Bigos z cukinii Zaskakująco pyszne danie! I to jednogarnkowe. Szybki i prosty w przygotowaniu obiad dla całej rodzinki. Najlepiej smakuje podany ze świeżym pieczywem. Polecam! Składniki: 2 surowe, wędzone kiełbasy (u mnie kiełbasa polska) 1 cebula ok 20dkg pieczarek 2-3 cukinie – w zależności od wielkości 2 marchwie 1/4 szklanki bulionu lub wody Przyprawy: sól, pieprz, majeranek(...)KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Bigos z cukinii pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemkapusta po „Huculsku” Pyszna i ciekawa młoda kapusta po Huculsku to coś zupełnie innego niż jadłeś dotychczas. Idealny przepis na letni, ciepły dzień. Jest to rodzaj lekkiego bigosu choć zdecydowanie bigos to nie jest. Troszkę pikantna, słodkawa i delikatnie zaciągająca wędzonką.. cóż, pychotka Moi chłopcy wciągnęli ją z prędkością ponad świetlna. Dosłownie, NASA mogła by to tempo
Ogrodnik w podróżyreguły bigos kojarzy się z daniem sytym, aczkolwiek ciężkim i w wielu przypadkach trudnoprzyswajalnym. Ta wersja jest jego lżejszą i równie smaczną odmianą.… Czytaj dalej Bigos z surowej i kiszonej kapusty z indykiem
Pij soki wyciskaneBigos z kiszonych ogórków... jakie czasy taki bigos. Pomysł z kanału na YT pod linkiem https://www.youtube.com/watch?v=b1eltBjU9Ks -- Skład: 500 g ogórków kiszonych, 500 g pieczarek, 500 g cebuli, 500 g boczku wędzonego, 2 łyżki smalcu lub łyżka i trochę słoniny, koncentrat pomidorowy, ziele ang., liść laurowy, pieprz. *** oczywiście można dodać 4-6szt. kiełbas śląskich
chleba naszegoPrzepyszny i aromatyczny bigos w odchudzonej wersji. Jedna solidna porcja to tylko 270 kalorii. Więc idealny dla osób na dietach odchudzających. 4 porcje ok. 600 gramów kiszonej kapusty 250 gramów pieczarek 1 średnia cebula ok. 40 gramów 150 gramów włoszczyzny użyłam mrożonej 60 gramów przecier pomidorowy 30 gramów olej rzepakowy ok. 2 łyżki 250 gramów fileta z kurczaka sól(...)zawartość patelni wraz z przecierem pomidorowym i majerankiem całość mieszamy i gotujemy na niedużym ogniu ok. pół godzinki aby się smaki przegryzły. Jednak jak to zazwyczaj bywa w przypadku bigosu najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego
Andzia PichciKolejny zawieruszony przepis na bigos z dyni. ½ średniej dyni 1 cukinia 1 cebula 25 dkg kiełbasy 2 marchewki ½ główki kapusty pekińskiej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego olej sól, pieprz Dynię obrać ze skórki, pozbawić pestek i pokroić w kostkę. Cukinię również obrać ze skórki i pokroić w kostkę średniej wielkości. Cebulę drobno posiekać.Kapustę pekińską poszatkować, marchew obrać i pokroić(...)minuty. Następnie wrzucić na patelnię pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać, podlać około 1/3 szklanki wody i dusić na wolnym ogniu, aż kapusta zmięknie. Na końcu bigos przyprawić solą i pieprzem
Moje domowe kucharzeniePolski bigos, to potrawa narodowa i znana w każdym domu. Zawsze obecny na stołach świątecznych, ale też jest doskonałym i bardzo powszechnie lubianym daniem na codzienny obiad, imprezę czy do kolacji. -- Skład: kapusta kiszona 2 kg, wieprzowina 1/2 kg, wołowina 1/2 kg, kiełbasa śląska 1/2 kg, wędzonka 1/2 kg, grzyby suszone 1 szklanka, liść laurowy(...)podduszamy 30-60 minut. Odstawiamy do ostygnięcia, oczywiście kosztujemy czy jest o.k. Jeżeli brakuje nam ostrości możemy dodać płaską 1 łyżeczkę świeżo zmielonego pieprzu. Na drugi dzień po przegotowaniu bigos będzie dwa razy smaczniejszy niż od razu. Smacznego
