Rolada z piersi z indyka ze szpinakiem, boczkiem i suszonymi pomidorami 232Idealny przepis na kilka obiadów. Rolada wykonana jednego dnia może być wykorzystana jako danie obiadowe dnia następnego. No chyba, że zniknie w całości dnia pierwszego :-)
Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowe pieguski 172Szybkie ciasteczka z kawałkami czekolady, z mąki kukurydzianej i ryżowej. Kruche, aromatyczne, rozpływają się w ustach i są szybkie w wykonaniu. Można wykorzystać
Ze smakiem bez glutenu
Zrazy schabowe z ogórkiem, boczkiem i chrzanem 243Kolejne proste w wykonaniu i, jednocześnie, ciekawe w smaku danie. Łatwy, smaczny i odmienny sposób na podanie zwykłego schabowego. No i danie to jest
Ze smakiem bez glutenu
Zapiekanka kalafiorowa z ziemniakami, szynką i twarogiem wędzonym 262Bardzo sycąca i wyraźna w smaku zapiekanka oraz doskonały sposób na wykorzystanie zamrożonego kalafiora, który zalega w zamrażalniku. Najlepiej smakuje podana z jakąś kwaśną surówką
Ze smakiem bez glutenu
Polewa czekoladowo-kokosowa z mlekiem w proszku 217Uwielbiam tę polewę za fantastyczny posmak mleka w proszku i egzotyczny aromat kokosa. Najlepiej stosować ją do ciast i batoników ponieważ nie zastyga na zupełnie
Ze smakiem bez glutenu
Jaglaczki kokosowe 213Batoniki z gotowanej kaszy jaglanej, z wiórkami kokosowymi, bakaliami i polewą czekoladowo-kokosową . Bardzo proste w wykonaniu, aromatyczne i pełne odżywczych składników. Zdrowy słodycz
Ze smakiem bez glutenu
Boczek peklowany pieczony 271Nie ma to jak samodzielnie przygotowane wędliny. Boczek toleruję właściwie tylko w postaci własnoręcznie upieczonego kawałka mięska. Na szczególne peany zasługuje boczek peklowany, który doskonale przechodzi
Ze smakiem bez glutenu
Pieczona szynka peklowana w zalewie 423Domowa wędlina albo pieczeń do obiadu - zależy kiedy i jak grubo pokroimy:-) Doskonale smakuje zarówno na zimno, do kanapek jak i na ciepło, na obiad, koniecznie
Ze smakiem bez glutenu
Bakaliowa masa makowa z suchego maku mielonego 309Samodzielnie wykonana masa makowa z maku mielonego jest sto razy smaczniejsza niż masa z puszki a jednocześnie dużo mniej pracochłonna niż masa, gdzie trzeba samodzielnie zmielić
Ze smakiem bez glutenu
Szpinak z mozarellą i pomidorem do naleśników 197Smaczny, pożywny i lekki wege obiadek lub lunch do pracy. Naleśniki z farszem szpinakowym z mozarellą i pomidorem doskonale smakują z dipem czosnkowo-chrzanowym .
Ze smakiem bez glutenu
Surówka z czerwonej kapusty z porem i rodzynkami 166Fajna, chrupiąca i rześka alternatywa dla tradycyjnej surówki z gotowanej czerwonej kapusty. Dobrze smakuje od razu po wykonaniu jak i dnia następnego. Prosta i
Ze smakiem bez glutenu
Domowa mielonka wieprzowa z folii 341Powtórzę się po raz kolejny ale bardzo lubię domowe wędliny... Bo wiem co jem. Lubię je również za to, że naprawdę łatwo je zrobić i można
Ze smakiem bez glutenu
Czerwona kapusta zasmażana z czerwonym winem i konfiturą porzeczkową 252Wykwintne danie, doskonałe jako dodatek do mięsa. Kapusta jest lekko słodka, lekko kwaśna i ma lekki posmak wina. Idealnie sprawdza się ze zwykłym schabowym i
Ze smakiem bez glutenu
pyszna pizza bezglutenowa 268Chyba każdy z nas, nawet osoby na diecie bezglutenowej, posiada chwile słabości, gdy nachodzi go ogromna ochota na klasyczną pizzę. Jednak na diecie eliminacyjnej nie możesz sobie na taką przyjemność pozwolić. Z tego powodu dzisiaj chcę Wam przedstawić przepis na pizzę bezglutenową. Moją inspiracją był przepis na blogu 2metryzdrowia.pl , dokonałem w nim tylko swoich niewielkich autorskich zmian. Ciasto pomimo(...)szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (ok. pół szklanki kaszy suchej), 2/5 szklanki mleka kokosowego i 2/5 szklanki wody (możemy użyć też samej wody), pół szklanki mąki gryczanej (ewentualnie innej bezglutenowej), 1-2 jajka (dla wegan zamiast jaj możemy zwiększyć ilość siemienia), 1-1,5 łyżeczki siemienia lnianego, 4 szczypty soli, 4 szczypty pieprzu, 3 szczypty papryki wędzonej. Dodatki wedle uznania
Gar Zdrowia
Jaglane Kinder Country w słoiczku 251Od dziecka uwielbiam smak batonika Kinder Country! Jednakże nie ma on idealnego, zdrowego składu… więc, co powiecie na odtworzenie tego smaku we własnej kuchni? Bez
Be Fit Be Strong