Ciasto marchewkowe bezglutenowe z mąką migdałową, jagodami goji, żurawiną z kremem jogurtowym oraz z konfiturą z pomarańczy. Brzmi pysznie? I tak jest ;) Składniki: 5 dużych jaj ( temperatura pokojowa) 225 ml syropu klonowego ( w diecie keto erytrytol) 1 łyżczka proszlu do pieczenia 60 ml oleju 50 ml mleka/ napoju migdałowego 1 łyżczka sody 250 gram mąki migdałowej 1 szklanka
AZgotuj!Dziś przepis na pyszne i bardzo proste ciastka z czekoladą. Wykonanie ich nie zajmuje więcej niż 20 minut, dodatkowo są one bezglutenowe. Po upieczeniu ciastka są kruche, ale gdy chwilę odleżą robią się miękkie, a nawet przypominają troszkę w konsystencji słodką bułeczkę. Składniki (ok. 15 ciastek): 3/4 szklanki gładkiego masła orzechowego 6 łyżek ksylitolu/cukru trzcinowego/cukru kokosowego 2 łyżki
Healthy food explorerzębów. Jeśli szukacie nieco zdrowszej alternatywy dla tradycyjnych słodkości wypróbujcie ten przepis. Nie jest skomplikowany, za to szybki w przygotowaniu, co jest jego dodatkową zaletą. Możecie wykorzystać wegańskie lub bezglutenowe herbatniki. Składniki: 170 g herbatników 200 g kaszy jaglanej 500 ml mleka kokosowego 500 ml wody 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1/2 łyżeczki soli 60 g ksylitolu Przygotowanie: Kaszę jaglaną
Smakowity Blog Kulinarnyinne smaki. Jednak zdecydowałam się spróbować poszukać jakieś ciekawej wersji bez banana. I tak oto powstała lekko zmodyfikowana wersja cynamonowa z mąką migdałową. Dzięki czemu jest to także przepis bezglutenowy. Pomysł zainspirowany z matinspo.se. Muszę przyznać jest to ciekawy zamiennik ciasta, zwłaszcza jeżeli nie mamy ochoty na pieczenie całej blachy bo obawiamy się że ją zjemy Składniki: 1 jajko
Mohiella