biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:84/363)

melba malinowa 148

której by ono nie smakowało, dlatego tym bardziej polecam.  Uwaga- pracę nad tym tortem najlepiej rozłożyć na dwa dni: jednego dnia upiec biszkopt żeby ładnie się przekroił i ugotować ser a drugiego dnia ukręcić krem i przełożyć ciasto. Najlepiej przechowywać je w lodówce ale przed podaniem wyjąć godzinę wcześniej, lepiej smakuje trochę odgrzane.  *tortownica 21 cm Składniki(...)Gotowy krem podzielić na połowę. Galaretkę rozpuścić w szklance wody i odstawić. Dolną część biszkopta ułożyć na paterze i zapiąć wokół niej obręcz tortownicy. Rozłożyć połowę kremu i przykryć drugim biszkoptem. Z drugiej części kremu odłożyć trochę na boki i dekorację a resztę rozsmarować na wierzchu. Ułożyć maliny i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Kiedy galaretka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
niebiańskie kapuczino 133

Świąteczne niebiańskie kapuczino. Bardzo delikatny kakaowy biszkopt, nasączony kawą, przełożony kremem budyniowym, zwieńczony delikatną, puszystą pianką. Tego ciasta nie może zabraknąć na świątecznym stole.  Składniki na biszkopt: ¾ szklanki cukru ½ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy   4 łyżki kakao 4 jaja Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe 200g masła ½ l mleka Kawowa pianka: 2 szklanki(...)kawę, wystudzić. (odlać  ½ szklanki kawy, dopełnić szklankę mlekiem. Tym nasączyć biszkopty).  Do wystudzonej kawy dodać dwie śnieżki, miksować na puszysty krem. Napęczniałą żelatynę należy rozpuścić. Wlać do kremu. Masę kawową wylać na drugą część biszkoptu. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią ciasto

Słodki Zakątek
Czekolada plastyczna i tort na Dzień Matki 183

pierwszy, zwykle dekorowałam torty masą z pianek marshmallows lub po prostu kremem. Tyle, że eksperyment spodobał mi się tak  bardzo, że jeszcze nie raz do niego wrócę :-) Polecam i Wam tę metodę dekorowania - jest łatwa i szybka, a do tego można nieźle zaskoczyć jedzących :-) Powodzenie :-) SKŁADNIKI Biszkopt (22 cm): 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej(...)sposób przygotowujemy biała czekoladę. Biszkopty kroimy na trzy krążki każdy. Pierwszy krążek z większego biszkoptu nasączamy ponczem, rozsmarowujemy na nim część dżemu, a następnie wykładamy część masy i rozsmarowujemy. Przykładamy drugim krążkiem, sączymy go i znów smarujemy kremem. Kładziemy trzeci krążek, sączymy i smarujemy cienką warstwą kremu.  Odrywamy kawałek ciemnej czekolady, spłaszczamy go, kładziemy

Czary - gary w kuchni
Mazurek czekoladowy 200

kajmakiem. Biszkopt piekłam z 3 jajek na dużej blaszce o wymiarach 32×22 cm i przekroiłam na pół, w ten sposób otrzymałam dwa cienkie spody. Składniki na biszkopt Składniki na krem budyniowy: 1 kostka masła 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki kakao + kawa na poncz (rozpuszczalna lub parzona), wiórki czekoladowe, pół tabliczki czekolady(...)ponczu, bo biszkopty są bardzo słodkie, ale to kwestia gustu. Blaty biszkoptu wygodnie jest ułożyć sobie na czystych kawałkach papieru do pieczenia, wtedy można przesuwać je swobodnie po blacie i mniej się kruszą, a kiedy ciasto będzie gotowe po prostu odklejamy papier i przekładamy na talerz. Masło na krem powinno być bardzo miękkie. Budyń rozpuszczamy w niewielkiej ilości mleka. Resztę

Ciastkozercy
Cycki murzynki 736

białek ½ szklanki cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka wiórek kokosowych Krem budyniowy: ½ litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 5 łyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 kostki masła 82% Kilka kropli  aromatu migdałowego Dr.Oetker 120 g okrągłych biszkoptów –używam petitki 1 galaretka np.  agrestowa Dr. Oetker rodzynki Polewa czekoladowa(...)miksować do powstania gęstego kremu. Masą przełożyć ciasto. Galaretę rozpuścić w szklance gorącej wody, wystudzić, maczać w zimnej galaretce biszkopty wykładać na ciasto, resztę tężejącej galaretki wylać między biszkopty na krem. Schłodzić w lodówce. Polewa:  Żelatynę zalać mlekiem, odstawić do spęcznienia.  Resztę składników umieścić w garnuszku i podgrzać w kąpieli wodnej aż składniki się połączą do gorącej czekoladowej

