyć 4 łyżki kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu. Biszkopt przekroić na 3 równe blaty. Jeden z blatów ułożyć na paterze i nasączyć go 1/3 części przygotowanej zalewy alkoholowej. Wyłożyć połowę kremu czekoladowego, wyrównać. W krem(...)powciskać połowę ilości wiśni. Przykryć drugim blatem biszkoptowym, nasączyć połową pozostałego alkoholu, wyłożyć resztę kremu, wyrównać. W krem powciskać pozostałe wiśnie. Przykryć ostatnim blatem biszkoptu i nasączyć go pozostałym alkoholem. Boki i wierzch posmarować odłożonym kremem.  UWAGA: Wiśnie można od razu wymieszać z kremem ( po odłożeniu tych kilku łyżek ) i tak wykładać na tort. Tort dowolnie udekorować i wstawić

Opowieści z piekarnika
TORT Z NUTELLĄ I KREMEM ŚMIETANKOWYM 470

achom" nie było końca":))) Póżniej zawieźliśmy go do znajomych. I cóż mogę powiedzieć?:) Bardzo polecam Wam ten tort, "efekt WOW" murowany":)))SKŁADNIKI NA BISZKOPT RZUCANY*:5 jajek3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mąki pszennej1/4 szklanki mąki ziemniaczanejSKŁADNIKI NA KREM NUTELLOWY:300 g mascarpone9 łyżek (z górką) NutelliSKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY:200 g mascarpone200 g śmietany kremówki 36%6 łyżek cukru pudru(...)drugiej - Ciemnej części - dodaj Nutellę i również zmiksuj. Kremy schowaj do lodówki na czas przygotowywania pozostałych składników tortu.PONCZ:Wszystkie składniki wymieszaj razem w szklance.SKŁADANIE TORTU:Kremy wyjmij z lodówki.Biszkopt przekrój na 3 równe blaty. Pierwszy blat połóż na paterze lub ozdobnym talerzu i polej kilkoma łyżeczkami ponczu. Następnie posmaruj go dżemem pożeczkowym. Na to wyłóż

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto z czereśniami i mascarpone 149

Ciasto z czereśniami i mascarpone to pyszny i mało skomplikowany deser na lato. Delikatny kakaowy biszkopt przełożony galaretką z czereśniami, a z wierzchu krem z mascarpone i soczyste borówki. Pyszne ciasto jest o umiarkowanej słodyczy i po prostu rozpływa się w ustach.  Biszkopt do ciasta zrobiłam z dodatkiem karobu, czyli mączki chleba świętojańskiego, który nadał ciastu bardzo przyjemnego lekko(...)smaczne. Czereśni zbyt mocno nie gotowałam, aby pozostały kawałeczki owoców.  Jak już wspomniałam, ciasto jest umiarkowanie słodkie, jeśli lubicie słodkie wypieki, należy zwiększyć ilość cukru zarówno w biszkopcie, jak i kremie. Ciasto najlepiej smakuje na następny dzień po zrobieniu, gdyż jest bardziej wilgotne. Jeśli wstawiacie je do lodówki, zabezpieczcie znajdujące się w niej aromatyczne potrawy typu np. palcówka, gdyż

Kuchcik gotuje
Tort z masłem orzechowym, karmelem i czekoladą. Peanut butter cake. 156

Ciasto wylej do średniej tortownicy i piecz do suchego patyczka. U mnie 170°C, grzanie dół, czas 35 minut. Biszkopt studzimy całkowicie. Ja biszkopt piekę zawsze dzień wcześniej na noc, taki jest najlepszy na tort. Biszkopt kroimy na 3 blaty. Biszkopt też przygotowuję w mniej tradycyjny sposób tj. ubijam razem całe jajka na sztywną masę, do której dodaję cukier(...)służy do wyrabiania kremów. Dodawaj po łyżce w/w składników na przemiennie, powoli. To bardzo ważne, krem maślany ucieramy dość długo, masło musi wchłonąć np. masło orzechowe czy cukier puder, krem musi być ucierany powoli, składniki muszą się ładnie łączyć, dzięki temu Twój krem będzie zawsze idealny! Ja krem maślany ubijam około 20 minut. Krem wstaw do lodówki. ponadto : - 5 garści

SMYKWKUCHNI
Tęczowy tort urodzinowy 178

wodą i posłodzony do smaku. Dzień wcześniej zróbcie galaretki według przepisu i wylejcie do okrągłych foremek wielkością podobnych, lub mniejszych od biszkoptu. W misie miksera umieśćcie mascarpone, śmietanę, wanilię i cukier puder, następnie zmiksujcie na stabilny krem. Wykonanie Na podstawce ułóżcie pierwszy blat biszkoptowy.  Nasączcie go delikatnie i posmarujcie cienko kremem waniliowo-śmietankowym.  Przełóżcie delikatnie galaretkę na tort(...)celu delikatnie ogrzejcie formę, aby galaretka zrobiła się luźniejsza. Posmarujcie na wierzchu cienką warstwą kremu i ułóżcie drugi blat biszkoptowy. Nasączcie i posmarujcie kremem, na krem poukładajcie owoce i przykryjcie biszkoptem. Kolejne przełożenie to galaretka i krem waniliowo śmietankowy. Na koniec nasączcie wierzchnią warstwę biszkoptu i schłodzicie w lodówce około 2 godzin. Do posmarowania tortu możecie użyć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
CIASTO "OCZY CARYCY KATARZYNY" 176

szklanki oleju rzepakowego Krem: 1 i 2/3 szklanki mleka 1 budyń  śmietankowy 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 kostka miękkiego masła Galaretka: 2 galaretki (u mnie agrestowe) 2 łyżki cukru 1/2 litra wody   Napar kawowy: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 łyżka cukru 1 szklanka wody (można dodać alkoholu amaretto) + okrągłe biszkopty + polewa   +płatki migdałowe WYKONANIE(...)lekkiego stężenia. 6. Napar: Z podanych składników zrobić napar i wystudzić. 7. Przełożyć ciasto (od dołu) 1 blat ciasta (można lekko nasączyć zimnym naparem z herbaty) połowa kremu okrągłe biszkopty nasączone w naparze kawowym tężąca galaretka (odstawić całość do stężenia, a potem kładziemy pozostałe warstwy) reszta kremu blat ciasta dowolna polewa (u mnie kakaowa),płatki migdałów 8. Ciasto schłodzić przez

Mała w garnku miesza
Ciasto Oczy Carycy 2601

cukier waniliowy1 kostka miękkiej margarynyGalaretka:2 galaretki (u mnie wiśniowe)2 łyżki cukru1/2 litra wodyNapar kawowy:1 łyżka kawy rozpuszczalnej1 łyżka cukru1 szklanka wody (można dodać alkoholu amaretto)+ okrągłe biszkopty+ polewaSposób wykonania:1. Ciasto jasne: białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie delikatnie mieszając, dodać ocet, olej, proszek i mąkę.2. Ciasto ciemne: żółtka(...)potem na przemian wykładać ciasto raz ciemne, raz jasne i delikatnie zamieszać widelcem. Piec w 180 st. C przez 35-40 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty.4. Krem: Szklankę mleka zagotować z cukrami, a resztę mleka wymieszać z budyniem. Na gotujące się mleko wlać budyń. Po zagotowaniu ostudzić. Margarynę utrzeć na puch, stopniowo dodawać zimny budyń.5. Galaretki: Wodę

Kuchnia domowa Ani
Rolada biszkoptowa z kremem cytrynowym 139

Rolada biszkoptowa to efektowne ciasto, które w przygotowaniu jest banalnie proste. Wystarczy upiec biszkopt, przełożyć go kremem, udekorować i gotowe! Składniki: na biszkopt 3 jajka (m) niepełna szklanka mąki pszennej niepełna szklanka cukru niecałe 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego na krem niepełna szklanka zimnego mleko 1 krem cytrynowy do dekoracji cukier puder półplasterki(...)pieczenia, a następnie wylać na nie przygotowane ciasto. Piec około 15 minut (do zrumienienia biszkoptu). Gorący biszkopt przełożyć do góry nogami na ręcznik kuchenny, oderwać papier do pieczenia i delikatnie zrolować ciasto. Pozostawić w takiej pozycji do ostygnięcia. W międzyczasie przygotować krem: tzn zimne mleko zmiksować przez około 4 minuty z kremem cytrynowym. Przygotowanym kremem przełożyć roladę biszkoptową. Najlepiej

Ugotować
Tort truskawkowy bez pieczenia 323

Uwielbiam truskawki i pyszne torty. Tort truskawkowy bez pieczenia jest niewątpliwie świetnym rozwiązaniem, by pogodzić te dwie miłości. Co prawda bardziej lubię takie prawdziwe torty, na biszkopcie, z kremem, ale w upalne dni fajnie zrobić coś innego. Póki mamy sezon na truskawki, warto sięgnąć po ten przepis. Przyznaję, że zamysł miałam nieco inny, ale robiłam ciasto na iście wariackich papierach(...)galaretka zbyt szybko zacznie tężeć? Rady znajdziesz na końcu wpisu. Smacznego! Składniki na tortownicę 26 cm: 1 i 1/2 op. rurek waflowych z kremem kakaowym (lub pół na pół z pustymi) ok 2/3 op. biszkoptów podłużnych 2 galaretki truskawkowe 3 łyżeczki żelatyny + 150 ml gorącej wody 2 galaretki agrestowe + 150 ml gorącej wody 1 galaretka agrestowa + 200 ml wody

Anioszek w kuchni
Tort truskawkowy bez pieczenia 445

Uwielbiam truskawki i pyszne torty. Tort truskawkowy bez pieczenia jest niewątpliwie świetnym rozwiązaniem, by pogodzić te dwie miłości. Co prawda bardziej lubię takie prawdziwe torty, na biszkopcie, z kremem, ale w upalne dni fajnie zrobić coś innego. Póki mamy sezon na truskawki, warto sięgnąć po ten przepis. Przyznaję, że zamysł miałam nieco inny, ale robiłam ciasto na iście wariackich papierach(...)galaretka zbyt szybko zacznie tężeć? Rady znajdziesz na końcu wpisu. Smacznego! Składniki na tortownicę 26 cm: 1 i 1/2 op. rurek waflowych z kremem kakaowym (lub pół na pół z pustymi) ok 2/3 op. biszkoptów podłużnych 2 galaretki truskawkowe 3 łyżeczki żelatyny + 150 ml gorącej wody 2 galaretki agrestowe + 150 ml gorącej wody 1 galaretka agrestowa + 200 ml wody

Anioszek w kuchni
Domowy tort piłkarski śmietanowo - brzoskwiniowy. Boisko typu orliki ;) 158

internetową wysyłkę - ale dostałam, dzięki życzliwości pewniej właścicielki cukierni. Testy murawy zostały przeprowadzone i okazało się, ze krem pięknie odzwierciedla kolor wiosennej murawy. Pozostało upiec ziemisty (czyli czekoladowy) biszkopt, ubić krem śmietanowy, zrobić wsad brzoskwiniowy, a potem sklecić tortowe boisko i narysować linie. Jesli chodzi o parametry techniczne to FIFA czy tam UEFA mogłyby się przyczepić - że krzywo, że murawa

Kuchnia po mojemu
Ciasto Biedronka 2426

tarce o grubych oczkach i połączyć z ciastem ciemnym. Wymieszać. Ciasto przelać do  natłuszczonej blaszki o wym. 27x35cm. Piec około 50-60 minut w temp. 180 st. Ostudzić. Krem:  1/2 l mleka,  cukier waniliowy,  szklanka cukru,  2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej,  2 łyżki mąki pszennej,  250g masła lub margaryny.  3/4 mleka zagotować(...)Wyłożyć ją na wystudzone ciasto. Dodatkowo: galaretka truskawkowa,  1 opakowanie okrągłych biszkoptów,  50g gorzkiej czekolady.  Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Na kremie poukładać biszkopty, jeden obok drugiego. Całość zalać tężejącą galaretką i odstawić w chłodne miejsce, by galaretka całkiem zastygła. Czekoladę stopić na parze, przestudzić i zrobić na cieście kropki

Z miłości do słodkości
miętowa straciatella (bez pieczenia) 303

możecie rozetrzeć krem na gładko.  Na blogu znajdziecie również klasyczną wersję miętuska na biszkopcie tutaj: (klik) *foremka 23*23 cm Składniki: na spód: 1,5 opakowania biszkoptów nadziewanych (lub zwykłych) na krem miętowy: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego łyżka cukru 150 g landrynek miętowych 1/2 szklanki wody 200 g masła na piankę miętową: 330 ml śmietanki kremówki(...)wystudzenia.  Miękkie masło utrzeć na puch a następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu. Można utrzeć na gładko, ja zostawiłam miętowe grudki żeby były dobrze wyczuwalne.  Krem miętowy rozsmarować na biszkoptach. Ciasto wstawić do lodówki, żeby masa trochę się ścięła. W międzyczasie dwie galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Odlać z nich pół szklanki i wstawić do lodówki żeby

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort czekoladowo-malinowy w wiosennej oprawie 242

biszkoptem na podłogę lub blat z wysokości ok. 40 cm. Dzięki temu biszkopt nie opadnie. Odstawiamy do ostygnięcia. Całkowicie ostudzony kroimy na trzy blaty i wyrównujemy krawędzie. (Ja zwykle nacinam sobie nożem tylko brzegi, by później całkowicie przekroić ciasto nitką. Ta metoda sprawdza się zawsze.)Krem czekoladowy: Obie czekolady łamiemy na niewielkie kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy(...)dokładnie wypełnić przestrzenie między nimi.) Na kremie układamy środkowy blat ciasta i lekko dociskamy. Rozsmarowujemy na nim resztę konfitury, układamy pozostałe maliny i wykładamy kolejną porcję kremu. Przykrywamy ostatnim, dolnym blatem biszkoptu spodem do góry i ponownie lekko dociskamy. Boki i wierzch tortu pokrywamy pozostałym kremem czekoladowym. Złożony tort wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. (Ja wszystkie powyższe etapy

Ratunku obiad

Proponowane wyszukiwania