biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:91/363)

30 przepisów na świąteczne słodkości (30 ricette per dolci natalizi) 269

ricette che mi auguro possano esservi utili in vista delle feste. Piernik z jabłkami i kremem mascarpone (Ciambella speziata al mele e crema di mascarpone) Kula śnieżna z biszkoptu z kremem chantilly, czerwoną porzeczką i granatem (Cupola di pan di spagna con crema chantilly, ribes rosso e melagrana) Czekoladki marcepanowe (Palline al marzapane e cioccolato) Panforte - świąteczne ciasto z Sieny

La grande e la piccola cuoca
Ciasto imieninowe 106

znalazłam ostatnio w zbiorze siostry Anastazji, jednak musiałam je trochę zmodyfikować, bo jak dla mnie było w nim wszystkiego zbyt dużo. Więc finalnie dałam biszkopt kakaowy, oraz orzechowy i bezę kokosową, zespoliłam je pysznym kremem orzechowo kawowym i posmarowałam dżemem porzeczkowym, który genialnie zbalansował słodycz wszystkich warstw.  Biszkopt kakaowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)może być mleczna, może być gorzka) 3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Biszkopt kakaowy smarujemy cienką warstwą dżemu, na dżem wykładamy połowę kremu i przykrywamy bezą kokosowa, na która wykładamy pozostały krem i wyrównujemy. Na wierzch kładziemy biszkopt orzechowy i polewamy wszystko czekoladą roztopioną razem z mlekiem w kąpieli wodnej.  Smacznego

Cynamonowe szczęście
Tort biszkoptowo - kokosowy z cytrynową pianką. 138

śmietany ,,Śnieżki'' można ubić kremówkę, ja używam ,,Śnieżki'' ponieważ u mnie nie wszyscy mogą jeść kremówkę. Zapraszam:) Składniki: Biszkopt x 3: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej  pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem kokosowy: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 200 ml zimnego mleka 200 ml mleczka kokosowego ( biała część ) 1 łyżka żelatyny(...)Krem kokosowy:  Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Śnieżkę ubijamy z mlekiem aż będzie puszysta, dodajemy mleczko kokosowe i żelatynę i dokładnie ubijamy. 3. Przekładanie: Biszkopty przekładamy lekko tężejącym kremem. 4. Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śnieżkę ubijamy z mlekiem aż będzie puszysta, dodajemy lekko tężejącą galaretkę i chwilę miksujemy, ważne, żeby

Izabelawkuchni
Walentynkowy torcik czekoladowy z truskawkami 146

Pyszny czekoladowy biszkopt z kremem śmietanowym z mascarpone i obowiązkowo truskawki. Taki torcik na Walentynki sprawdzi się na pewno. Częstujcie się! Składniki : * 4 jajka * szklanka mąki pszennej * 2 łyżki kakao * pół szklanki cukru * łyżeczka proszku do pieczenia * 500ml kremówki * 200g serka mascarpone  * słoiczek dżemu wiśniowego * 2 łyżki soku z cytryny * truskawki i czekolada do dekoracji Przygotowanie : Ubić jajka(...)dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać i przelać ciasto do prostokątnej blaszki. Piec 30 minut w 180 stopniach. Biszkopt wystudzić i przekroić na pół. Każdy blat nasączyć ciepłą wodą z cytryną. Wyłożyć dżem i krem z ubitej kremówki z mascarpone. Ja nie dodaję cukru do kremu - czekolada jest słodka. Odstawić torcik do lodówki na kilka godzin. Udekorować

Magiczne Życie Marty
Pianka porzeczkowo czekoladowa 302

Letnie ciasto do kawy z którym każdy sobie poradzi. Słodycz pianki przełamuje kwasowość porzeczek.  biszkopt: 3 jajka wielkość M 3 łyżki cukier biały Polski Cukier 4 łyżki mąki pszennej typ 450 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem czekoladowy: 250 ml śmietany kremówki 30 % 400 g serka mascarpone 200 g czekolady gorzkiej pianka(...)musu porzeczkowego i rozpuszczam w mikrofali. Żelatynę przelewam do musu porzeczkowego. Do białek wlewam pomału mus i cały czas miksuję. Robię to stopniowo nie od razu. Na zimny biszkopt wylewam krem czekoladowy i wstawiam do lodówki na dwie godziny. Potem wylewam piankę porzeczkową i wstawiam na dwie godziny do lodówki. Na piankę wykładam obrane porzeczki. Galaretkę rozpuszczam

wesoła kuchnia
Biszkopt Joconde w torcie literkowym. 124

wyjęciu z pieca. Sprawdź również przepis na biszkopt Joconde z makiem i różnokolorowymi wzorami na powierzchni. Biszkopt Joconde z makiem i kolorowym wzorem. Print Biszkopt Joconde w torcie literkowym. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course Deser, Dodatek do deseru Cuisine deser francuski Keyword biszkopt, migdały, tort numerkowy Prep Time 20 minutes(...)oraz do deserów różnego rodzaju. Dzięki temu, że jest miękki i wilgotny możemy połączyć go z każdym kremem. Kremy na śmietance nawilżą go dodatkowo, co jest dodatkowym atutem. Natomiast kremy tłuste, jak kremy maślane, ganache, też wspaniale pasują jednak osobiście uważam, że biszkopt należy spryskać delikatnie przed nałożeniem kremu. Spryskać można sokiem z cytryny w areozolu (przeznaczonym do kontaktu

SmartBake.pl
Ptyś 219

wymieszaniu z resztą składników..masa wyszła szara...dodałam więc odrobinę barwnika..aby ciasto nie było szare..   Składniki na Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl.cukru 1/2 szkl.mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Składniki na krem ptysiowy 1/2 kg sera mielonego białego [ dałam serki waniliowe ] 3/4 szkl.cukru pudru [ dałam mniej] 2 jednakowe galaretki  2 opakowania bitej śmietany(...)szklankach gorącej wody i ostudzić. Do mleka wsypać bitą śmietanę w proszku i ubić mikserem. Delikatnie miksując ser dodawać do niego ubitą śmietanę i tężejące galaretki. Na ostudzony biszkopt wyłożyć krem ptysiowy, a na nim rozłożyć herbatniki. Ciasto włożyć do lodówki na około 20 minut. Żelatynę namoczyć w około 4 łyżkach zimnej wody. Gdy napęcznieje, podgrzać ją i dokładnie wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Tort Szwarcwaldzki 190

Dzisiejszy tort robiłam na urodziny mojej siostry. Tort szwarcwaldzki to zwykle kilka warstw czekoladowego ciasta przełożonego bitą śmietaną i wiśniami, oczywiście z czekoladową dekoracją :) Ja zdecydowałam się na biszkopt czekoladowy. Żeby krem był bardziej stabilny dodałam do niego serek mascarpone i bitą śmietanę w proszku (ten składnik można śmiało pominąć, ja chciałam mieć pewność, że wszystko będzie na swoim miejscu(...)pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Na kremie układamy wiśnie. Powtarzamy z resztą spodów. Cały tort pokrywamy warstwą kremu. Brzegi dekorujemy polewą czekoladową. Zdecydowanie polecam wykorzystać do tego rozpuszczoną gorzką czekoladę (powinna

Ciastkozercy
Torcik lekko kokosowy 198

kropel aromatu migdałowego + herbata do nasączenia Masa: 200ml zagęszczonego mleka w puszce 100g wiórek kokosowych 100g masła 50g cukru Krem: 500ml śmietany kremówki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru gorzka czekolada  Przygotowanie tortu jak zawsze rozpoczynamy od upieczenia biszkoptów. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie dosypujemy przesianą mąkę oraz aromat. Te składniki mieszamy(...)czekolady zostawiamy do przyozdobienia tortu. Kiedy już wszystkie składniki mamy gotowe czas stworzyć Tort. Na biszkopt nakładamy masę, równo ją rozsmarowując. Następnie smarujemy kremem (nie żałujemy kremu, na pewno starczy). Następnie kolejny biszkopt i tak aż do momentu gdy krem smarujemy na górze oraz na bokach tortu. Na wierzchu wzorek robimy wykorzystując druga połowę czekolady. My najpierw narysowałyśmy kształt patyczkiem

Kolizje Smaków
Tort Chałwowy w romantycznym wydaniu 310

Tort chalwowy – wykonany przez DomoweTorty.com Tort chalwowy – wykonany przez DomoweTorty.com Przepis (krok po kroku + zdjęcia) na wyjątkowo pyszny Tort Chałwowy! Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową i smacznym kremem chałwowym tworzą jego wyjatkowy smak, a wiórkowo-kokosowe opruszenie, śmietanowe zdobienia oraz delikatne serduszkowe pianki w elemencie ozdoby, nadają całości romantyczny charakter. Zostawiam Was z tym pysznym przepisem(...)wykładamy na niego pozostałą część konfitury, na którą nakładamy i rozprowadzamy krem. Przykrywamy ostatnim blatem,delikatnie dociskamy do całości i nasączamy herbatą. Pamiętajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny, ale nie mokry! Pozostałą ilością kremu chałwowego-smarujemy górę oraz boki tortu. Ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort- jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Opruszamy tort wiórkami kokosowymi. Ubijamy śmietanę (250ml.). Umieszczamy bitą

Domowe Torty
Tort cappuccino 204

Tort cappuccino Tort cappuccino Tort cappuccino jest pyszny, wilgotny, kawowy. Jego wyjątkowy smak na pewno docenią nie tylko wielbiciele kawy cappuccino! Kawowy biszkopt, przełożony pysznym kremem cappuccino ( na bazie białej czekolady, śmietany kremówki i serka mascarpone), a w elemencie ozdoby paseczki z białej i czarnej czekolady oraz bita śmietana. To jeden z tych tortów, które znikają w krótkim czasie(...)pomocą silikonowej łopatki- ładnie ją rozprowadzamy, aby dokładnie pokryła warstwę z białej czekolady i wypełniła żłobienia. Wkładamy do lodówki przynajmniej na 20 min. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem, przykrywamy kolejnym blatem i lekko go dociskamy. Podobnie kolejny-drugi blat: nasączamy, smarujemy kremem, przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Boki oraz górę naszego tortu

Domowe Torty
Torcik kakaowo-śmietankowy 173

torcik i ozdobię go czekoladową figurką;-) I tak zrobiłam. I powiem Wam, że nawet fajnie wyszło. Jako, że nie lubię tortów z kremem z dodatkiem masła zrobiłam masę ze śmietaną i serkiem mascarpone.   Do tego kakaowy biszkopt i truskawki. Pycha!!! Wykończyłam go czekoladowymi wafelkami, ale zamiast nich można użyć dowolnych batoników czy czekolady. Wszyscy podobno byli zachwyceni tortem. Zarówno(...)płaty biszkoptu.   Masa: Śmietanę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i serek mascarpone. Delikatnie i dokładnie mieszamy. Gotowa masa powinna być sztywna. Masą przekładamy biszkopt. Pomiędzy biszkopt i krem kładziemy owoce. Dekorujemy wedle uznania. Smacznego

Passion of Cooking
Marysieńka - Czekoladowe Ciasto z Warstwą Orzechową i Aksamitną Masą Budyniową 1729

pianę, a następnie stopniowo dodajemy cukier. Delikatnie mieszając partiami dodajemy mąki i proszek oraz miód. Na końcu łączymy z drobno pokrojonymi orzechami włoskimi.Formę (tę samą w której piekliśmy biszkopt) wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i wylewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez ok. 20-25 minut do suchego patyczka.Krem Budyniowy:Odlewamy ok. 3/4 szklanki mleka(...)miksujemy na puch, a następnie stopniowo, najlepiej po jednej łyżce dodajemy budyń ciągle miksując. Gotowy krem wkładamy na chwilkę do lodówki.Na dno formy wykładamy dolną część biszkoptu, smarujemy połową kremu budyniowego, wykładamy warstwę orzechową, smarujemy pozostałą częścią masy i całość przykrywamy górnym biszkoptem.Polewa czekoladowa:Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie wlewamy alkohol, wrzucamy połamaną czekoladę, ściągamy z ognia

Słodka Strona
ciasto kawowo-pomarańczowe 179

Wystudzić. Mało rozetrzeć i ucierając dodawać po łyżce budyniu.  Dolny blat biszkopta ułożyć w blaszce wyścielonej wysoko papierem. Kawę wymieszać z wódką i nasączyć biszkopt. Posmarować dżemem pomarańczowym a na nim rozłożyć krem kawowy. Herbatniki moczyć w kawie z wódką(...)układać na kremie. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i połączyć z mascarpone. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku i zmiksować z kremem śmietanowym. Na herbatnikach rozsmarować 3/4 kremu śmietanowego, przykryć drugim biszkoptem i nasączyć go kawą z wódką. Wierzch posmarować pozostałym kremem i posypać kakao

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort śmietanowo porzeczkowy 179

piekarniku przez 25 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu foremkę upuszczamy na podłogę z wysokości 50 cm. Ponownie wstawiamy do piekarnika i studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Biszkopt upiec najlepiej jeden dzień wcześniej. Po wystudzeniu kroimy na 3 blaty. Frużelina porzeczkowa: Do garnka przekładamy porzeczki, wlewamy wodę, wsypujemy cukier. Owoce gotujemy na wolnym ogniu do momentu rozpadania się (około 15 minut(...)porzeczkowy i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Na pierwszym blacie biszkopta rozkładamy kawałki owoców, które zostały po wyciskaniu przez sitko musu. Rozkładamy 1/3 kremu śmietankowego, przykrywamy kolejnym blatem biszkoptu. Następnie rozkładamy krem porzeczkowy (zostawiamy kilka łyżek do dekoracji) i kolejny blat biszkopta. Na wierzchu rozkładamy drugą porcję kremu śmietankowego. Boki wygładzamy resztą kremu śmietankowego. Pomocne przy wygładzaniu jest moczenie nożna

VioletoweKucharzenie