biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:72/363)

Ciasto z kremem pomarańczowo-adwokatowym 170

papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut. Wystudzić. Krem pomarańczowy: 375 ml mleka 400 ml soku pomarańczowego 125 g cukru 1 cukier wanilinowy Delecta 3 żółtka 4 łyżki mąki ziemniaczanej + 150 ml likieru jajecznego 250 g okrągłych biszkoptów Żółtka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę, dodać mleko, połączyć. Mąkę ziemniaczaną połączyć(...)sokiem pomarańczowym i dokładnie wymieszać z masą jajeczną. Masę przelać do garnuszka, zagotować, ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, wystudzić. Wystudzony krem pomarańczowy zmiksować z ajerkoniakiem. Wyłożyć na wystudzony biszkopt, na kremie poukładać biszkopciki, docisnąć i schłodzić w lodówce. Masa śmietankowa: 400 ml śmietany kremówki 1 cukier wanilinowy Delecta 1 mix do ubijania śmietany Delecta + 1 opakowanie płatków czekoladowych Delecta Decoraga

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto Pijak 138

Biszkopt: 3 jajka  1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli Biszkopt makowo-kokosowy 4 białka 3/4 szklanki cukru 100 g wiórek kokosowych 100 g maku 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem 400 ml kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki(...)puder, a następnie serek mascarpone. Pierwszy blat nasączamy ponczem (woda + alkohol). Smarujemy biszkopt dżemem z czarnej porzeczki i przykrywamy wszystko blatem makowo-kokosowym, nasączamy ponownie ponczem, wykładamy kremem, dociskamy biszkoptami jeden obok drugiego, które również można nasączyć. Kremówkę przelewamy do garnuszka , podgrzewamy, wrzucamy kawałki czekolady i przygotowujemy polewę, którą wylewamy chłodniejszą na górę ciasta, posypujemy kokosem i chłodzimy

W Moim Magicznym Domu
Tort z czereśniami. 202

wybór padł na tort z serowym kremem i czereśniami. Tort jest soczysty i przepyszny. Biszkopt nasączyłam likierem śmietankowym na whisky, co doskonale się łączy z puszystym i delikatnym kremem waniliowym. Biszkopt można nasączyć innym likierem lub sokiem wiśniowym połączonym z likierem wiśniowym albo tylko samym syropem z cukru, wody i cytryny. Tort pięknie i wspaniale prezentuje się z czereśniami polanymi(...)CZEREŚNIAMI. Składniki: Ciasto: 3 duże jajka 100 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao szczypta soli 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju Krem: 10 - 12 łyżek likieru śmietankowego z whisky lub innego albo sokiem z wiśni i likieru wiśniowego 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 400 g waniliowego serka homogenizowanego 2 łyżeczki

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Rolada kakaowa na szybkiego 215

Pyszna, puszysta rolada kakaowa na szybkiego. Coś słodkiego do popołudniowej kawki. Upiec biszkopt na roladę to nic prostszego. A do przełożenia polecam prosty krem z mascarpone i kremówki o smaku waniliowym. Rolada kakaowa, szybko i łatwo! Rolada kakaowa Składniki: 1 rolada Biszkopt kakaowy 4 duże jajka 90 g cukru pudru 3 czubate łyżki pszennej mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka(...)rulon wzdłuż dłuższego boku. Ostudź Przygotuj krem. Umieść w miseczce mascarpone, kremówkę i wanilię, a następnie ubij. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej dodając śmietankę i golden syrop. Rozwiń biszkopt i posmaruj kremem. Zwiń ciasto w rulon i wstaw do lodówki na 30 minut. Wyjmij roladę i polej równomiernie polewą i udekoruj posypką. The post Rolada kakaowa na szybkiego appeared first

codojedzenia
Prosty tort gruszkowy 90

Pamiętacie jak na stories pokazywałam biszkopt z dodatkiem kolorowej posypki, trochę czekał na publikację ale się doczekał . Niestety w cieście widoczna jest tylko zielona i niebieska posypka, różowa gdzieś zniknęła, pewnie to kwestia użytych przez producenta barwników. Dodatek posypki to miał być tylko wizualny efekt wow, wyszło jak wyszło. Tort był pyszny, delikatny, puszysty i kremowy, a do tego(...)ewentualnie dosładzamy. Biszkopt przekrawamy na 3 równe części i nasączamy sokiem pozostałym z gotowania gruszek. Na pierwszym blacie smarujemy cienką warstwę kremu i wykładamy równą warstwę gruszek, które przykrywamy kremem. Na krem kładziemy drugi blat biszkoptu i znów cienka warstwa kremu, gruszki i jeszcze trochę kremu. Przykrywamy trzecim blatem i torcik gotowy. Ja swój polałam czekoladą i udekorowałam bezikami

