biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:173/363)

Kremowa kostka z gruszką 247

nadchodzący weekend polecam takie oto pyszne ciasto. Połączenie delikatnego ryżowego biszkoptu , którego nie trzeba go dodatkowo nasączać, aksamitnego kremu budyniowego, kwaskowatego dżemu i karmelizowanych gruszek. KREMOWA KOSTKA z GRUSZKĄ Składniki: (forma25x30) biszkopt (bezglutenowy): 5 jajek 1 szk lan ka mąki ryżowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szk lanka cukru 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka pros zku do pieczenia 1 szczypta

Bon appetit mon amie
MINI TORCIK Z MUSEM MALINOWYM 338

pomysł zrobienia mini torcików bez pieczenia ! Jeśli jesteście ciekawi co skrywa wnętrze deseru i jak je wykonałam zapraszam do dalszej lektury : SKŁADNIKI : Biszkopty okrągłe (posłużą za dno) Biszkopty podłużne "Lady fingers" ( na boki deseru) Krem: Serek mascarpone 1 op. (250 g) Ksylitol 4 łyżki (można dać więcej )  Świeże lub mrożone maliny ok. 1/2 szklanki zmiksowanych i przetartych) 1 płaska(...)Przekładamy żelatynę do rondelka i podgrzewamy aż żelatyna się rozpuści (nie doprowadzać do wrzenia !) . Przestudzoną wlewamy do kremu i miksujemy.  Składanie deseru : Żaroodporne kokilki wyłożyłam folią spożywką (dno i boki). Na dnie umieściłam okrągłe biszkopty. następnie dookoła ułożyłam przycięte podłużne biszkopty.  Za pomocą rękawa cukierniczego wycisnęłam do środka mus malinowy.  Gotowe torciki włożyłam na kilka godzin

Marcepanowa kuchnia
Tort czekoladowo - miętowy 165

szczęściu. Dla Was dzisiaj torcik czekoladowo - miętowy. Niebo w gębie! Polecam. Tort czekoladowo - miętowy Składniki na 3 blaty 20cm: Na biszkopty:  5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao 50g startej czekolady Na krem miętowy: 300g mascarpone 200g śmietanki kremówki 30 lub 36% 2 łyżki cukru pudru 1-2 łyżeczki ekstraktu z mięty(...)części, przekładamy do foremek, wyrównujemy. Pieczemy około 15-17 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu studzimy w uchylonym piekarniku. Gdy zupełnie wystygną boki biszkoptów oddzielamy nożykiem i blaty przekładamy na deseczkę. Krem: mascarpone, kremówkę i barwnik umieszczamy w misce, miksujemy do powstania gęstego kremu, dodajemy cukier i pastę miętową, miksujemy do połączenia składników. Z kremu odkładamy taką część, by wystarczyła

Smak mojej kuchni
Ciasto latte macchiato (z mlekiem w proszku) 228

mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wylewamy do blaszki, pieczemy około 20-25 minut do suchego patyczka w temp 180 stopni. Biszkopt studzimy i kroimy na dwa blaty. PONCZ składniki ponczu mieszamy ze sobą do rozpuszczenia kawy. KREM Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy cukier puder-miksujemy. Następnie dodajemy cały serek i mleko w proszku i miksujemy(...)dajemy trochę masy i przykrywamy drugim spodem. Ponczujemy i dajemy resztę masy.  Na koniec dajemy znów warstwę naponczowanych biszkoptów. Ciasto na koniec posypujemy kakao.  Wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :-) Jest wspaniałe, rozpływa się w ustach, a krem z dodatkiem mleka w proszku-pyszny :-)Jest to zdecydowanie jedno z moich ulubionych ciast.  Polecam serdecznie i życzę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pyszne ciasto latte macchiato (z mlekiem w proszku) 1580

mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wylewamy do blaszki, pieczemy około 20-25 minut do suchego patyczka w temp 180 stopni. Biszkopt studzimy i kroimy na dwa blaty. PONCZ składniki ponczu mieszamy ze sobą do rozpuszczenia kawy. KREM Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy cukier puder-miksujemy. Następnie dodajemy cały serek i mleko w proszku i miksujemy(...)dajemy trochę masy i przykrywamy drugim spodem. Ponczujemy i dajemy resztę masy.  Na koniec dajemy znów warstwę naponczowanych biszkoptów. Ciasto na koniec posypujemy kakao.  Wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :-) Jest wspaniałe, rozpływa się w ustach, a krem z dodatkiem mleka w proszku-pyszny :-)Jest to zdecydowanie jedno z moich ulubionych ciast.  Polecam serdecznie i życzę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe Ciasto z Ptasim Mleczkiem 586

minut do "suchego patyczka". Gotowy i ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż na dwie części.Galaretki rozpuścić w 800 ml wrzącej wody - wystudzić.Krem podzielić na dwie równe części. Pierwszą z nich wyłożyć na dolny biszkopt. Ptasie mleczko ułożyć "pasami" wzdłuż brytfanki. Zalać tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki do całkowitego zastygnięcia.Następnie wyłożyć pozostałą część masy i przykryć górnym biszkoptem.Polewa

Słodka Strona
Tort Rafaello 182

szklanka mąki - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 cukier waniliowy - 3/4 szklanki cukru - 6 jajek - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: - 1 litr śmietany kremówki - 2 śmietan fixy - 2 białe czekolady - 200 gram kokosu Przygotowanie biszkoptu: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy do miski. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną(...)śmietan fixy ubijamy, a następnie dodajemy wiórki kokosowe. Zostawiamy trochę do obsypania tortu.Wlewamy czekoladę, mieszamy intensywnie.  Blaty biszkoptu nasączamy, ja tym razem nasączyłam likierem malinowym, smarujemy masą kokosową. Przykrywamy następnym blatem. Czynność powtarzamy 3 razy. Na koniec cały tort smarujemy kremem kokosowym, posypujemy wiórkami kokosowymi.  Na wierzchu tortu układamy najpyszniejsze na świecie kuleczki Rafaello;) Tort zostawiamy w lodówce

Życie zaczyna się w kuchni
Rolada rafaello 184

tego robi się ją bardzo szybko,i prosto-czego chcieć więcej?....Idealna do kawy i bardzo podzielna-polecam SKŁADNIKI :  Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1 łyżka maki ziemniaczanej, czubata szczypta soli Krem kokosowy: 400 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 100 g wiórek kokosowych 1 łyżka Malibu(...)masa będzie mocno gęsta. Dodajemy przesiany cukier puder, wiórki oraz Malibu. Miksujemy chwilę do połączenia. Większą część masy wykładamy równomiernie na cały biszkopt. Zwijamy od szerszej strony. Koniec rolady powinien być pod spodem. Smarujemy pozostałym kremem i oprószamy wiórkami. Owijamy folią i wkładamy na min. kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą

Swojskie jedzonko
Ciasto stracciatella z truskawkami 172

Napełnij dom aromatem sezonowego ciasta! Lekki biszkopt z kawałkami czekolady przełożony świeżymi truskawkami i kremem z serka mascarpone i twarogu. Pyszne, lekkie i orzeźwiające ciasto do wypróbowania zanim skończą się truskawki! Przepis pochodzi z super książki "Domowe wypieki" autorstwa Joanny Niedobeckiej. Znajdziesz tu przepisy na wszelkie słodkości, całoroczne i sezonowe: torty malinowe, karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu(...)szklanka to 250 ml tortownica ma średnicę 27 cm Składniki na biszkopt 6 świeżych wiejskich jaj o temperaturze pokojowej 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej lub skrobi 2 łyżki wody 1 szklanka cukru 100 g czekolady gorzkiej Składniki na krem 500 g serka mascarpone 250 g twarogu z wiaderka (naturalnego) 2 łyżeczki cukru waniliowego 80 g cukru

Z Kuchni Do Kuchni
Torcik z kremem budyniowym z serkiem mascarpone i nutą czarnej porzeczki 151

też być śmietankowy) 75g cukru (5 płaskich łyżek)   300 ml mleka 100g masła (minimum 82%) 250g serka mascarpone  Dodatkowo: około 150g biszkoptów na dwie warstwy 1 słoik (około 270g) dżemu z czarnej porzeczki Przygotować krem.   Z 300 ml mleka odlać odrobinę i rozmieszać w nim budyń. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i połączyć z rozmieszanym budyniem. Mieszać(...)całkowitego ostudzenia. Miękkie (!) masło ubić do białości i stopniowo zmiksować z zimnym budyniem. Na końcu wmieszać serek mascarpone. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, które należy posmarować połową słoika dżemu porzeczkowego. Na ciastka z dżemem wyłożyć połowę kremu, a następnie ponownie warstwę ciastek, dżem i pozostały krem. Ciasto nadaje się do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu, ale ja zawsze wolę, aby było porządnie

Di gotuje
TORT Z OWOCAMI 282

Dzień Dziecka też musi być obowiązkowo!  Obłożony pyszna białą czekoladą, a pokryty mnóstwem świeżych owoców. Polubią nie tylko dzieciaki. Gwarantuję ! Składniki: biszkopt: 4 jajka 10 łyżek cukru 10 łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia krem: 500 ml śmietanki Polskiej 36%  MLEKOVITA cukier puder do smaku 3 łyżki soku z cytryny do nasączenia: poncz cytrynowy( woda, sok z cytryny(...)pudrem, dodajemy sok z cytryny. Odkładamy 1/3 część masy. Do pozostałej masy śmietanowej dodajemy borówki amerykańskie,( odkładamy pół szklanki owoców na górę tortu) * Przestudzony biszkopt przekrawamy na połowę, nasączamy. Na dolny blat kładziemy 2/3 kremu, wykładamy górny blat. Wierzch i boki smarujemy pozostałym kremem. *Boki tortu obkładamy czekoladowymi ołówkami. Ściskami kokardką. *Truskawki kroimy na kawałki, układamy na wierzchu tortu

Z Majeczką w kuchni
DESER TIRAMISU WERSJA l 403

podłużnych biszkoptów - 500g serka mascarpone - 4 łyżki drobnego cukru (u mnie ksylitol) - ok.5 łyżek dobrego, ciemnego (gorzkiego) kakao - szczypta soli *Skorupki jajek można sparzyć wrzątkiem, (jajka włożyć do zlewu i przelać wrzątkiem prosto z czajnika). Kawę zaparzyć, dodać likier, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Do żółtek dodać 2 łyżki ksylitolu (lub cukru) i dokładnie utrzeć na puszysty krem (ok.10 minut(...)łyżką. Połowę biszkoptów na moment zanurzać w kawie i wykładać na spód naczynia. Na biszkopty wyłożyć połowę masy, wyrównać, posypać przez sitko połową kakao. Wyłożyć pozostałe biszkopty nasączone kawą i wyłożyć pozostały krem. Powierzchnię wyrównać i obsypać kakao.  Odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej do drugiego dnia. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Rolada makowa błyskawiczna 157

Składniki: Biszkopt idealny • 6 jajek • 113 g mąki pszennej • 85 g cukru Krem serowy • 100 g mascarpone • 4 łyzki cukru pudru • 100 g śmietany 30% Sos wiśniowy • 100 g wiśni mrożonych • 3 łyżki cukru • kieliszek wódki cherry • 1/2 puszki gotowej masy makowej • 2 czubate łyżki marmolady z różą • 200 g orzechów ziemnych Wykonanie: • Białka ubić na sztywno, dodać(...)wódkę i podpalić. Flambirować do wyparowania alkoholu. • Sos zredukować o połowę aż będzie gęsty. • Upieczony biszkopt jeszcze ciepły smarujemy marmoladą. • Na wierzch wykładamy masę makową i równomiernie rozsmarowujemy. • Zwijamy roladę. Smarujemy ją na wierzchu kremem serowym i obtaczamy w posiekanych orzechach ziemnych. Następnie smarujemy spód rolady i również obtaczamy

To co kocham
Kostka Dakłas 688

Dziś proponuję was pyszne i zjawiskowe ciasto Dakłas. Jest to przepyszny przekładaniec z kakaowym biszkoptem, kruchutką bezą i delikatnym kremem kajmakowo śmietanowym z orzeszkami i daktylami, który sam rozpływa się w ustach. Wbrew pozorom to ciasto jest łatwe w przygotowaniu. Proste, szybkie i smaczne. Świetnie sprawdzi się na różne rodzaju przyjęciach. Wypróbujcie koniecznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Składniki na spód

Olcia gotuje!
Bajaderki 157

recykling ciast, które lekko przyschnięte pozostały po rodzinnym ucztowaniu. Jeśli macie takie bez kremu i owoców możecie im dać nowe życie robiąc z nich nieduże, pyszne kule idealne do kawy czyli bajaderki :) Składniki: ok. 500 g ciasta bez owoców i kremu (można dodać herbatniki oraz biszkopty) 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki śmietanki 30% 60 g margaryny 1/3 szklanki orzechów włoskich

Simply Food

Proponowane wyszukiwania