Tort bezowy z kremem kawowym na bazie serka mascarpone, z dodatkiem świeżo zmielonej kawy i podany z mnóstwem owoców sezonowych. Niebiański smak! Przepyszny i lekki tort
Kuchnia bezglutenowaPyszny, letni deser na bazie jogurtu, biszkoptów i sezonowych owoców. Lekki i delikatny. Dla każdego :) Składniki: 250 g gęstego jogurtu naturalnego 4-5 biszkoptów Savoiardi Nutri
Kuchnia bezglutenowaW końcu mam mój idealny przepis na pierogi z idealnie dobranej mieszanki do tego przeznaczonej. Pierogi czy ravioli wychodzą i smakują jak najlepsze, tradycyjne, glutenowe
Kuchnia bezglutenowaProste , szybkie placuszki śniadaniowe. Czasami zamiast serka homogenizowanego używam serka ricotta z mleka owczego czy bawolego - mają wtedy intensywniejszy smak. Uwielbiane przez dzieci - choć nie tylko
Kuchnia bezglutenowaPrzepyszne puszyste, pełnoziarniste bułeczki z chia. Bez glutenu, mleka i jaj. Mają wspaniały miękki i delikatny miąższ oraz cudownie chrupiącą skórkę. Smakują jak najlepsze, tradycyjne bułeczki
Kuchnia bezglutenowaBatoniki orzechowe bez mąki, tłuszczu, cukru - idealne na jesienną aurę! Chrupiące i bardzo smaczne. Proste do wykonania. Świetnie sprawdzają się jako szybka przekąska. Wysokokaloryczne, ale
Kuchnia bezglutenowaPrzepyszny i lekki sernik kawowy z dodatkiem bitej śmietany. Pomysł na spód zaczerpnęłam od Dorotuś, a reszta jest wynikiem własnej improwizacji. Lekko kawowy posmak sernika wspaniale
Kuchnia bezglutenowaBardzo delikatne i pyszne krokiety z kapustą i grzybami. Idealne do wigilijnego barszczu. Bułka tarta Nutrifree nie chłonie tłuszczu przez co krokiety są cudownie chrupiące z
Kuchnia bezglutenowaSKŁADNIKI: 480 g mieszanki z błonnikiem Mix per Pane Fibra+ Nutrifree 40 g chia 25 g świeżych drożdży 440 g letniej wody
Kuchnia bezglutenowaWielkanocna babka drożdżowa - przepis sprawdzony wielokrotnie na warsztatach kulinarnych i zawsze sie udawała. Smaczna, puszysta. Koniecznie spróbujcie. SKŁADNIKI: zaczyn: 50 g świeżych drożdży
Kuchnia bezglutenowaSKŁADNIKI: 500 g mieszanki Mix per Dolci Nutri free 200 g cukru pudru 220 g masła 2 jajka Mąką z
Kuchnia bezglutenowaSKŁADNIKI: 250 g mieszanki Mix per Dolci Nutri free 100 g cukru pudru 110 g masła 1 jajko Polewa czekoladowa lub kajmakowa
Kuchnia bezglutenowaTiramisu w wersji letniej, które szczególnie polubiły dzieci. Biszkopty moczone są w musie truskawkowym zamiast kawy i przełożone pysznym kremem z mascarpone. Pyszny i delikatny deser
Kuchnia bezglutenowaPierogi z jagodami - obowiązkowo do zrobienia latem :) Delikatne i pyszne. Ciasto jest elastyczne, sprężyste. Ciasto jest łatwe do wyrobienia i jędrne po ugotowaniu. Do pierogów używam
Kuchnia bezglutenowaSerniczki z jagodami i pyszną czekoladową polewą w ekspresowej wersji - w szklaneczkach. Idealny, pyszny letni deser. Przygotowałam z dodatkiem pełnoziarnistych ciastek, które stanowiły spód
Kuchnia bezglutenowa