Szybki, bezglutenowy i bogaty w białko chlebek dla wszystkich którzy w nowym roku postanowili żyć zdrowiej. Warto go wpleść do swojej diety chociażby jako awaryjny chleb kiedy nie che nam się iść do sklepu lub piec 2 godziny. Składniki: 2 szklanki mąki z ciecierzycy 300 ml wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 1/4 szklanki oleju
Mohiellajest najlepszy sos pieczarkowy jaki jadłam w życiu, podawany właśnie z makaronem i udało mi się ten smak odtworzyć, Wam zapewne też zasmakuje. Przepis możliwy jest w wersji bezglutenowej , wystarczy mąkę pszenną zastąpić kukurydzianą . Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta. Serdecznie polecam
Kawa z mlekiemzrobienia wykorzystałam zwykłe masło 82 % oraz dodałam też masło orzechowe crunchy, przez co nie mają one "maślanego" smaku, za którym osobiście nie przepadam. Ciastka można też zrobić w wersji bezglutenowej, używając płatków owsianych bez glutenu. Ja swoje dodatkowo zmieliłam przez chwilę w blenderze, żeby były drobniejsze, ale dobrze sprawdziłyby się tu też płatki owsiane błyskawiczne. Składniki (ok. 20 sztuk): *składniki
Healthy food explorerDziś zapraszam na danie akurat na jesień - na rozgrzewającą i aromatyczną jambalayę , u mnie w wersji z kiełbasą . Danie jest bezglutenowe . Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta. Serdecznie polecam
Kawa z mlekiemmasła orzechowego * 1 jajko * 1 łyżka serka śmietankowego/mascarpone/jogurtu greckiego/śmietanki kokosowej - u mnie w dwóch pierwszych wersjach serek śmietankowy, w ostatniej mascarpone * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (mam bezglutenowy) * 1/2 łyżeczki erytrytolu * 2 szczypty soli Na wierzch: * poziomki/borówki + bita śmietana (+ w jednej wersji masło migdałowe) * borówki (mrożone) zmiksowane ze śmietanką 30% Składniki wymieszałam - lub raczej
Zdrowa Kuchnia Sowy