bezowy - 1866 przepisów (strona:41/125)

Sernik Cappuccino 143

Prawdziwe włoskie cappuccino zawsze mi kojarzy się z pełnią aromatu doskonałej kawy z mlekiem dopełnioną delikatną i puszystą pianką. Połączenie tego wyśmienitego napoju z masą serową i lekką pianką bezową to kwintesencja smaku i aromatu. Zapraszam wszystkich do tej włoskiej podróży. Składniki :  spód (ciasto kruche): 1,5 szklanki mąki pszennej 75 g masła 1 jajko 6 łyżek cukru(...)pudru 2 opakowania budyniu śmietankowego ok, 10-12 łyżek cappuccino w proszku 2 łyżki likieru kawowego (można pominąć) garść czekoladowych łezek ( u mnie  z gorzkiej czekolady)  Pianka bezowa: 4 białka  10 łyżek cukru drobnego  Dekoracja :  3 kostki mlecznej czekolady startej na tarce.  Wykonanie: . 1. Blachę do pieczenia o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć

vaniliowoczekoladowa
Tort czekoladowy z owocami leśnymi 136

jedzeniu. Zrób go jednak dzień wcześniej i przechowuj w lodówce, świeżo przełożony tort bardzo ciężko pokroić na ładne kawałki. Polecam Wam także przepisy: –  tort wiśniowy –  tort bezowy z malinami – tort z nutellą i truskawkami –  tort bezowy z bitą śmietaną i truskawkami Przygotowanie : 2 h + chłodzenie Składniki: 3 jajka 150 g mąki pszennej 130 ml oleju

nietylkopasta.pl
SERNIK Z ROSĄ 84

wykonywać do wykorzystania składników.  Masę serową wylać delikatnie na podpieczone kruche ciasto. Piec kolejne 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C. Pod koniec pieczenia sernika przygotować piankę bezową. Po upieczeniu sernika piekarnik zmniejszyć do 150'C. Pianka bezowa: * 6 białek * 1 szklanka drobnego cukru * szczypta soli Wykonanie: Białka ubić mikserem na sztywną pianę, mieszając dalej stopniowo dodawać cukier

Zrób to smacznie
Makowiec z bezą na kruchym cieście 230

Jeśli lubicie makowiec, koniecznie musicie wypróbować ten przepis. Spód z kruchego ciasta, dodatek marcepanu oraz bezowej pierzynki sprawie że smak jest złożony i bogaty a ciasto po prostu przepyszne. Gorąco polecam!   Składniki: kruche ciasto: 100 g mąki pszennej poł łyżeczki proszku do pieczenia 65 g masła 20 g drobnego cukru do wypieków Masa makowa: 200 g maku 1 jajko(...)równomiernie na podpieczony kruchy spód. Beza: W misie miksera ubić białko razem z szczypta soli. Gdy białko będzie sztywne dodawać powoli, partiami drobny cukier do uzyskania gęstej, błyszczącej masy bezowej. Dodać przesianą mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Na masę makową wyłożyć bezę, na nią wysypać posiekane orzechy. Piec w temperaturze 140ºC przez około 1 godzinę do momentu aż wierzch bezy

Pyry na Gaz
Dekorowanie Świątecznych Pierniczków Część 2 254

tutaj „Pierniczki Świąteczne” (klik) . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do ozdoby Lukier Królewski „Royal Icing” Przepis na dużą porcję: 20g proszku bezowego (użyłam proszku marki Wilton) 120g wody 750g cukru pudru Dodatkowo: barwniki spożywcze posypki cukrowe cukierki Royal Icing: Do miski wlać wodę, dodać proszek bezowy i przesiany cukier puder, miksować przez

Mała Cukierenka
Ciasto bezowe z orzechami 105

Wyjątkowe ciasto bezowe, które z pewnością zmusi nas do zjedzenia kolejnej porcji. Bądźmy przygotowania do częstego pieczenia jak już raz pojawi się na stole. Składniki Beza 6 białek 300 g cukru 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem orzechowy 250 g mascarpone 3-4 łyżki kremu orzechowo – czekoladowego 150 g … Czytaj dalej Ciasto bezowe

gotuj ze mną
Muffiny gruszkowo-cynamonowe 116

babeczkę posypujemy szczyptą cukru. Pieczemy przez około 20 minut do tzw. "suchego patyczka". Gotowe babeczki odkładamy do całkowitego wystudzenia. Babeczki dodatkowo możemy podać z ubitą śmietaną lub kremem maślano-bezowym. Alergeny Alergeny jajka , mąka , migdały Muffiny to zawsze strzał w dziesiątkę. Robi się je błyskawicznie, bez zbędnego nakładu pracy i bałaganu. Wystarczy zaledwie parę składników i pomysłowość - to wystarczy(...)babeczkę posypujemy szczyptą cukru. Pieczemy przez około 20 minut do tzw. "suchego patyczka". Gotowe babeczki odkładamy do całkowitego wystudzenia. Babeczki dodatkowo możemy podać z ubitą śmietaną lub kremem maślano-bezowym. [/hide] Artykuł Muffiny gruszkowo-cynamonowe pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Ciasto bezowe o smaku owoców leśnych 116

delikatnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Dno i boki formy (23-26 cm,nie mniejszej) posmarować masłem. Ciasto rozprowadzić równomiernie na dnie i po bokach formy. Wyłożyć nadzienie bezowe na ciasto. Wypiekać około 25-30 minut. Przez pierwsze 15 minut wypiekać w 180 stopniach, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni. Ciasto należy całkowicie wystudzić przed krojeniem. Smacznego Artykuł Ciasto(...)bezowe o smaku owoców leśnych pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Beziki 183

Proste beziki, czyli małe bezy. Szybko się pieką w przeciwieństwie do jednej, dużej bezy. Na dodatek 2 beziki przełożone bitą śmietaną i owocami stworzą mini torcik bezowy – idealny na jedną porcję. Odchodzi wówczas problem z kruszącą się bezą podczas krojenia kawałków w dużym torcie bezowym. Beziki najlepiej formować przy pomocy rękawa cukierniczego dobrej jakości. Jednorazowe lub z cienkiego materiału

Moja Delicja
Babeczki duszki z bezą (bez cukru) 118

łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masę przelewamy do silikonowych foremek. Pieczemy babeczki przez  ok. 25 minut.  Składniki na bezowe duszki: 1 białko 60 g ksylitolu/erytrolu Przygotowanie: Białko ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo, łyżka po łyżce ksylitolu/erytrolu. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Masę bezową przekładamy do rękawa cukierniczego

Czarnawisienka
Gniazdka bezowe z kremem piernikowym 155

Witam. Zapraszam Was dzisiaj na pyszne słodkości. Domowe gniazdka bezowe z pysznym kremem śmietanowo-piernikowym super smakują a jak wyglądają! Polecam zrobić do kawki na weekend. #appetytnakopernika #fckopernik   Składniki: bezy: 1 białko (z dużego jajka) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej krem: 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 pierniki lukrowane(...)ubijamy mikserem na sztywną pianę. Następnie dodajemy po łyżce cukru i ubijamy, aż piana będzie lśniąca. Na koniec wlewamy ocet jabłkowy i wsypujemy mąkę i chwilę miksujemy. Masę bezową przekładamy do woreczka foliowego, odcinamy końcówkę i wyciskamy masę na papier. Najpierw rozprowadzamy masę na narysowanym kółku a następnie robimy jeszcze "ranty" naszych gniazdek-aby powstały gniazdka. Wstawiamy blaszkę z bezami

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tort bezowy z truskawkami 142

zdarza się, że po niektórych wypiekach, takich jak np. pączki, zostają nam niewykorzystane białka jajek. I tak też było w tym przypadku, gdzie z pozostałych białek przygotowałam wyśmienity torcik bezowy z truskawkami, śmietaną i serkiem mascarpone. Beza wyszła chrupiąca na zewnątrz i wilgotna w środku. Jej przygotowanie nie jest zbytnio skomplikowane, jednak samo pieczenie... Tryb czytania Artykuł Tort bezowy

PysiaGotuje.pl
Rolada bezowa z kremem cappuccino i dżemem jagodowym 130

Bezowa rolada z kremem cappuccino - czyli coś na co miałam smak już od jakiegoś czasu i postanowiłam ją zrobić. Przepis pochodzi z bloga  i został przeze mnie nieco zmodyfikowany. Rolada jest słodka przełamana dżemem jagodowym i malinami. Nie jest to też typ kruchej łamiącej się bezy co ułatwia nam zwijanie rolady. Składniki: Beza: 5 białek 2/3 szklanki cukru pudru(...)Białka ubijamy z szczyptą soli na sztywną pianę. Do ubitej piany porcjami dodajemy cukier puder nie przerywając miksowania. Na sam koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i ocet jabłkowy. Gotową masę bezową przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25 x 35 równomiernie ją rozprowadzając na całej powierzchni blaszki i pieczemy przez 20 minut. Po czasie wyciągamy bezę i chłodzimy

W Moim Magicznym Domu
Wiśniowa delicja 152

sztywne powoli wsypywać cukier biały i brązowy. Cały czas ubijać. Wlać ocet i dalej ubijać. Pieczenie bezy – blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć w niej masę bezową. Piekarnik nagrzać do 200 C i piec bezę 5 minut. Następnie zmniejszyć do 150 C i piec 1 godzinę i 30 minut. Delikatnie wyjąć bezę z blaszki i zdjąć papier. Odstawić(...)ubitej śmietany dodawać po łyżce zmiksowanych wiśni i delikatnie mieszać. Na koniec wlać zimną żelatynę i dokładnie wymieszać. Wylać masę na sztywną galaretkę. Przykryć masę ptasiego mleczka płytą bezową. Ponownie przykryć ciasto folią spożywczą i wstawić do lodówki. Ciasto jest przepyszne, polecam

Kuchnia Pokoleń
Wiśniowa chmurka z amaretto 205

Letnia poezja smakowa. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona- śmietana z gorzką czekoladą cudownie łagodzi orzeźwiającą warstwę wiśniową z amaretto   a pianka bezowa wprost rozpływa się w ustach. Wiśniowa chmurka to prawdziwa gratka dla smakoszy wiśni . To ciasto to hit wśród letnich wypieków. Składniki na   blaszkę 25/30 cm Ciasto kruche: 1 pełna szklanka mąki pszennej 10 dag masła 3 żółtka(...)Robić to delikatnie tak aby nie powstały grudki.  Dodać do masy startą gorzką czekoladę, wymieszać szpatułką. Gotowy krem rozprowadzić na sztywnej galaretce z wiśniami,   przykryć   upieczonym bezowym blatem. Ciasto chłodzić   całą noc w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon