biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:177/363)

Tort eklerkowy z kremem rabarbarowym 130

pieczenia, której użyłam była okrągła i miała średnicę 20-u centymetrów. Lubisz ciasta z owocami? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Ciasto jabłkowe na biszkopcie. The post Tort eklerkowy z kremem rabarbarowym appeared first on MeCooks

mecooks
Torcik biszkoptowy z nadzieniem Milky Way 257

wykonania i smakuje wyśmienicie:) Jego sekretem jest moje ulubione mleko w proszku. Zapraszam do kuchni składniki: biszkopt: 3 jajka 2/5 szklanki cukru 2/5 szklanki mąki pszennej 2/5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka oleju krem: 2/5 szklanki mleka 1 szklanka mleka w proszku 2/5 szklanki drobnego cukru do wypieków 170 g masła(...)kakao. Ciasto wyłożyć do małej foremki, którą wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170 stopni i piec około 25 minut, sprawdzając, czy biszkopt jest już gotowy. Wyjąć, ostudzić i przeciąć w pół. krem: Zwykłe mleko zagotować, dodając cukier i cukier waniliowy. Ostudzić. Masło utrzeć na gładką masę, dodać strumieniem mleko, wciąż ubijając. Następnie dodać przesiane mleko w proszku

Ania i Marcin gotują
Ciasto "Nocka" 266

delikatne, kakaowe przypominające w smaku ptasie mleczko ciasto. Delikatnie słodkie, na ciemnym biszkopcie przełożone warstwami galaretki. Składniki: (forma 25x35) Ciasto biszkoptowe: 3 jajka 3 łyżki cukru 1 i  1/2 łyżki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 litr śmietanki kremówki 30% 5-6 łyżki cukru pudru(...)rozpuszczenia, ale pamiętać, że nie należy zagotować.  Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodawać stopniowo cukier. Następnie wsiewamy stopniowo kakao i dokładnie mieszamy. Krem dzielimy na dwie równe części. Przełożenie ciasta: Biszkopt ułożyć na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wylać jedną część galaretki. Wstawić do lodówki do stężenia.  Do jednej części kremu wlewamy połowę

talerz przyjemności
Biszkopt z truskawkową pianką 115

Prosty klasyczny biszkopt zwieńczony śmietankową pianką ze zmiksowanym koktajlem truskawkowym. Uwielbiam takie proste, kilkuskładnikowe ciasta na biszkopcie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Biszkopt z truskawkową pianką 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 12 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 30 min. Kalorie 260 kcal Klasyczny biszkopt z truskawkową pianką ze śmietanki, zmiksowanego koktajlu truskawkowego(...)biszkopt i wstaw do lodówki na co najmniej 60 minut. Po schłodzeniu udekoruj tartą mleczną czekoladą. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Biszkopt z truskawkow\u0105 piank\u0105","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/biszkopt-z-truskawkowa-pianka.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/biszkopt-z-truskawkowa-pianka-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/biszkopt-z-truskawkowa-pianka-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/biszkopt-z-truskawkowa-pianka-480x270.jpg"],"description":"Klasyczny biszkopt

ProstePesto.pl
Ciasto a'la Kopiec kreta 184

całości i też posypałam wierzch ciasta pokruszonymi kawałkami ciasta. Nic to nie ujmuje mu smaku a kremu jest ciut mniej w porcji ;) Wymiary blaszki: 24 x 29 cm Czas pieczenia: ok. 20-25  minut Temp. pieczenia: 180 st. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szkl. cukru 2 szkl. budyniu czekoladowego ( ok. 6 budyniów po 40 g ) 1,5 łyżeczki proszku(...)tyle sporo , że spokojnie da się przekroić placek , a tym samym kremu jest też dużo , że da radę przykryć ciasto tak , że będzie ciasta więcej a kremu w jednym kawałku mniej . Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier a na końcu żółtka. Dodajemy przesiana mąkę z budyniem i kakao. Pieczemy 20 - 30 minut w temp

Różne smaki w kuchni
Ciasto a'la Kopiec kreta 655

się po całości i też posypałam wierzch ciasta pokruszonymi kawałkami ciasta. Nic to nie ujmuje mu smaku a kremu jest ciut mniej w porcji ;)Wymiary blaszki: 24 x 29 cmCzas pieczenia: ok. 20-25  minutTemp. pieczenia: 180 st. Składniki:Biszkopt: 5 jajek 1 szkl. cukru 2 szkl. budyniu czekoladowego ( ok. 6 budyniów po 40 g ) 1,5 łyżeczki proszku(...)tyle sporo , że spokojnie da się przekroić placek , a tym samym kremu jest też dużo , że da radę przykryć ciasto tak , że będzie ciasta więcej a kremu w jednym kawałku mniej .Sposób przygotowania:Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier a na końcu żółtka. Dodajemy przesiana mąkę z budyniem i kakao. Pieczemy 20 - 30 minut w temp

Słodkości i nie tylko
Tort śmietankowo czekoladowy 238

Tort śmietankowo czekoladowy Składniki : Biszkopt jajka - 7 szt cukier - 1 szkl mąka - 1 szkl olej - 2 łyżki kakao - 3 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Krem 400 ml śmietana 36 % 650 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 - łyżka żelatyny 3 łyżki wrzącej wody Dodatkowo : lentilki rurki białe czekoladowe Poncz : 0,5 szkl gotowanej i ostudzonej wody 1 - łyżeczka(...)kakao i proszkiem, ostrożnie wymieszać łyżką. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, o wymiarach 27 cm. Piec przez ok.30 minut w 180 stop. Wyjąć biszkopt z tortownicy, ostudzić, przekroić na 3 blaty. Krem : Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie, ostudzić. Mocno schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej kremówki dodawać po łyżce serka , dalej ubijać. Następnie powoli wlewać

Kuchnia Danusi
Ciasto caffe latte na jogurtach 229

waniliowego 4 łyżeczki żelatyny 100 g śmietany kremówki Masa kawowa: 500 ml jogurtu naturalnego 75 g cukru 2-3 łyżki kawy rozpuszczalnej 4 łyżeczki żelatyny 100 g śmietany kremówki Biszkopt:  Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy aż masa będzie gładka i lśniąca. Następnie dodajemy żółtka a na końcu wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem(...)cukier waniliowy wymieszać ze sobą. Ubić 100 g śmietany i dodać do masy jogurtowej. Rozpuszczoną żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami masy a następnie wlać do kremu jogurtowego. Połowę masy wyłożyć na biszkopt i włożyć do lodówki aż do stężenia (około 30 minut). Drugą połowę pozostawić w temperaturze pokojowej. Masa kawowa: Żelatynę namoczyć. Jogurt, cukier i kawę wymieszać ze sobą. Ubić

My simple kitchen
Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami 179

Nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym efektowny i pięknie prezentujący się tort, który można również przygotować w formie ciasta. Czekoladowy biszkopt, lekka, śmietanowa masa z dodatkiem chrupiących migdałów oraz delikatny krem straciatella - smaki idealnie się ze sobą komponujące i tworzące idealną całość. Tort Straciatella z Migdałami- Składniki:Biszkopt:3 jajka1/2 szklanki cukru80 g mąki tortowej (0,4 szklanki(...)mieszamy wraz z fixem, a następnie dodajemy do śmietany - łączymy składniki. Połowę masy wykładamy na dolny biszkopt i posypujemy połową płatków migdałów (ok. 50 g). Przykrywamy środkowym krążkiem ciasta. Ponczujemy mlekiem (można dodać odrobinę wódki lub innego alkoholu). Następnie do pozostałej części kremu dodajemy połowę startej czekolady (ok. 50 g) i delikatnie mieszamy.Masę wykładamy na ciasto (zostawiając ok. łyżkę

Słodka Strona
Rafaello Babci Marysi 420

Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 6 łyżek oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 2,5 szklani mleka 3

czarrna od kuchni
Przepis #91 Torcik "Mleczna kanapka" (bez glutenu) 172

bardzo przypomina sklepowe batoniki) jest bez glutenu, mleka i białego cukru . Krem powstał na bazie serka mascarpone  oraz jogurtu greckiego. Idealny na wyjątkowe okazje;) Wartości odżywcze (przeliczone z użyciem ksylitolu): 100 g to 256 kcal w tym: B: 8g; W: 16g; T: 18g. Składniki: Biszkopt - 6 jajek - 1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia - 60 g mąki(...)temu woda z jogurtu osiąknie. Do miski przekładamy serek oraz jogurt i przez chwilę miksujemy . Dosypujemy słodzik i ponownie miksujemy. Tak przygotowaną masą Smarujemy jeden krążek biszkoptu i przykrywamy drugim. Można odrobinę kremu pozostawić by delikatnie posmarować wierzch tortu. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę wraz z olejem kokosowym. Następnie smarujemy wierzch ciasta. Wkładamy do lodówki, aby polewa zastygła. Tort jest

Health-Fit-Life
Ciasto bananowe toffi 348

Warto wypróbować, czy to na co dzień, czy też od Święta. Składniki: (na duża blaszkę 25x36 cm) Na  biszkopt: 6 jajek  6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 łyżek mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: 2 szklanki mleka  2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki zwykłej 0,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru(...)śmietan-fixy. Ubijać do powstania odpowiedniej konsystencji. Banany pokroić w plasterki (można skropić skokiem z cytryny, by nie czerniały). Przełożenie: Na biszkopt rozsmarować połowę masy krówkowej, na nią wyłożyć pokrojone wcześniej plasterki banana. Następnie wyłożyć krem budyniowy i rozprowadzić delikatnie na bananach. Herbatniki maczać w mleku i układać na krem. Rozsmarować pozostałą część masy krówkowej. Wyłożyć masę śmietanową i posypać

My sweet a life
Deser z mango, mascarpone i prażonymi migdałami 195

ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Dodaję serek mascarpone i razem miksuję. Krem przekładam do rękawa cukierniczego. Płatki migdałowe prażę na suchej patelni. 3. Biszkopty maczam w kawie i układam na dnie pucharków. Nakładam porcję kremu mascarpone. Następnie nakładam porcję musu z mango. Wierzch deseru posypuję płatkami migdałowymi. Deser dekoruję rurkami waflowymi

Tradycyjna kuchnia Kasi
Krem z białymi michałkami 748

kuchenną lub szpatułką krótko i delikatnie mieszamy całość.   Uwagi: Serek mascarpone i krem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21 cm . Jeśli masa wyjdzie za rzadka (nie zwarzona), włóż krem do lodówki, aby trochę zgęstniał. Jeśli lubisz

Słodki Pomysł
Krem z michałkami 284

kuchenną lub szpatułką krótko i delikatnie mieszamy całość.   Uwagi: Serek mascarpone i krem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21 cm. Można dodać trochę czekolady gorzkiej, aby zmniejszyć słodycz kremu. Ja dałam trochę więcej niż w przepisie, dlatego kolor

Słodki Pomysł