biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:176/363)

Bajaderki 153

recykling ciast, które lekko przyschnięte pozostały po rodzinnym ucztowaniu. Jeśli macie takie bez kremu i owoców możecie im dać nowe życie robiąc z nich nieduże, pyszne kule idealne do kawy czyli bajaderki :) Składniki: ok. 500 g ciasta bez owoców i kremu (można dodać herbatniki oraz biszkopty) 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki śmietanki 30% 60 g margaryny 1/3 szklanki orzechów włoskich

Simply Food
Tutti Colori – pizza prawdziwie włoska 181

postaci Aperol Spritz. Deser… Nie zapomnieliśmy również o deserze. Skosztowaliśmy słodkie, zrobione na bazie jajek i serka mascarpone Tiramisu. Podane było w szklance. Słodki smak kremu współgrał z nasączonymi kawą biszkoptami. A całość dopełniło aromatyczne espresso i cappuccino z mleczną pianką. Podsumowanie Tutti Colori miejsce niezwykle klimatyczne, sprawiające wrażenie małej włoskiej knajpki, gdzie wieczorem można przyjść na kolację

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta rafaello z truskawkami 198

Krem zrobiłam według sprawdzonych proporcji na ciasto rafaello. Na tartę wyłożyłam cały jednak było go ciut przy dużo jak na takie cienkie ciasto. Polecam z 5 łyżek kremu odłożyć i zjeść z biszkoptami albo zrobić jakiś deser w pucharku przełożony owocami i ciastkiem

Monia miesza i gotuje
Czekoladowe ciasto z bananami 151

która z niezależnych ode mnie przyczyn musiała zostać odłożona na kilka lat do szafy. Gdy zabierałam się za pieczenie tego ciasta nie potrafiłam zrobić nawet kruszonki! O biszkopcie nawet nie marzyłam. Dziś krem maślany na bezie szwajcarskiej potrafię zrobić z zamkniętymi oczami ;). Jeśli zastanawiacie się, czy zdążycie się jeszcze kiedykolwiek nauczyć piec, to powiem Wam, że tak! W ciągu tego

Słodki Pomysł
Biszkopt z musem jabłkowym i masą budyniową. 336

Miała być szarlotka biszkoptowa, ale został tylko jeden słoik przecieru jabłkowego. Na szarlotkę za mało, a trzeba było go wykorzystać. Wymyśliłam, że zrobię jeszcze krem budyniowy i tym przełożę biszkopt. Wyszło całkiem nie źle :) Biszkopt i budyń są słodkie, natomiast warstwa jabłkowa lekko kwaskowata. Wszystko razem bardzo fajnie się komponuje. Składniki na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka

Agusiowe smakołyki
Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów - Annie Rigg - recenzja 173

róż lub pudełka czekoladek byłoby oryginalnym, wspaniałym pomysłem!”. Całkowicie zgadzam się ze słowami autorki. Książka została podzielona na rozdziały: Krótki wstęp... Następnie zostały umieszczone podstawowe przepisy na biszkopty, kruche ciasteczka, pierniczki, lukry, kremy i masy. W tej części książki można też przeczytać o najprostszych sposobach dekorowania, a mianowicie między innymi o barwieniu lukru, czy używaniu posypek lub kolorowych brokatów. Znajdziemy

Di gotuje
ciasto Cygan s. Anastazji 201

czas mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło miksujemy, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładki krem. dodatkowo: 1 duża paczka biszkoptów, podłużnych 2 galaretki wiśniowe 750 ml gorącej wody polewa czekoladowa, przepis tutaj wykonanie : Galaretkę rozpuszczamy w wodzie, wlewamy do małej foremki wyłożonej folią spożywczą i wstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Mój urodzinowy tort czekoladowy 212

minut w 180 stopniach . Wystudzić na kratce. Podobnie przygotować ciemny biszkopt. Każdy przekroić na 3 blaty. W rzątek wymieszać z cukrem i s okiem z cytryny. Namaczać biszkopty. Każdy przekładać dżemem i kremem z kremówki i mascarpone z cukrem pudrem. Na zmianę jasny i ciemny blat. Cały tort pokryć kremem i odłożyć na godzinę do lodówki. Przygotować polewę, przestud zić

Magiczne Życie Marty
Kostka cappuccino 324

Opis: Pyszna warstwa kremu Cappuccino połączona z dwoma biszkoptami, nieco przypominającymi Brownie i wszystko to połączone warstwą bitej śmietany. Całość uzupełnia starta czekolada. Składniki: Składniki na biszkopt: 130 g ciemnej czekolady 200 ml mleka 220 g mąki 5 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na bitą śmietanę: 100 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru Składniki

