Wielkanoc. Świetnie się sprawdzi z pieczywem jako wkład do kanapek. Wystarczy dodać tylko ulubiony sos, […] The post Pieczona szynka Wielkanocna w musztardowej marynacie appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comjakichś względów nie chcą szynki otoczonej musztardową warstewką, ten przepis na pieczoną szynkę będzie […] The post Pieczona Szynka na kanapki lub na obiad appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comkiełbasa z grilla mi wystarczy. Jednak sama kiełbasa to trochę mało. Lubię zjeść coś do niej. Nie zawsze […] The post Sałatki na grilla appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comtego nie dodaję, bo sama słodycz truskawek mi wystarcza. Podobnie jadałam ryż z truskawkami, a nawet kaszę […] The post Makaron z truskawkami appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comPyszne warzywne placuszki. Można podać je z dowolnymi dodatkami, ja podałam z sosem czosnkowym. Idealne na obiad czy nawet kolację. Zagęszczone mąką kukurydzianą, więc są bezglutenowe. Smakują na gorąco jak i na zimno. Bardzo polecam :) Potrzebujemy: Na masę cukiniową: 1 kg młodej cukinii 2 marchewki 4 duże jajka 2 kopiaste łyżki mąki kukurydzianej sól
Izabelawkuchnirobię ja bardzo często, w czasie upałów pieczony biszkopt łatwo można zastąpić ich sklepową wersją, chociaż wiadomo, że ten domowy będzie zdecydowanie lepszy. Ja najczęściej robię go w sprawdzonej bezglutenowej wersji, a krem to połączenie twarogu, mascarpone i serka skyr. Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki ksylitolu/cukru 4 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki
Healthy food explorertego nie dodaję, bo sama słodycz truskawek mi wystarcza. Podobnie jadałam ryż z truskawkami, a nawet kaszę […] The post Makaron z truskawkami appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comBezglutenowe, szybkie, wilgotne z kawałkami czekolady. Jeden kawałek ma tylko 130 kcal. Ciasto jest wilgotne dzięki zawartości skyru lub jogurtu greckiego. Mąkę migdałową można bez problemu zamienić na mąkę kokosową jeśli wolimy lub akurat taką mamy w domu. Składniki: 4 jajka 150g skyru lub jogurtu greckiego 30g kakao 60g gorzkiej czekolady 70g erytrolu 1 fiyeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Jajka
MohiellaProponuję dziś przepis na pyszny i prosty obiad, nic dodać nić ująć tylko gotować. Życzę smacznego :-) Jest to danie wegetariańskie i bezglutenowe . Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta
Kawa z mlekiemciasto odmieniło moje życie! Ma ono sporą zawartość białka a małą ilość węglowodanów i kalorii (dodatkowo jest bezglutenowe). Wilgotne w konsystencji, odrobinę przypominające sernik (właściwie niektórym udało się go nazwać sernikiem). Można go podawać z polewą lub ją pominąć jeżeli chcemy aby ciasto dłużej postało na zewnątrz. Składniki: 8 jajek 90g mąki kokosowej (może też być mąka kokosowa wymieszana
Mohiellakiełbasa z grilla mi wystarczy. Jednak sama kiełbasa to trochę mało. Lubię zjeść coś do niej. Nie zawsze […] The post Sałatki na grilla appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comCiasto marchewkowe bezglutenowe z mąką migdałową, jagodami goji, żurawiną z kremem jogurtowym oraz z konfiturą z pomarańczy. Brzmi pysznie? I tak jest ;) Składniki: 5 dużych jaj ( temperatura pokojowa) 225 ml syropu klonowego ( w diecie keto erytrytol) 1 łyżczka proszlu do pieczenia 60 ml oleju 50 ml mleka/ napoju migdałowego 1 łyżczka sody 250 gram mąki migdałowej 1 szklanka
AZgotuj!Dziś przepis na pyszne i bardzo proste ciastka z czekoladą. Wykonanie ich nie zajmuje więcej niż 20 minut, dodatkowo są one bezglutenowe. Po upieczeniu ciastka są kruche, ale gdy chwilę odleżą robią się miękkie, a nawet przypominają troszkę w konsystencji słodką bułeczkę. Składniki (ok. 15 ciastek): 3/4 szklanki gładkiego masła orzechowego 6 łyżek ksylitolu/cukru trzcinowego/cukru kokosowego 2 łyżki
Healthy food explorer