Cynamonowe szczęście
Tort śmietankowy z musem brzoskwiniowym 279

czas pieczenia zrzucam biszkopt w blaszce na podłogę z odległości ok 60 cm (oczywiście na ściereczki) i wstawiam do otwartego piekarnika, najlepiej z wysuniętą szufladką i trzymam tam biszkopt do wystygnięcia. Krem: Schłodzoną śmietankę wlewam do dużej miski, dodaję cukier puder i kwasek cytrynowy a następnie ubijam na sztywno przy pomocy blendera z końcówką ubijającą. Mus: Brzoskwinie przekładam z puszki(...)puste w środku ponieważ do niego wyleję teraz część musu. Przykrywam kolejną warstwą biszkoptu i powtarzam czynności z kroku poprzedniego. Na koniec zostaje położyć ostatni biszkopt delikatnie go nasączyć, pokryć całe ciasto resztą kremu i wylać mus na wierzch i przy krawędziach żeby pościekało po troszku na boki. Dekoruję wierzch tortu kolorową posypką. Smacznego

Kuchnia Viki
Tort Milka 785

Tort Milka to kolejna po Serniku Snickers propozycja na zbliżający się Dzień Chłopaka :) To połączenie puszystych biszkoptów, z delikatnym kremem z mlecznej czekolady i dekoracją z różnych milkowych słodkości. Tort piekłam w małej tortownicy o średnicy 18 cm. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki(...)pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Powtarzamy z resztą spodów. Nakładamy krem na brzegi tortu i wyrównujemy. Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, jeśli jest zbyt gęsta (polewa powinna swobodnie spływać

Ciastkozercy
Ciasto Maczek Chałwowy z Konfiturą 410

odstawić do całkowitego ostygnięcia. 7. Ostygnięty biszkopt wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i z wierzchu odciąć przypieczoną skórkę ( patrz FILM ). Biszkopt przekroić w poziomie na dwie równe części. Jedną część biszkoptu włożyć z powrotem do blaszki. Składniki do nasączenia wymieszać i połową ponczu nasączyć biszkopt w blaszce. Biszkopt posmarować połową konfitury. Krem Chałwowy: 8. Miękkie masło przełożyć(...)ciasto w blaszce i wyrównać. Nakryć drugim kawałkiem biszkoptu, lekko docisnąć. Biszkopt nasączyć i posmarować konfiturą. Wierzch: 10. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i fixem, nie na bardzo sztywno tak na 3/4. Dodać ekstrakt waniliowy, serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 11. Śmietanowy krem wyłożyć na ciasto w blaszce i wyrównać. Wierzch posypać

Mała Cukierenka
Biała Truskawka - Tort księżniczka Zosia 751

pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka.   Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny, delikatnie nożem zdejmujemy skórkę która powstała na górze biszkoptu.   Biszkopt przekrajamy na 3 części. Krem z białej czekolady: 400 g białej czekolady (u mnie z Lidla) 500 ml śmietany kremówki 36% Białą czekoladę kruszymy. Śmietanę podgrzać w małym garnuszku, do wrzenia, zdjąć(...)stężenia. Przygotowanie tortu: Na ozdobnej paterze układamy spód biszkoptu, nasączamy ok. 1/3 szklanki wody, wymieszanej z sokiem z cytryny, następnie wykładamy ½ kremu z białej czekolady, na krem ½ frużeliny, Całość przykrywamy 2 częścią biszkoptu, nasączamy 1/3 szklanki wody z cytryną, następnie pozostała część kremu i pozostała część frużeliny. Przykrywamy 3 warstwą biszkoptu. Wierzch tortu możemy ozdobić ubitą śmietaną 30% z cukrem

kulinarnyswiatdomi
Tort truskawkowy 230

galaretka truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 400ml. śmietany kremówki 36% DO OZDOBY: 250g. świeżych truskawek DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 250g. serka mascarpone 250 ml. śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzonej) pół szklanki cukru pudru Wykonanie Tortu: BISZKOPT : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę przesiewamy. Oddzielamy(...)cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy galaretkę z truskawkami-całość dokładnie mieszamy…i krem jest gotowy! Jeżeli krem nie jest odpowiednio gęsty do wyłożenia na biszkopt-włóżcie go na chwilę do lodówki. KREM ŚMIETANKOWY: Wszystkie składniki umieszczamy w jednym naczyniu. Rozdrabniamy serek za pomocą łyżki. Następnie całość miksujemy,aż do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy

Domowe Torty
Tort czekoladowy z frużeliną truskawkową - Emmet z Lego Przygoda 168

pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka.  Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny, delikatnie nożem zdejmujemy skórkę która powstała na górze biszkoptu.  Biszkopt przekrajamy na 3 części. Krem z białej czekolady: 400 g mlecznej czekolady (u mnie z Lidla) 500 ml śmietanki kremówki 36% Czekoladę kruszymy. Śmietanę podgrzać w małym garnuszku, do wrzenia, zdjąć(...)stężenia. Przygotowanie tortu: Na ozdobnej paterze układamy spód biszkoptu, nasączamy ok. 1/3 szklanki wody, wymieszanej z sokiem z cytryny, następnie wykładamy ½ kremu z czekolady, na krem ½ frużeliny, Całość przykrywamy 2 częścią biszkoptu, nasączamy 1/3 szklanki wody z cytryną, następnie pozostała część kremu i pozostała część frużeliny. Przykrywamy 3 warstwą biszkoptu. Wierzch tortu możemy ozdobić ubitą śmietaną 30% z cukrem pudrem

kulinarnyswiatdomi
Tort czekoladowy z musem wiśniowym 157

jedną a na drugą cytrynowy (juz w krótce przepis). Dekoracj aopłatkiem, którą bardzo sobie chwalę. Ale można go zrobić z różnych innych okazji :) Składniki: Biszkopt: na 1 jajko, 3 dkg mąki, 3 dkg cukru, kakao. KremKrem: 1000 ml śmietany, 4 łyżeczki kakao Decomorreno, 2 śmietanfixy, 4 łyżeczki cukru pudru, 1 tabliczka gorzkiej czekolady Poncz: herbata, sok z cytryny(...)wiśnie do blendera, dosypujemy cukru pudru i blendujemy. Upieczony biszkopt studzimy, a następnie kroimy na 3 części. Układamy pierwszy placek, nasączamy ponczem, układamy mus, a na nim krem śmietanowy, następnie znów biszkopt, nasączamy, mus i krem. Na to nakładamy ostatni kawałek biszkopta, nasączamy i smarujemy kremem zarówno górę jak i boki. Ja zawsze wygładzam szerokim nożem umoczonym  w wodzie

Państwo Wojtczuk gotują
Biszkoptowa kostka z jagodami 294

Jasny i kakaowy biszkopt przełożony delikatnym kremem jagodowym z mlekiem skondensowanym. Biszkopt jest lekki, trochę inny niż tradycyjny, a to z tego względu, że upiekłam go na samych białkach. Takie ciasto z jagodami jest bardzo fajnym sposobem na wykorzystanie białek, które często zostają w letnim sezonie przy produkcji lodów. BISZKOPT NA BIAŁKACH: 1 szklanka białek (z ok 6 jaj) szczypta

https:KKuchniaMniam
Ciasto mleczna kanapka 1356

wyłożyć papierem do pieczenia i wylać biszkopt. Piec w nagrzanym piekarniku na 170° C przez 20-25 minut. Studzić z lekko uchylonymi drzwiczkami. Po wystudzaniu przekroić biszkopt na pół. Nałożyć krem i przykryć drugim blatem biszkoptu. Polać polewą czekoladową. Krem: 2 szklanki mleka pełnego w proszku (użyłam łaciatego) 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 300 g masła Mleko

Delicious Titbits
Czekoladowy tort z truskawkami 240

byłyby lepszym pomysłem – więc jeśli macie na tyle czasu polecam dorobić jeszcze jeden. Mój tort wyszedł trochę niższy niż sobie wyobrażałam i trzeba było nadrobić to kremem. Składniki na 1 blat biszkoptu (potrzebne będą 2 lub 3): 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 1 łyżka kakao Składniki na krem: 1 kostka masła(...)pojawią się pierwsze bąbelki. Odstawiamy do przestudzenia. Masło ubijamy na puszystą masę z cukrem pudrem i kakao. Dodajemy po łyżce zimny budyń i dokładnie miksujemy. Nakładamy krem na pierwszy krążek biszkoptu i przykrywamy warstwą truskawek. Przykrywamy drugim krążkiem i trzecim – jeśli się na niego zdecydowaliście. Całe ciasto pokrywamy kremem – nie musi być równo :) Odpakowujemy kit-katy i łamiemy

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania