biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:80/363)

Bezglutenowy tort smocze jajo 180

Składanie tortu i ozdabianie   Na kartce A4 drukuję obraz jajka, który następnie wycinam z biszkptu.   Jajo przekrawamy na pół i nakładamy cały krem z macarpone, na który kładziemy maliny. Biszkoptu(...)trzeba nasączać – u nas jedzony był 3 dni i cały czas był wilgotny. Na krem wykładam umyte i dobrze osuszone malinki, a na to drugą część biszkoptu. Całość wyrównuję, tak by krem był równomiernie rozłożony przy krawędziach i nie było „dziur”.   Przed dekorowaniem, nałożyłam na boki wartswę kremu maślnaego, ale myślę, że nie jest to konieczne. Kremu w rezultacie

Bazując na smaku
Ciasto Prince Polo z kremem i brzoskwiniami 222

brzoskwiniami. Wierzch pokryty również brzoskwiniami i galaretką. Mimo, że ciasto nie należy do tych niskokalorycznych, to konsystencją jest bardzo lekkie i delikatne. Na pewno jeszcze nie raz je upiekę;)) Biszkopt: 5 jajek,  czubata szklanka mąki pszennej,  szklanka cukru,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  budyń czekoladowy,  2 łyżki kakao.   Białka ubić, stopniowo dosypywać cukier(...)Czekoladę i wafle zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do masy, delikatnie wymieszać.  Brzoskwinie odsączyć, 1/3 pokroić w kosteczkę, dodać do masy.  Biszkopt nasączyć pozostałym sokiem z brzoskwiń. Wyłożyć połowę kremu, przykryć drugim blatem ciasta, nasączyć sokiem. Rozsmarować resztę kremu i wyłożyć połówki osączonych brzoskwiń. Schłodzić. Galaretkę rozpuścić w 450ml wrzątku, ostudzić. Tężejącą  galaretkę wylać

Z miłości do słodkości
Tiramisu 162

Tiramisu to włoski deser składający się z warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą i migdałowym likierem Amaretto, przekładanych kremem z serka mascarpone, jaj i cukru. Istnieje wiele przepisów na ten deser - we Włoszech występuje on w wielu regionalnych wersjach. Czasami zamiast Amaretto do tiramisu dodaje się likier kawowy Kahlúa. Międzynarodową karierę tiramisu zrobiło po II wojnie światowej - w jej trakcie włoscy(...)zanurzać biszkopty i - nim mocno nasiąkną - wykładać na dno naczynia, w którym deser trafi do lodówki. Na warstwę biszkopotów wyłożyć warstwę kremu, a na nią ponownie warstwę nasączonych biszkoptów i ponownie kremu. Górną warstwę kremu oprószyć kakao i startymi na grubych oczkach wiórkami czekolady

W SMAK
Tort czekoladowo – pomarańczowy 290

Biszkopt w blaszce nasączyć 1/3 ponczu i posmarować konfiturą. Na wierzch wyłożyć połowę czekoladowego kremu, wyrównać. Położyć drugą część biszkoptu, nasączyć i posmarować konfiturą. Wyłożyć resztę czekoladowego kremu. Przykryć ostatnim krążkiem biszkoptu, nasączyć. Tort wstawić do lodówki. Wierzch i boki – ganache: 10. Śmietankę kremówkę zagotować w rondelku z grubym dnem. Zdjąć z ognia i dodać obie poszatkowane czekolady, mieszać(...)żeby były ciepłe i lepiej można było wyrównać tort. 13. Masło utrzeć, ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Dodać resztki ganache’u i dokładnie wymieszać ( patrz FILM ), żeby krem nie był mdły, można dodać 1-2 łyżki alkoholu. Krem przełożyć do woreczka z metalową końcówką (użyłam końcówki Wilton 22) i ozdobić nim wierzch ciasta. 14. Na kremie poukładać czekoladki

Mała Cukierenka
Keto tort budyniowy z żurawiną (Paleo, LowCarb) 107

każdym razie ja gorąco polecam ten oto keto tort budyniowy z żurawiną . 🙂 Tort budyniowy z żurawiną Keto tort budyniowy z żurawiną to pyszny warstwowy tort, gdzie mięciutki biszkopt spotyka się z aksamitnym kremem budyniowym i kwaskowatą konfiturą żurawinową. Idealny nie tylko na Boże Narodzenie, ale także Sylwestra czy okres Karnawału. Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword biszkopt , bomby tłuszczowe , budyń(...)rumu do nasączenia blatów 25 ml gorącej wody do nasączenia blatów Konfitura żurawinowa 150 g żurawiny świeżej 0,5 pomarańczy 1 łyżka erytrytolu Krem budyniowy 1 szklanka gęstego mleka kokosowego 4 żółtka (2 pozostałe po biszkopcie + 2 dodatkowe) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (skrobii) 0,5 szklanki erytrytolu w pudrze 120 g masła klarowanego w temperaturze pokojowej 150 g gęstego jogurtu

Modern Cave Girl
Keto tort budyniowy z żurawiną (Paleo, LowCarb) 103

razie ja gorąco polecam ten oto keto tort budyniowy z żurawiną . 🙂 Print Tort budyniowy z żurawiną Keto tort budyniowy z żurawiną to pyszny warstwowy tort, gdzie mięciutki biszkopt spotyka się z aksamitnym kremem budyniowym i kwaskowatą konfiturą żurawinową. Idealny nie tylko na Boże Narodzenie, ale także Sylwestra czy okres Karnawału. Course Deser Cuisine Europejska, Wege Keyword biszkopt, bomby tłuszczowe, budyń(...)rumu do nasączenia blatów 25 ml gorącej wody do nasączenia blatów Konfitura żurawinowa 150 g żurawiny świeżej 0,5 pomarańczy 1 łyżka erytrytolu Krem budyniowy 1 szklanka gęstego mleka kokosowego 4 żółtka (2 pozostałe po biszkopcie + 2 dodatkowe) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (skrobii) 0,5 szklanki erytrytolu w pudrze 120 g masła klarowanego w temperaturze pokojowej 150 g gęstego jogurtu

Modern Cave Girl
Truskawkowe Tiramisu bez jajek 187

kokilek, tak by zakryły dno, resztę nasączonych biszkoptów odłożyć do następnych warstw. 4. Połączyć serek mascarpone, śmietanę kremówkę, cukier puder i 2 łyżeczki kawy z whisky. 5. Krem położyć na biszkoptach 6. Pokroić truskawki w plasterki i położyc na warstwę kremu. 7. Znów położyć warstwę nasączonych biszkoptów, Kłaść następne warstwy jak poprzednio na przemian. Zakończyć warstwą truskawek. 8. Schłodzić

KreatywnePiny
Łaciaty przekładaniec 544

cukrem, dodajemy proszek budyniowy. Ugotowany budyń studzimy, Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Składanie ciasta: na połowie ciasta rozsmarowujemy połowę kremu, na krem układamy biszkopty nasączone w galaretce, a na nie pozostały krem, który przykrywamy drugą częścią ciasta. Całość można dodatkowo polać rozpuszczoną czekoladą

Cynamonowe szczęście
Ciasto kinder bueno 181

Kilka dni temu pokazywałam Wam także krem kinder bueno , teraz mam nieskrywaną przyjemność podzielić się z Wami przepisem na ciasto z wykorzystaniem właśnie tego kremu. Jest przepyszne! Puszysty biszkopt, przełożony obłędnym kremem kinder bueno, udekorowany czekoladową polewą i kawałkami wafelek. Zakochacie się w tym smaku :) Polecam! Składniki na biszkopt: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1/2 łyżeczki(...)rondelku, przestudzić. Wystudzonym masłem zalać przygotowane wcześniej orzechy i zmiksować na niskich obrotach. Dodać kremówkę i miód, ponownie delikatnie zmiksować. Dodać mleko w proszku. Całość ucierać na puszysty krem. Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze, wyłożyć większość kremu kinder bueno, przykryć drugim plackiem, wyłożyć resztę kremu, cieniutko rozsmarować. Udekorować polewą czekoladową i cząstkami wafelek. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Tort Kinder 529

mina kiedy zobaczył swój tort była bezcenna :) Jest idealny tort dla prawdziwych łasuchów, ponieważ za sprawą dużej ilości czekolady jest naprawdę słodki, ale niesamowicie pyszny. Przepis na kremy podpatrzony  tutaj . Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki cukru 2 i 1/4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 łyżek ciepłej wody 15 łyżek oleju 3-4 łyżki kakao(...)250g serka mascarpone. Miksować do momentu uzyskania gęstego, gładkiego kremu. Trzeba uważać żeby nie ubijać zbyt długo ze względu ma dodatek śmietany kremówki. Tak samo przygotować ciemny krem z mlecznej czekolady. Wystudzony biszkopt rozkroić na 3 krążki. Na pierwszym rozsmarować połowę białego kremu, przykryć dugim krążkiem i rozsmarować pozostały biały krem. Na tym położyć trzeci krążek ciasta. Wierzch i boki

kuchnia doski
Śliwkowo-budyniowa poezja 163

ciasto do popołudniowej kawy. Dla mnie poezją jest mus śliwkowy z smakiem pomarańczowej galaretki. Po prostu rozkosz dla podniebienia. Coś pysznego. Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Olejek pomarańczowy Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy (na 3/4 litra) 50 g margaryny Masa śliwkowa: 500 g śliwek(...)cukrem. Gdy zaczyna się gotować wlewamy pozostałą część mleka z budyniem. Studzimy. Margarynę rozcieramy i dodajemy po łyżce budyniu. 4.        Wyłożony biszkopt smarujemy połową kremu budyniowego. Następnie przelewamy masę śliwkową i wstawiamy do lodówki (żeby masa dokładnie stężała). Wierzch smarujemy reszta kremu i przykrywamy odciętą reszta biszkoptu

VioletoweKucharzenie
Torcik piernikowy z mascarpone i galaretką z mango i pomarańczy 232

ujemy na gładki mus. Owoce zagotowujemy w rondelku. Wsypujemy galaretkę, energicznie mieszamy. Odstawiamy do stężenia. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden blat piernikowego biszkopta. Następnie rozsmarowujemy połowę czekoladowego kremu, przykrywamy drugim biszkoptem. Ciasto wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie na piernik wylewamy tężejącą galaretkę. Ponownie tortownicę wstawiamy do lodówki do momentu całkowitego stężenia galaretki. Ostatnią warstwą tortu(...)jest reszta kremu czekoladowego oraz rozsypane pokruszone resztki biszkoptu. Torcik chłodzimy w lodówce, najlepiej całą noc. Wierch dekorujemy kawałkami pomarańczy, laskami cynamonu i gwiazdkami anyżu. Torcik startuje w konkursie na portalu Durszlak ,,Przepis na udane święta

VioletoweKucharzenie
Kostka czekoladowa Lusette 142

Kakaowy biszkopt z mocno czekoladowym kremem, wzbogaconym o chrupiące wafelki będzie doskonałym deserem na wyjątkowe okazje. Z powodzeniem może zastąpić tradycyjny tort. Polecam :)   Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 660ml śmietanki 30 % czekolada deserowa 2 śmietan fixy 2 łyżki(...)delikatnie wymieszać za pomocą szpatułki. Dno formy (21x21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać biszkopt. Piec w 180 stopniach przez ok 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Biszkopt ostudzić i przekroić na 2 części. Krem: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodając śmietan-fixy i cukier puder. Nadal miksując (tylko do połączenia składników) dodać rozpuszczoną czekoladę

Smakołyki Asi
Tort brownie z malinami i kremem z owoców leśnych 171

cukru • 1 żółtko • 5 g mąki ziemniaczanej • 5 g żelatyny • 150 g śmietanki 30‒36%, schłodzonej • 150 g mascarpone, schłodzonego Biszkopt: • 4 jajka L • 130 g cukru • 100 g mąki pszennej typ 450 • 30 g mąki ziemniaczanej • szczypta soli Krem śmietankowo-waniliowy: • 150 g śmietanki 30‒36%, schłodzonej • 100 g mascarpone, schłodzonego • 15 ml ekstraktu waniliowego • 1,5 łyżki cukru(...)przez 35 minut. Wystudź i przekrój na 2 blaty. Ubij mascarpone ze śmietanką na sztywny krem. Pod koniec dodaj cukier puder i ekstrakt waniliowy. Na podkładzie tortowym/paterze/talerzu ostrożnie ułóż blat brownie. Wyłóż krem śmietankowo-waniliowy, bezpośrednio na kremie poukładaj maliny. Ułóż pierwszy blat biszkoptu i nasącz połową wody z cytryną. Wyłóż krem z owoców leśnych. Przykryj drugim blatem biszkoptu

dom-agi.pl
Tort Snickers 321

torcie jest tyle pyszności, że nie wiem od czego zacząć! Puszyste czekoladowe biszkopty, delikatny krem śmietankowy, chrupiące orzeszki i kajmak. Dla mnie bomba! To ciasto naprawdę na specjalne okazje :) Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki(...)jest już gotowe – wkłuwając go w środek i patrząc czy nie ma na nim surowego ciasta. Można zrobić to dzień wcześniej, żeby biszkopty miały dużo czasu na ostygnięcie. Przekrawamy biszkopty na 4 spody i układamy na kawałkach papieru do pieczenia – w ten sposób będzie je łatwiej przenosić podczas składania tortu. Ubijamy na gładką masę mascarpone i kremówkę z cukrem pudrem

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania