biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:180/363)

torcik michałkowy 169

idealna, żeby podać na niej nie tylko torty ale też świąteczne ciasta.   *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na kremy michałkowe: 600 ml śmietanki kremówki  po 15 cukierków Michałki białych i zwykłych 2 opakowania śmietan-fixu  dodatkowo: słoiczek(...)usztywniaczem. Michałki czekoladowe rozpuścić w kąpieli wodnej i wmiksować do śmietany. Masę wyłożyć na dolny blat biszkoptowy, przykryć drugim ciastem z dżemem. Krem z cukierków białych przygotować tak samo  i wyłożyć na warstwę dżemu, przykryć ostatnim biszkoptem. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem boki i wierzch tortu udekorować bitą śmietaną  i orzechami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto krokodyle oczy 187

cukru pudru -200g margaryny -4 żółtka -2 łyżki śmietany kwaśniej 12 lub 18% i łyżka kakao do 2/3 ciasta BISZKOPT: -5 białek -1 żółtka -3/4 szklanki cukru -3/4  szklanki maki -łyżeczka proszku do pieczenia KREM -200g masła  -2 budynie śmietankowe bez cukru 40g -1 łyżka mąki pszennej -cukier  waniliowy -3/4 szklanki cukru(...)mleka dajemy do garnka, w połowie rozpuszczamy składniki. Gotujemy budyń i studzimy, Następnie masło ucieramy na gładki krem i powoli dodajemy do niego budyń. Powstały krem wykładamy na ostudzone ciasto. Z podanych składników pieczemy biszkopt. Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtko, mąkę, oraz proszek do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Ostudzony biszkopt wykładamy na ciasto. czekoladę wraz

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Letni torcik kokosowy z bananem i mango. 204

temp. 150 °  C, do otrzymania złocistego koloru (ok. 20 minut). Powstały biszkopt białkowy ma być mokry i lepiący. Odstawiamy do ostygnięcia *Najlepiej użyć prostokątnej/kwadratowej blachy, którą każda z nas posiada w wyposażeniu piekarnika domowego. Będziemy z ciasta wykrawać 2 koła o średnicy 18 cm. Krem biała czekolada i kokos: Żelatynę wkładamy do wody z lodem. W rondelku umieszczamy(...)Wciskamy krążek po środku w mus owocowy tak, aby jego nadmiar wyszedł bokami. Nadmiar z boków rozprowadzamy po całości, aby wyszło nam równe piętro. Przykrywamy biszkoptem białkowym (lepiącą stroną w dół). Górę smarujemy cienko kremem biała czekolada i kokos. Odstawiamy do lodówki. Przechodzimy do robienia bezy:  Do metalowej miski wrzucamy białka i 20 g cukru. 80 g cukru umieszczamy

DominikaDolci
Tort gruszkowo - czekoladowy 212

słodki. W sam raz na spotkania rodzinne, z przyjaciółmi czy nawet na własne urodziny  ;) Biszkopt: 8 jaj 1 szkl kartoflanki 1szkl mąki 3/4szkl cukru 2 łyzeczki proszku do pieczenia 5 łyżeczek wody 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżki oleju 3 łyżki kakao Krem: 500 ml kremówki 100g mascarpone 5 łyżeczek żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1 puszka kajmaku(...)olej. wymieszać do połączenia składników. Tortownicę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do tortownicy. Piec w temp. 180*C do suchego patyczka. Biszkopt wystudzić i przeciąć na 3 równe krążki. Krem: Puszkę z kajmakiem wstawić do gorącej wody na około 15 minut by kajmak się roztopił. Żelatynę zamoczyć w zimnej wodzie by napęczniała  następnie rozpuścić

Garnkowe fanaberie
TORT NIESPODZIANKA 182

tort zachwyci każde dziecko, na urodzinach mojego synka robił furorę! Składniki:-biszkopt jasny:6 jajek15 łyżek cukru15 łyżek mąkiłyżeczka proszku do pieczenia-biszkopt ciemny:6 jajek15 łyżek cukru15 łyżek mąkiłyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki kakao-krem:2 kubki śmietany 30% po 330 ml1 serek mascarpone 250 gcukier puder- wedle uznania do słodkości- ja dałąm pół szklankiponcz:3 szklanki wodysok(...)cukrem pudrem, kiedy jest sztywna, dodajemy serek mascarpone, miksujemy na mniejszych obrotach.Poncz do nasączenia biszkoptów: do wody wyciskamy sok z cytryny, dosładzamy cukrem.Bierzemy jasny spód z biszkopta, dokładnie nasączamy ponczem, wykładamy 3 łyżki masy śmietanowej, przykrywamy ciemnym plackiem, znów nasączamy i wykładamy krem. Postępujemy tak ze wszystkimi plackami. Zostawiamy trochę kremu na wierzch i boki tortu., które smarujemy cienką warstwą

Z Majeczką w kuchni
Przepis #41 Dietetyczne domowe Tiramisu 146

biszkopty upiekłam sama :) (bez glutenu i laktozy). Jedna porcja zawiera: 356,6 kcal w tym: B:13,4 g; W: 19 g; T: 10g. Składniki (na jedną porcję): - 3 biszkopciki - opakowanie jogurtu greckiego - 40 g daktyli wcześniej namoczonych - 1 łyżka kakao - 1/4 szklanki zaparzonej gorzkiej kawy zbożowej - 2 łyżeczki dowolnego słodzika - odrobina startej gorzkiej czekolady Wykonanie Krem kawowy(...)Całość dokładnie ze sobą łączymy. Krem czekoladowy Daktyle odsączamy z wody. Dodajemy do nich kakao i dokładnie blendujemy. Na dno kubeczka układamy  2 biszkopt, które wcześniej nasączamy w kawie. Następnie wlewamy połowę kremu kawowego. Na niego przekładamy przygotowany krem czekoladowy. Wlewamy resztę kremu kawowego. Na wierzch układamy biszkopta i posypujemy odrobiną startej gorzkiej czekolady. Deser jest bardzo sycący

Health-Fit-Life
Biszkopt z makiem, orzechami i migdałami 206

Oryginalny i pyszny biszkopt z makiem, orzechami i migdałami. Może być wyjątkową podstawą wielu tortów. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z kremem orzechowym, migdałowym lub masą makową. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń waniliowy ( w proszku) 30g drobno posiekanych orzechów laskowych lub włoskich 3 łyżki zmielonego maku (jeżeli nie uda Wam się kupić w sklepie zmielonego maku

Domowe Torty
Torcik śmietanowo-anansowy 223

ciasto. Wylepić spód wyłożonej pergaminem tortownicy o śr 21 cm po nakłuwać gęsto widelcem wsadzić do Nagrzanego do 190*c piekarnika i piec 10 minut. Wystudzić. Wyjąć z formy. Biszkopt: Białka ubić na sztywno dodając w trakcie ubijania trzy łyżki wody i cukier, następnie dodać żółtka krótko zmiksować ,wsypać stopniowo-po łyżce mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem(...)trakcie miksowania puder następnie cienkim strumieniem wlać ostudzoną żelatynę , zmiksować. Ananasy osączyć z zalewy pokroić w kostkę sok zachować . Przełożenie: Kruchy spód posmarować dżemem pomarańczowym przykryć biszkoptem lekko nasączyć sokiem z ananasów posmarować ¾ kremu śmietankowego wciskając pokrojone ananasy przykryć drugim krążkiem biszkopta lekko nasączyć sokiem posmarować wierzch i boki pozostałym kremem .Dowolnie udekorować

Wanilia i Kardamon
Tort jabłkowy 171

piec 35 minut w 170 stopniach (do tzn. suchego patyczka). Po upieczeniu zdjąć papier, ciasto wystudzić i przekroić na 3 cienkie biszkopty. Masa budyniowa: Utrzeć masło na krem, dodać po jednej łyżce ostudzonego budyniu, który powinien mieć taką samą temperaturą jak masło. Masa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić w kostkę(...)minuty. Jabłka odcedzić, osączyć i wystudzić. Wymieszać delikatnie jabłka z dżemem dyniowym. Kruche ciasto posmarować dżemem z dyni. Następnie przykryć pierwszym plackiem biszkoptowym. Wysmarować biszkopt ½ masy budyniowej i przykryć kolejnym plackiem biszkoptowym. Wyłożyć masę jabłkową, na nią położyć ostatni placek biszkoptowy i całość lekko docisnąć. Pozostałą masę rozsmarować po górze ciasto i całość

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto cappuccino z malinami 633

Bardzo dobre ciasto, nasączone alkoholem. Ciasto biszkoptowe jest bardzo dobre, puszyste nic suche. Maliny dodają kwasowości. Krem fantastyczny. Zrobiłam to ciasto na urodziny kolegi. Wykonanie biszkoptu cappuccino – białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Jak już białka są sztywne powoli podczas mieszania wsypywać cukier. Dalej ubijać i co jakiś czas dodawać po jednym żółtku. Mąkę, proszek cappuccino, proszek(...)zaparzyć kawę odrobiną wrzącej wody, przecedzić. Kawa musi być czysta bez fusów. Do kawy dolać rum, wymieszać. Jak biszkopt jest już całkowicie zimny skropić go tym ponczem. Musi sami wyczuć ile, nie zróbcie zbyt mokrego. Pozostały poncz dodać do kremu. Przygotowanie galaretki – galaretki wysypać do dużej miski, zalać wrzącą wodą. Dokładnie wymieszać. Odstawić żeby ostygła. Jak już jest zimna

Kuchnia Pokoleń
torcik cappuccino na Dzień Babci i Dziadka 191

składniki na biszkopt cappuccino: 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 50 g kawy cappuccino 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 160 g cukru 4 łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy stopniowo wymieszane z wodą żółtka. Na koniec wsypujemy wymieszaną mąkę orkiszową(...)rozpuszczamy w gorącej wodzie. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy cappuccino, ubijamy. Na końcu dodajemy lekko tężejącą galaretkę i miksujemy do połączenia się. Gotowym kremem przekładamy wystudzone i nasączone krążki biszkoptu cappuccino. Tort dekorujemy dowolna masą lub polewą. Ja użyłam masy budyniowej. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 1 budyń toffi 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej

Domowy Smak Jedzenia
Krem orzechowy do ciast/ tortów 118

masą przekładam wafle, biszkopty i stosuję ją do wielu deserów. Jest prosta, ekspresowa i co najważniejsze pyszna. Składniki: 10 dag masła 16 dag kremu orzechowego (4 łyżki) 1 łyżka kakao 2 łyżki zmielonych orzechów 10 dag posiekanych orzechów Wykonanie: Masło utrzeć z kremem orzechowym, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać

Tradycyjna Kuchnia
Przepis #102 Tort FIT "Mars" 224

policzony ksylitol) 238 kcal w tym: B: 7 g; W: 23 g; T: 13,4 g. Składniki Biszkopt - 4 jajka - 40 g mąki kukurydzianej lub kokosowej - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 2 - 3 łyżki cukru lub innego słodzika - 2 łyżki kakao Kakaowy krem - opakowanie serka mascarpone - duże opakowanie jogurtu greckiego - 2 łyżki kakao - 2 -3 łyżki cukru lub innego słodzika(...)składniki. Tak przygotowaną masę przelewamy do tortownicy i pieczemy przez około 20 - 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie zostawiamy biszkopt to wystudzenia. Kiedy ostygnie dzielimy go na dwie części. Kakaowy krem Do miski przekładamy jogurt oraz serek mascarpone a następnie miksujemy. Dodajemy słodzik oraz kakao. Całość łączymy na jednolitą masę. 2 /3 masy wykładamy

Health-Fit-Life
Czekoladowa rolada szwajcarska z "serkiem" z nerkowców i jagodami leśnymi (bez glutenu, bez laktozy, bez cukru) 156

myślą o wszystkich, którzy tak jak ja są na przymusowej diecie ;)  Rolada szwajcarska, jest idealnym wypiekiem na lato. Tradycyjnie składa się na nią cienki puszysty biszkopt najczęściej zawinięty z lekkim śmietankowym kremem i owocami, przynajmniej tak mi się kojarzy. Ja postanowiłam przygotować dla osób z celiakia i nietolerancjami pokarmowymi przepis bezglutenowy, bez produktów mlecznych i bez cukru. Ciasto słodzone(...)mogą skorzystać z tej receptury. W serku z nerkowców i polewie jest trochę miodu, ale spokojnie można z niego zrezygnować, lub również zastąpić erytrolem.  Obawiałam się, że bezglutenowy biszkopt wyjdzie mi zbyt kruchy, aby móc go zwinąć, zrobiłam więc ciasto czekoladowe podobne do tego, z którego zazwyczaj robię tort, jest trochę mniej puszyste, ale za to bardziej elastyczne, myślę

Quinoa Raz!
Tort w pandki na urodziny bloga (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 350

dnie papierem do pieczenia. 13. Piec w 180’C ok 25 minut. Patyczkiem sprawdzić czy czas przedłużyć o 5-10 minut. 14. Gdy biszkopt wystygnie górę wyrównać i podzielić go na dwa równe blaty. KREM Z NERKOWCÓW 15. Nerkowce zalać wrzątkiem na kilka godzin 16. Płatki ryżowe i wiórki kokosowe gotować do miękkości a nawet rozgotowania w 500ml płynu(...)wanilię i zmiksować całość dokładnie. Dodać mąkę kokosową i znów miksować. Teraz można całość osłodzić według upodobań. 18. Pierwszy blat biszkoptu umieścić w tortownicy lub ringo. 19. Zrobić kakao do nasączania blatów i zmoczyć nim spód. 20. Wyłożyć krem na pierwszy blat, wyrównać górę i ułożyć na górę kolejny blat i znów go nasączyć. 21. Całość wstawić do lodówki

Candy Pandas