bezglutenowe - 15235 przepisów (strona:250/1016)

Kulki mocy 194

przepisie jest to, że potrzeba bardzo mało składników, aby je zrobić no i że szybko się je robi. Fajnie, że nie zawierają białego cukru i przy zastosowaniu płatków owsianych bezglutenowych mamy pewność, że mogą je spożywać osoby nietolerujące glutenu. Składniki na 15-20 kulek: 1 szklanka daktyli bez pestki 1 szklanka płatków owsianych górskich, ale błyskawiczne te się nadają

moj przepis na
Bezglutenowa babka cytrynowa 98

przelej ciasto i piecz ok. 45-50 min w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Bezglutenowa babka cytrynowa pochodzi z serwisu Mrs. Endorfina

Mrs. Endorfina
Amarantus gotowany 77

roślin uprawnych, stanowił podstawę pożywienia Indian. Jest niezwykle bogaty w błonnik, poza tym wapń, żelazo, magnez, kwasy jedno i wielonasycone. Zawiera też skwalen, który hamuje starzenie się komórek. Jest bezglutenowy. Amarantus ma bardzo specyficzny smak, który nie wszystkim odpowiada. Sama należę do takich osób. Jednak ze względu na wartości odżywcze tej rośliny włączam ją do diety. Moim sposobem jest gotowanie

Dorota Smakuje
Jaglane placuszki z cukinią i papryką 71

najważniejsze zawierają kaszę jaglaną, która jest naturalnym antybiotykiem, a jest praktycznie niewyczuwalna. Ponadto jest to pomysł na obiad, przekąskę do pracy, śniadanie czy kolację, jest to danie w 100% bezglutenowe i bezmięsne. Serdecznie polecam! Składniki na placuszki (18 sztuk o grubości 1-1,5 cm, średnicy około 5 cm): 1 mała cukinia (około 270 gr) 1 średnia papryka (około

moj przepis na
Ciasto Nutella dla dorosłych 128

też tak macie??? Ciasto troszkę w smaku przypomina Nutellę tyle, że z dużą ilością alkoholu. Ciasto ma same zalety :-) Nie ma w nim ani grama mąki, czyli jest bezglutenowe. Nie ma w nim żadnych spulchniaczy, czyli idealne dla osób które miewają zgagę po zjedzeniu ciasta z proszkiem do pieczenia czy z sodą. Ciasto zawiera wartościowe orzechy laskowe. Ciasto jest wilgotne

moj przepis na
Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki 113

Jury :). Mocno miętowe babeczki migdałowe, nadziewane słodkim kremem migdałowym, udekorowane kwaśnym kremem porzeczkowym. Są wyjątkowe ponieważ jeszcze nikt nie połączył takich smaków jak mięta + migdały + czarne porzeczki, dodatkowo są bezglutenowe. Jak smakują: zmysłowo, zaskakująco i znakomicie. Składniki na 12 małych babeczek. Miętowe ciasto: 150 gr miękkiego masła 85 gr drobnego cukru 3 duże jajka w temperaturze pokojowej 100 gr mąki

moj przepis na
Pasztet z ciecierzycy 98

jakiś dobry przepis na chlebek naan? Dziś przepis na pasztet z ciecierzycy*. Jest bardzo smaczny, sycący, może być jedzony na zimno i na gorąco, łatwo się go robi, jest bezglutenowy, bezmleczny i oczywiście bezmięsny. Inspirację czerpałam z tej strony . Polecam! Składniki na 1 keksówkę 10 cm na 26 cm lub dwie mniejsze keksówki, wtedy pasztet wyjdzie niski, jak u mnie

moj przepis na
Mini serniczki dla alergika 130

glutenu, cukru, tłuszczu, mleka czy jajek. Nie zawierają orzechów, a elementem łączącym są banany. Serniczki są słodkie, dość zbite i lekko kakaowe. Myślę, że posmakują dzieciom jak i dorosłym.* Bezglutenowe Bez mleczne Bez jajeczne Bez cukru Bez kakao Bez tłuszczu Składniki na 18 małych: 550 gr ugotowanej kaszy jaglanej** 3 bardzo dojrzałe banany (takie brązowe z zewnątrz i w środku

moj przepis na
Czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej 124

przepis pochodzi ze strony Olgi Smile . Moja modyfikacja polegała na tym, że dałam jedynie kaszę paloną, zamiast orzechów, dałam prażony słonecznik i dałam daktyle pół na pół z rodzynkami. Bezglutenowe Bez mleczne Bez jajeczne Bez cukru Bez tłuszczu Bez orzechów Składniki na tortownicę 23 cm: 1 i 1/2 szklanki kaszy gryczanej palonej (prażonej) ewentualnie 1 i 1/4 szklanki mąki gryczanej

moj przepis na
Curd bananowo-cytrynowy 102

karpatkowy z dużą ilością masła, a nie zawiera ani grama masła, ani mleka. Nada się do przełożenia tortu, do tarty, kruchych babeczek czy do podjadania ze słoika z biszkopcikiem. Bezglutenowy i powiedziałabym, że całkiem zdrowy. Bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Inspiracja z blogu Moje Wypieki . Składniki na około 1 litr: 3 bardzo dojrzałe banany 3 cytryny 2 żółtka

moj przepis na
Tarta bananowa z kremem czekoladowym, bezglutenowa, bez cukru 94

mojprepisna.pl | Tarta bananowa z kremem czekoladowym Nietypowa tarta bananowa, smaczna, zdrowa, bezglutenowa i prawie wegańska. Prawie, bo w cieście kruchym jest jedno jajko. Dopełnieniem tarty jest pyszny krem czekoladowy z dojrzałego awokado i bananów. Pomysł na spód i budyń mojego autorstwa. Pomysł na krem czekoladowy z blogu Lady och Mistrzyni . Polecam! Składniki na formę 23 cm: Składniki na spód

moj przepis na
Fit batoniki śniadaniowe z rodzynkami i kokosem 102

wszystko łyżką. Są bardzo smaczne, fajnie chrupiące, zajadają się nimi dzieci i dorośli. Są naładowane dobrymi kaloriami. Polecam. Składniki na blaszkę 25 na 45 cm: 1/2 szklanki płatków owsianych (bezglutenowych) 1 i 1/2 szklanki mleka lub wody (do ugotowania płatków) 2 jajka 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki miodu 3/4 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki rodzynek szczypta soli Blachę

moj przepis na
Postne Ratatuj (Ratatouille) 77

mojprzepisna.pl | Postne Ratatuj (Ratatouille) Na wieczór będę was kusić tylko zdrowymi produktami! Od dziś obiecuję ;). POSTNE Ratatuj (Ratatouille) wegańskie, bezglutenowe itp. itd. ;) inspiracja Bookofspells . Mega proste jeżeli użyjesz gotowego przecieru pomidorowo-paprykowego, jak ja, wówczas wystarczy pokroić wszystkie warzywa i pięknie ułożyć w formie do pieczenia. Składniki na blachę 30 cm x 20 cm: 350 ml passaty (przecieru z pomidorów

moj przepis na
Sałatka z amarantusem 116

roślin uprawnych, stanowił podstawę pożywienia Indian. Jest niezwykle bogaty w błonnik, poza tym wapń, żelazo, magnez, kwasy jedno i wielonasycone. Zawiera też skwalen, który hamuje starzenie się komórek. Jest bezglutenowy. Amarantus ma bardzo specyficzny smak, który nie wszystkim odpowiada. Sama należę do takich osób. Jednak ze względu na wartości odżywcze tej rośliny włączam ją do diety. Moim sposobem jest gotowanie

Dorota Smakuje