chleba naszegoBigos z młodej kapusty z klopsikami Pyszny, szybki i prosty letni obiad. Małe klopsiki wieprzowe duszone w młodej kapuście z pieczarkami i aromatycznym sosem pomidorowym. Palce lizać! Składniki: 500g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 3 łyżki bułki tatej 1/2 szklanki mąki- do obtoczenia klopsików przyprawy: sól, pieprz, majeranek, bazylia, oregano, papryka słodka i ostra olej do smażenia(...)OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Bigos z młodej kapusty z klopsikami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemDzień dobry :-) Za zrobienie bigosu z młodej kapusty zabierałam się już chwilę. Zawsze coś wypadło, a to domownicy jakoś nie bardzo podchodzili do tego pomysłu ;-) Tym razem powiedziałam robię i koniec :-) Bigos jest pyszny, delikatny, idealny na drugi dzień. Smakował wszystkim i na pewno będę go robić częściej. Przepis znalazłam tutaj ( klik ), troszkę zmodyfikowałam pod siebie. Polecam, warto zrobić :-) Miłego
kruche babeczkiBOŻYM NARODZENIU. Znajdziecie tam wiele cennych i przydatnych informacji o świętach :). Dziś zapraszam do zapoznania się z moim ulubionym daniem na świątecznym stole. Kociołek z kapustą i grzybami, inaczej Bigos (wersja po mojemu, taką jaką uwielbia rodzinka)! KOCIOŁEK Z KAPUSTĄ I MIĘSEM 75 dag mięsa wieprzowego (np. łopatka) 75 dag boczku 75 dag kiełbasy (np. zwyczajna(...)maśle na patelni. Dodać do garnka z kapustą i wędliną. Dodać cały słoiczek koncentratu pomidorowego i przyprawy. Gotować jeszcze chwilę, aż się zagotuje, cały czas mieszając. Podawać ciepłe. Bigos podałam w zastawie porcelanowej od firmy Ambition. Cenionej firmy, na polskim i zagranicznym rynku porcelany. Polecam
Gotuję TestujęBogaty w smaku bigos z młodej kapusty i tartych na tarce warzyw korzeniowych: marchewki, pietruszki, selera. Z podsmażonym boczkiem i wiejską kiełbaską. Z dodatkiem białego wina i rozdrobnionych świeżych pomidorów. Z dużą ilością koperku i natki pietruszki. Naprawdę pyszny i gotowy w półgodziny. Po zagotowaniu bigos można zamknąć na gorąco w słoikach i przechowywać w lodówce. Świetnie nadaje się
cool and mintyzdrowym dodatkiem pasującym do wielu dań. Oprócz musu, dyniowego ciasta, kremowej zupy czy dyniowej latte można przygotować z jej dodatkiem wiele innych potraw. Po jesiennym leczo przyszła pora na bigos z dynią. Pyszny! A do czego Wy lubicie dodawać dynię? Na średni garnek bigosu: 600 g łopatki wieprzowej bez kości 300 g dyni hokkaido 300 g pieczarek 600 g białej
Ze smakiem i z pasjąwszystkich sposobów gotowania kapusty, ten lubię najbardziej. Mowa oczywiście o bigosie w wersji letniej. O tej porze roku bigos jest łagodniejszy, bardzo smakowity i nie stanowi "zagrożenia" dla wątroby. Do ugotowania go wykorzystuję pieczone skrzydełka, które robię poprzedniego dnia na obiad w dość dużej ilości. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniepokrojone na 4 morele, jabłka pokrojone w 1 cm kostkę i żurawinę. Wymieszaj. Duś kolejne 5 minut. Dopraw solą, kuminem i kolendrą, i duś kolejne 5 minut. Według mnie bigos już jest idealny! Smacznego! Artykuł Lekki bigos z młodej kapusty, jabłkiem i żurawiną pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfBigos w smaku przypomina bigosik z młodej kapusty, jest słodko kwaśny,idealny na różne okazje, prosty i szybkiw przygotowaniu. Przepis otrzymałam od koleżanki. Bigos z kapusty pekińskiej Składniki
Kuchnia Danusi