Ciastka i ciasta
Tort ala Prince Polo 175

Tort ala Prince Polo jest wyjątkowy pod wieloma względami. Po pierwsze jest wyjątkowo pyszny! W środku podzielonego na dwa blaty, czekoladowego biszkoptu – znajdziecie: chrupiacą, orzechową bezę, krem czekoladowy, delikatny krem z utartych na parze żółtek oraz pokruszone wafelki Prince Polo. Do tego mocno czekoladowy wierzch! Mniam 🙂 Po drugie jest wyjątkowo duży i podzielny. […] Artykuł Tort ala Prince Polo

Domowe Torty
Tort ala Prince Polo 219

Tort ala Prince Polo jest wyjątkowy pod wieloma względami. Po pierwsze jest wyjątkowo pyszny! W środku podzielonego na dwa blaty, czekoladowego biszkoptu – znajdziecie: chrupiacą, orzechową bezę, krem czekoladowy, delikatny krem z utartych na parze żółtek oraz pokruszone wafelki Prince Polo. Do tego mocno czekoladowy wierzch! Mniam 🙂 Po drugie jest wyjątkowo duży i podzielny. […] Artykuł Tort ala Prince Polo

Domowe Torty
Tiramisu kawowe bez jajek 201

trzeba koniecznie choć smak jest o niebo lepszy;)). Połowę masy wyłożyć na biszkopty oprószyć kakao, a na niej ułożyć drugą warstwę nasączonych w kawie i likierze biszkoptów. Na górę wyłożyć pozostały krem i znów oprószyć kakao. Foremkę wstawić na kilka godzin do lodówki (po 3 godz. zajadałam). Można delikatnie przykryć folią aluminiową aby deser nie chłonął zapachów z lodówki

Kubki smaku
Ciasto brzoskwiniowo - kokosowe 149

Ciasto brzoskwiniowo - kokosowe jest idealne dla dużych łakomczuchów, jest bardzo słodkie! Składa się z trzech części lekkiego biszkoptu, wilgotnego ciasta kokosowego i kremu na bazie soku z brzoskwiń z cząstkami owoców. Jest dosyć pracochłonne, ale na pewno odwdzięczy się Wam smakiem. Zapraszam! Czytaj więcej

Biały fartuszek
SZARLOTKA KRÓLEWSKA 177

masło,dodajemy po trochę budyniu oraz sok z cytryny by masa nie była zbyt mdła. Biszkopt uprzednio nasączyłam by nie był suchy( nie jest to konieczne). Na biszkopt dajemy tężejące jabłka,następnie krem budyniowy,całość posypujemy startą czekoladą bądź polewamy polewą.     Do ciasta idealnie sprawdzi się również gotowy mus z jabłek,ciasto zrobi się znacznie szybciej

Niespełnione zdolności kulinarne
Owocowe tiramisu 155

szklanki wrzątku+1 łyżeczka cukru+50 ml wódki/amaretto) kakao Przygotowanie: Żółtka ubić z cukrem na puch, dodać mascarpone, dokładnie wymieszać. W szklankach/kieliszkach układać na przemian biszkopty nasączone kawą, owoce i krem, i tak do napełnienia kieliszków. Schłodzić w lodówce, przed podaniem posypać kakao. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Rolada Biszkoptowa z Masą Śmietanową i Malinami 196

wymieszany z fixem (pamiętajmy, że śmietanki nie należy z byt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło) . Do śmietany dodajemy maliny (część zostawiamy na dekorację)   Ostudzony biszkopt rozwijamy i sma rujemy kremem śmietanowo-malinowym (część masy odkładamy na wierzch rola dy) zostawiając koniec rolady pusty. Ponownie zawijamy tym razem już wraz z masą malinową. Wierzch ciasta smarujemy pozostałą częścią

Słodka Strona
Torcik truskawkowy z galaretką 127

ubić z cukrem pudrem, potem dołożyć serek mascarpone. Dodać truskawki i lekko stężoną galaretkę. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, na dolną część wyłożyć część masy, przykryć drugą częścią biszkoptu i wyłożyć pozostałą część kremu. Schłodzić. Pozostałe galaretki rozpuścić w 1 litrze gorącej wody. Truskawki przekroić na pół i ułożyć na kremie. Całość zalać tężejącą galaretką. Schłodzić. Wypiekałam wspólnie z: Katarzyną

Ewusiowe Smaki
Czekoladowy torcik z rabarbarem 316

połamane czekolady. Kiedy się rozpuszczą, przestudzić i wylać na stężałą warstwę galaretki. Odstawić w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami , Torty Tagged: czekolada , galaretka , rabarbar

https:KKuchniaMniam
Ciasto ze szpinakiem 266

Sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest już gotowe – czasem godzina to za dużo, zależy od piekarnika. Tak przygotowane ciasto możemy jeść jak babkę. Możemy użyć go również zamiast biszkoptu przygotowując tort, dodać ulubiony krem i owoce, czy wykorzystać przy robieniu ciasta z galaretką. Czego dusza zapragnie! Smacznego

MarcinChef
Ajerkoniak - domowy likier jajeczny 443

zrobić go w domu, to może zbliżająca się Wielkanoc będzie dobrą ku temu okazją. Poza oczywistym przeznaczeniem, można go także wykorzystać jako polewę do lodów, do nasączenia biszkoptów do tiramisu czy przygotowania kremów do ciast. Z całą pewnością się nie zmarnuje;)   Składniki: 6 żółtek 300 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 200 g cukru 1 laska wanilii 200 ml wódki Przygotowanie

Smakowity Blog Kulinarny
Najcudowniejszy wegański tort czekoladowy 184

torcie można napisać parę stron kwiecistych opisów jak i nie napisać nic, bo tort mówi sam za siebie. Biszkopt jest puszysty i delikatny, krem sycący i słodki, mus malinowy nadaje charakteru, a płatki róży trochę walentynkowego cukru. W związku z tym, że tort jest tak dobry nie będę Was męczyć opisem reakcji sody z octem czy długim na pół strony

wegetalerze
Lista świątecznych przepisów – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 306

święta Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką

Karo in the Kitchen
Metrowiec 202

właśnie sławny Metriowiec, to własnie tym ciastem zajadałam się jako mała dziewczynka. Dziś z chęcią powracam do tych smaków, zapomniałam, że jest to tak przepyszne ciasto. Sam biszkopt jest wilgotny, puszysty, przepyszny, krem jest lekko cytrynowy, wszystko oblane grubą warstwą czekolady, stanowi doskonałą całość. Na tym cieście nauczyłam się dwóch rzeczy: jak zrobić ciasto ucierane i jak zrobić krem maślano

moj przepis na
Tort czekoladowo-kawowy 245

suchego patyczka, wyjąć z piekarnika, zrzucić w formie na podłogę z wysokości 50 cm. Pozostawić na kratce do całkowitego wystudzenia, nożykiem delikatnie oddzielić boki biszkoptu od formy. Biszkopt podzielić na 3 blaty. Krem kawowy: 400 ml śmietany 30% 500 gr mascarpone 1/4 szklanki kawy instant rozpuszczonej w 2 łyżeczkach wrzątku 1/4 – 1/2 szklanki cukru pudru We wrzątku rozpuścić kawę

moj przepis na
Makowa delicja z kremem 184

cukrem pudrem, dodawać do śmietany, tężejącą galaretkę , ubić, odstawić do zgęstnienia. Przełożenie ciasta : Pierwszą część biszkopta, posmarować połową kremu, przykryć ciastem makowym, wyłożyć na ciasto resztę kremu i przykryć drugą częścią biszkoptu. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document

Kuchnia Danusi
Wuzetka na osiemnastkę 175

sztywno, na koniec zmniejszyć obroty, wlać sok z cytryny i syrop klonowy albo wsypać cukier kokosowy. Ubitą śmietanę delikatnie łyżką albo miotełką połączyć z serem. Tak przygotowany krem wyłożyć na spodnią część biszkoptu i przykryć wierzchnią częścią, można też zostawić trochę do przystroju wierzchu wuzetki, o czym ja zawsze zapominam. Następnie na wierzch ciasta położyć dość cienką warstwę marmolady albo

Przepysznik - BLW i nie tylko
Czekoladowe ciastko z nutką mięty 229

internetach, poczytałam i stworzyłam swoją własną wersję. Podczas przyrządzania przeżyłam chwilę grozy bo landrynki okazały się naprawdę mocne i czuć je było w całym domu, ale w kremie budyniowym złagodniały. Połączenie czekoladowego biszkoptu, miętowego budyniu i masy czekoladowej to niezwykle zgrany zespół. Polecam szczególnie jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich czymś ekstra.  Ciasto: 3 jaja 0,5 szkl cukru

Cynamonowe szczęście
Oszukane tiramisu z malinami i kremem budyniowym 141

ciastek biszkoptowych - 3 szklanki malin - kubek kawy Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Osobno ubić serek , dodać budyń, wymieszać. Dodać śmietanę, wszystko wymieszać. W szklankach układać kolejno warstwy: biszkopty moczone w kawie, maliny, krem budyniowy. Najlepiej schłodzić z 2 godziny.   Przepis brał udział w akcjach: W malinowym chruśniaku oraz W malinowym raju

Corner With Recipes
Kilka pomysłów na... 169

zdjęć tych słodkich propozycji, które już tam gdzieś się kurzyły, tak więc mała odskocznia od reszty i kilka propozycji trafiających idealnie w pogodę za oknem :) Tort chałwowy (biszkopty nasączone kawą, przełożone cappuccino kremem z mascarpone i chałwy, z malinami i większą ilością chałwy) Cukiniwo-bananowy chlebek, z daktylami, białą czekoladą i jagodami goji bananowe lody jogurtowe z morelami i naktarynką

More food, love and dreams
Tort o smaku Ferrero Rocher 167

przesiać dodając proszek do pieczenia. Wymieszać mąkę z proszkiem i kakaem ze zmielonymi orzechami. Całość bardzo delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Jeśli zrobi się to zbyt energicznie biszkopt będzie oklapnięty. Składniki na krem: 300g miękkiego masła (1,5 kostki) 300g czekolady - gorzkiej 6 szt. wafelków Góralki o smaku orzechowym 7-8 kopiastych łyżek Nutelli Wykonanie kremu: Czekoladę należy rozpuścić

Mania Wypiekania
Tort truskawkowy z białą czekoladą. 167

Pamiętajmy, aby boki biszkoptu oddzielać od blaszki dopiero po wystygnięciu.  Dla wierzących w moc rzucania biszkoptem - można go upuścić w foremce z wysokości około 50 cm. Biszkopt kroimy na 3 blaty. KREM: 330 g śmietanki 30% 200 g białej czekolady Zagotowujemy śmietanę, wyłączamy palnik i wrzucamy połamaną na kawałeczki białą czekoladę i energicznie mieszamy, aż do rozpuszczenia czekolady. Schładzamy

MamaOskarka
Szmaragdowy tort biszkoptowy z maślanym kremem 203

własnej skórze to różnego rodzaju porady są nic nie warte. Ot suche uwagi. W sobotni wieczór ukręciłam ciasto, a w niedzielę przełożyłam kremem. I oto jest. Zaznaczam, że w cale nie było tak ciężko ;) potrzebujemy: na biszkopt (wg Moje Wypieki) - 226g masła - 220 g cukru (użyłam cukru pudru) - 5 białek - 2 łyżki ekstraktu z wanilii - 375g mąki - 4 łyżeczki proszku(...)zmianę dodawać mleko i wymieszane suche składniki (przesianą mąkę, sól, proszek). Piec ok 35-40 minut w temperaturze 190 stopni bez termoobiegu. Ostudzić. Biszkopt wyrównać z góry i przeciąć na dwie części. Przełożyć kremem. Boki i górę obłożyć kremem. Górę posypać   na krem - kostkę masła - 220 g cukru pudru Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę

Szybko Tanio Smacznie
Bajaderki 205

nowym rokiem, mam dla Was również nowy przepis na coś starego ;) co właściwie starym być nie musi. Bajaderki piernikowe, u mnie ze śiweżego piernika, ale można dodać biszkopt, czy inne ciasto bez kremów czy świeżych owoców i piernikowe przyprawy, wtedy wyjdą równie dobrze!"Składniki:500 g ciasta piernikowego (biszkoptowego lub drożdżowego)100 g marmolady5 łyżek śmietanki 5 łyżek cukru50

Słodkie Przyjemności
Rolada bananowa z cytrynowo pistacjową nutą 165

Ciasto biszkoptowe uformowane w rulon i nadziane masą, to nic innego jak rolada. Tak, jak różne mogą być biszkopty – białe, kakaowe, czekoladowe, różnokolorowe, tak różne mogą

mojewypiekiinietylko
LEMON CAKE CZYLI ANGIELSKIE CIASTO CYTRYNOWE 296

Angielskie ciasta są zazwyczaj bardzo proste: czy to maślane, czy czekoladowe, czy też cytrynowe. W przeciwieństwie do naszych ciast, które składają się ... czasami z 5 warstw: biszkopt, mak, ser, galaretka i krem :)) są proste i  pyszne... Takie jest Lemon Cake. Bez owoców, kruszonki, ale  za to wilgotne, pachnące prawdziwym masłem,  skórką cytrynową ... cóż chcieć więcej

Walijskie Pichcenie
Tort z pijaną wiśnią i czekoladą. 187

Zimną przegotowaną wodę łączymy z wiśniówką( do smaku) (likier, nalewka...) dosładzamy do smaku i ewentualnie dodajemy odrobinę soku z cytryny. Takim ponczem nasączamy delikatnie nasz pierwszy blat biszkoptu. Na to wykładamy połowę kremu i układamy wiśnie z nalewki. Przykrywamy kolejnym blatem, który nasączamy i kładziemy resztę naszej masy i wiśnie. Na to ląduje ostatni blat, który delikatnie nasączamy. Mikserem ucieramy

Malinowe Pocałunki
Ciasta. Przepisy na ciasta. 207

Ciasta. Przepisy na ciasta i wypieki. Szybkie ciasta. Proste wypieki. Czasami bardziej wyszukane i pracochłonne.   Ciasta  Red Velvet Cake – czyli czerwone ciasto z kremem Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach (pianka z galaretką i trukawkami) Bardzo puszysty sernik Tarta w 15 minut! Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem Post Ciasta. Przepisy na ciasta. pojawił się poraz pierwszy

Kulinarne Przeboje
Wielkanoc. Przepisy na Wielkanoc 1142

słonecznikiem Sałatka z wędzonym kurczakiem, sałatą lodową, ananasem i kukurydzą Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą Ciasta Ciasteczka ‚jajka sadzone’ Red Velvet Cake – czerwone ciasto z kremem Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach Bardzo puszysty sernik Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem Post Wielkanoc. Przepisy na Wielkanoc pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Królewiec 97

Przepis na ciasto o królewskiej nazwie, które pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt: 7 jaj 1 szkl mąki tortowej 1/3 szkl ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl drobnego cukru 2 łyżki zimnej wody Ubij lekko białka, tak żeby były spienione nie na sztywno, wtedy dodawaj po jednej łyżce cukru i ubijaj aż się(...)zagotowujemy z cukrami i masłem. Na gorące wlewamy roztwór mąk. Gotujemy do zgęstnienia, stale mieszając. Przełożenie: pół gorącej masy wykładamy na placek miodowy, na masę kładziemy biszkopt i wylewamy resztę masy. Przykrywamy krem drugim plackiem miodowym. Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą. Autor przepisu: Danuta Artykuł Królewiec pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Tort ajerkoniakowo -kokosowy 212

szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczki woda gorąca - 1/5 szkl sól - 1 szczypta tłuszcz do formy KREM: mleko - 1 L budyń śmietankowy - 3 op masło - 450 g ajerkoniak wiórki kokosowe 200 g cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem ozdoby alkohol cytryna BISZKOPT: Żółtka oddzielić od białek, Białka ubić na sztywno. żółtka ubić z gorącą woda i cukrem az powiększą swoją objętość(...)dodawać po łyżce budyniu i cukru, by składniki dobrze sie połączyły,m wiec dajemy w małych porcjach, następnie z kremu odkładamy 1/4  a do reszty wsypujemy kokos,do części odłozonej dolewamy ajerkoniak i miksujemy razem. Wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 części, każda cześć nasączmy woda z odrobiną alkoholu i sokiem z cytryny. Blat ciasta smarujemy dżemem, kładziemy 1/4 kremu

Camilla w kuchni
TORT NA DZIEŃ MAMY 214

Pomysłem na taka dekorację zainspirowałam się na blogu Asi,która wykonała wspaniały bazyliowy torcik ozdobiony właśnie żywymi kwiatami.   Składniki: tortownica 20 cm biszkopt: 4 jajka 10 łyżek cukru 10 łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia krem: 400 ml śmietanki 30% Wypasiona z  MLEKOVITY szklanka serka waniliowego Mleczna Impresja z  MLEKOVITY 2 łyżki żelatyny cukier puder do smaku(...)zalewamy wodą, kiedy spęcznieje podgrzewamy, ale nie gotujemy, studzimy. * Śmietanę ubijamy na sztywno, dosładzamy wg uznania cukrem pudrem, dodajemy sok z cytryny.  * Przestudzony biszkopt przekrawamy na połowę, nasączamy. Na dolny blat kładziemy 2/3 kremu, wykładamy górny blat. Wierzch i boki smarujemy pozostałym kremem. Dekorujemy kwiatami. U mnie eustoma, jest bardzo trwała, kwiaty przetrwają na torcie bez problemu

Z Majeczką w kuchni
Orkiszowy biszkopt pełnoziarnisty z karobem (bez cukru) 234

pełnoziarnistej dodałam też trochę białej orkiszowej, przez co ciasto zyskało na lekkości. Możecie podzielić go na dwie lub trzy części i przełożyć jakimś pysznym (i bezcukrowym ;)) kremem, albo posmarować domową konfiturą :) Orkiszowy biszkopt pełnoziarnisty z karobem 5 jajek 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki ksylitolu Wszystkie składniki powinny być

FitKot
Różowy biszkopt z różaną nutą 150

piękny aromat i ciekawy posmak. Jest lekko wilgotny, więc nie musimy go już dodatkowo nasączać. Idealnie nadaje się do ciast i tortów z dodatkiem śmietanowych kremów ozdobionych kwiatowymi akcentami. SKŁADNIKI NA BISZKOPT RÓŻANY: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń waniliowy ( w proszku) szklanka cukru łyżeczka wody różanej łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju barwnik spożywczy czerwony Przepis : Wymieszaną

Domowe Torty
Kostka orzechowa przekładana nutellą 163

łatwiznę i mój krem czekoladowo – orzechowy to najzwyklejsza w świecie nutella. Myślę jednak, że warto byłoby ja zastąpić jakimś kremem własnego wyrobu. Ciasto byłoby wtedy na pewno smaczniejsze i zdrowsze. Składniki na blaszkę 20×20 cm: Biszkopt orzechowy: – 4 białka – 4 łyżki cukru – 3 łyżki mąki pszennej – 80 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych(...)stopniach. Odstawiłam do ostudzenia. Gdy wszystkie elementy wystygły zmiksowałam masło na puch i dodawałam do niego powoli budyń. Na biszkopt orzechowy nałożyłam warstwę nutelli. Na niej poukładałam herbatniki, które nasączyłam nalewką malinową, a na końcu nałożyłam krem budyniowy. To co widzicie na wierzchu ciasta to roztarte pomiędzy palcami resztki herbatników oraz odrobina kakao. Z foremki wykroiłam 12 porcji. Jedna

Relaxtime
Czekoladowe Ciasto ze Śmietanowym Kremem Czekoladowym, Bitą Śmietaną i Wiśniami - Przysmak Szwarcwaldzki 316

Czekoladowe Ciasto ze Śmietanowym Kremem Czekoladowym, Bitą Śmietaną i Wiśniami - Przysmak Szwarcwaldzki - Składniki: Masa C zekoladowa: 6 00 ml śmietanki kremówki 200 g groszków z mlecznej czekolady (lub połamanej czekolady) 15 0 g groszków z gorzkiej czekolady (lub połamanej czekolady) fix do ubijania śmietany Masa Śmietanowa: 300 ml śmietanki kremówki fix do ubijania śmietany Biszkopt Czekoladowy: 4 duże jajka(...)ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo miksować ponieważ może wytrącić się masło).  Pod koniec ubijania dodajemy fix. Gdyby krem okazał się zbyt rzadki umieszczamy go w lodówce do momentu zgęstnienia. Biszkopt czekoladowy: Czekoladę (40 g) ścieramy na tarce o małych oczkach. Blaszkę (20 x 30 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek

Słodka Strona
Tort czekoladowy z powidłami śliwkowymi. 199

Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jaj 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku Krem: 1 opakowanie czekoladowego kremu do tortów ( użyłam firmy Gellwe) 150g miękkiego masła 300 ml zimnego mleka 1 słoik powideł śliwkowych 15 winogron 1 kiwi wiórka kokosowe 1 szklanka wrzątku + 1 cytryna +  kilka kropel aromatu pomarańczowego+ 2 małe(...)aromat, cukier oraz wódkę. Całość mieszać do całkowitego rozpuszczenia cukru. 3. Krem w proszku zmiksować z mlekiem. W osobnym naczyniu dokładnie utrzeć masło. Stopniowo dodawać krem. Ostawić do lodówki. 4. Upieczony i całkowicie wystudzony biszkopt przeciąć na 2 równe części. 5. Pierwszą część ułożyć na paterze i dokładnie nasączyć. Na nasączone ciasto wyłożyć i rozsmarować 3/4 powideł. Następnie rozsmarować niecałą

A Ty Smakuj Mnie