Wanilia i Kardamon
Kokosowe ciasto z czekoladą i porzeczkami 599

Wstawić biszkopt do piekarnika nagrzanego do 160*C i piec przez 30 min. Po tym czasie wyciągnąć ciasto i upuścić w formie z wysokości 50 cm. Wystudzony biszkopt przekroić na dwa blaty. Krem. Śmietanę kremówkę przelać do garnuszka i doprowadzić do wrzenia. Wsypać mleko w proszku i stale mieszając trzepaczką dokładnie rozprowadzić. Wsypać wiórki kokosowe i zagotować. Zdjąć z ognia(...)cukrem, aż znacznie puszczą sok. Wlać rozprowadzoną mąkę w zimnej wodzie i mieszając zagotować. Blaty biszkopta nasączyć naparem z herbaty i rozsmarować gorącą konfiturę porzeczkową. Kiedy krem będzie gęsty, przełożyć nim biszkopty z porzeczką. Wierzch wyrównać i wysypać uprażone na suchej patelni wiórki kokosowe. Udanych wypieków i smacznego

https:KKuchniaMniam
Prinzregenttorte - tort księcia regenta - słodki tort bez cukru 526

bardzo popularny w Bawarii, upieczony na cześć bawarskiego księcia regenta Luipolda w 1886 roku. Ten tort to prawdziwy cukierniczy majstersztik, składający się z siedmiu cieniutkich warstw biszkoptu przełożonych w oryginale czekoladowo-maślanym kremem. Prezentuję noworoczną wariację na temat Prinzregenttorte, z szampańskim kremem, dodatkowo każda warstwa przełożona została dżemem malinowym w przepisie z którego korzystałam, a u mnie domowym dżemem truskawkowym(...)słodkiego dżemu nie ma potrzeby dodatkowego dosładzania kremu. Ponieważ moje domowe dżemy nie są za słodkie, dodałam do kremu łyżkę ksylitolu/cukru na paterze ułożyć kruchy spód, posmarować kremem, na to pierwszy blat biszkoptu. Posmarować biszkopt dżemem, następnie rozsmarować 1/7 kremu. Postąpić podobnie do wykorzystania wszystkich skladników, pozostawiająć kilka łyżek kremu do posmarowania wierzchu i boku tortu  w rondelku zagotować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Biszkopt z kremem jagodowym 199

cukru 3/4 szkl mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 1 opakowanie budyniu waniliowego + 2 łyżko cukru + 2 szkl mleka … Czytaj dalej Biszkopt z kremem jagodowym

czarrna od kuchni
Ekspresowe Tiramisu 107

poderwij mnie” Składniki (4 porcje): 16 (ok. 100 g) podłużnych biszkoptów 1 niepełna szklanka (200 ml) mocnej kawy 3 łyżki likieru amaretto (opcjonalnie) 1 szklanka (250 ml) śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki (20 g) cukru pudru kakao naturalne do posypania Przygotowanie: 1) Przygotować krem: śmietankę ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder(...)oraz serek mascarpone i dokładnie wymieszać mikserem. 2) Biszkopty namaczać w kawie z dodatkiem amaretto i układać po dwa na dnie każdego słoika lub szklanki. 3) Na biszkopty nałożyć po dwie łyżki kremu. Przełożyć warstwą 2 namoczonych w kawie biszkoptów i zakończyć dwiema łyżkami kremu. 4) Tak przygotowany deser schłodzić w lodówce przez min. 2 h. 5) Przed podaniem obficie

Fitsweet.me
Ciasto snickers 217

herbatników 500g masy krówkowej (najlepsza jest firmy Gostyń) 1 i 3/4 szklanki solonych orzeszków ziemnych Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 4 żółtka 200 g masła orzechowego Ganache(...)krem. Ganache: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić. Na biszkopcie rozsmarować krem, na nim ułożyć warstwę herbatników, potem masę krówkową. Następnie warstwę lekko posiekanych orzeszków ziemnych (lekko docisnąć), a na wierzch czekoladowe ganache. Schłodzić. Smacznego To też może Cię zainteresować: Ciasto

Oryginalny smak
Klasyczny tort z kremem czekoladowym 244

urodziny tatuś zażyczył sobie zwykły, klasyczny tort z kremem - bardzo czekoladowym:)) Musiałyśmy więc z mamą spełnić życzenie solenizanta i wspólnie przygotowałyśmy taki oto zwykły, ale naprawdę bardzo smaczny!!   Biszkopt: 7 jajek,  1 i 1/3 szklanki cukru,  1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,  łyżeczka proszku do pieczenia.  Białka ubić

Z miłości do słodkości
Tort Czekoladowy z Gruszkami 397

brzegów tortownicy), ściągnąć papier do pieczenia. Biszkopt w z wierzchu wyrównać i odciąć przypieczoną skórkę ( patrz FILM ). Biszkopt włożyć z powrotem do blaszki i zamknąć czystą obręcz. 5. Składniki do nasączenia wymieszać i skropić ciasto w blaszce, wierzch posmarować konfiturą morelową. Krem: 6. Żelatynę zalać zimną wodą, wymieszać i odstawić na około 15 minut, aby napęczniała. Gruszki osączyć(...)śmietanki i wymieszać szpatułką ( patrz FILM ). Dodać drugą łyżkę śmietanki i znów wymieszać. Tak rozmieszaną masę czekoladową wlać do pozostałej, ubitej śmietanki i wymieszać szpatułką, aż powstanie jednolity krem. 10. Na biszkopt w blaszce wylać trochę kremu (tak około 1/5 z kremu), wyrównać i na wierzchu poukładać gruszki, lekko docisnąć. Na gruszki wylać krem i wyrównać. Cały krem nie zmieści

Mała Cukierenka
Tiramisu 171

zbyt szybko nie rozmakają. Osobom, które po raz pierwszy będą robić ten deser, proponuję przygotować go w salaterkach (porcje jak dla jednej osoby), wtedy gdy zbyt mocno namokną biszkopty lub krem przebijemy, to ominie nas problem z krojeniem i wyjmowaniem z formy, a deser i tak będzie bardzo smaczny. Deser z alkoholem - oczywiście dla dorosłych, w wersji dla dzieci(...)bardzo delikatnie, na wolnych obrotach miksera łączyć go z masą. Intensywnie nie miksować, gdyż masa stanie się rzadka. Masa ma postać delikatnego kremu, który daje się rozsmarowywać (pozostawia ślady po łyżce), ale nie rozpływa się. Biszkopty układać w foremce i dokładnie za pomocą łyżeczki polewać zimną kawą (wykorzystać tylko 1/2 kawy). Można kawę przelać do głębokiego talerza i maczać

Kuchcik gotuje
Ciasto Princessa kokosowa 703

Dzisiaj jest Dzień Kobiet, więc z tej okazji mam dla Was przepis na pyszne ciasto- Princessa kokosowa. Ciasto z kokosowym biszkoptem i pysznym kokosowym kremem, a do tego w kremie znajdziecie kokosowe wafelki. Każdy fanatyk smaków kokosowych je pokocha :) Składniki: biszkopt: 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej (tak, tylko 3 łyżki ;)), 3 łyżki cukru, 3 łyżki wiórków kokosowych, 1 łyżeczka(...)śmietanki. Dodajemy śmietan fix lub rozpuszczoną żelatynę. Przy użyciu żelatyny polecam żelatynę typową do deserów lub w listkach. Następnie dodajemy posiekane wafelki i wiórki kokosowe. Mieszamy. Biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy kremem. Ciasto udekorowałam chipsami kokosowymi i kawałki princessy kokosowej

Aga w kuchni
Zakręcone tiramisu 191

piekarnika i ostudzić. 2. Krem: Każde jajko zanurzyć w szklance z wrzątkiem na około 10 sekund aby pozbyć się ryzyka salmonelli. Żółtka z cukrem pudrem utrzeć mikserem na bardzo gładką masę, dodać stopniowo mascarpone i ubijać, aż krem będzie miał jednolitą kremową konsystencję. Następnie dodać śmietanę ubitą na sztywno i całość dokładnie wymieszać szpatułką. Krem przełożyć do szprycy lub rękawa(...)biszkopcie prostopadle do krótszego boku wycisnąć ze szprycy paski kremu o długości około 10 cm. Następnie biszkopt zagiąć tak, aby przykrył całość i wycisnąć drugie „piętro” kremowych pasków, tym razem już troszkę krótszych. Ponownie zagiąć pozostałą część biszkoptu i udekorować wierzch resztą kremu. Na koniec ciasto oprószyć kakao i udekorować czekoladowymi ziarenkami kawy

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania