Ano jest to sprawa prosta jak posłodzenie herbaty... W zależności od rodzaju dyni - należy ją obrać lub pozostawić ze skórką. Jeśli skórka jest twarda lepiej ją
Ze smakiem bez glutenuIdealny dodatek do obiadu kiedy nie ma się czasu na gotowanie ziemniaków. Przygotowanie zajmuje maks 20 minut. No i ma się trochę inny smak... Składniki: 2
Ze smakiem bez glutenuLubię gulasze bo są w miarę szybkie do zrobienia a można otrzymać różne smaki w zależności od składników, których się użyje. Ten gulasz ma lekko ostry
Ze smakiem bez glutenuDanie bardzo proste i szybkie - właściwie szybsze niż zasmażane buraczki czy marchewka. A smak naprawdę fajny. No i trochę inny dodatek do mięsa... Składniki: kapusta
Ze smakiem bez glutenuDoskonały sposób na wykorzystanie mięsa drobiowego z rosołu. Dobrze, żeby mięso było mieszane - trochę chudego i trochę tłustego. Sama pierś niespecjalnie się nadaje. Potrawka jest
Ze smakiem bez glutenuTradycyjna wersja powideł, gdzie nie dodaje się cukru. Robiłam je w tym roku po raz pierwszy i, zaiste, cukru nie trzeba w ogóle:-) Niestety trzeba smażyć
Ze smakiem bez glutenuNiestety nie wygląda szczególnie apetycznie ale smak zachwyci każdego miłośnika wątróbki:-) Szybka w wykonaniu. Idealnie smakuje z tłuczonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: 500
Ze smakiem bez glutenuWydaje mi się, że sałatka jarzynowa to jedna z najbardziej polskich, tradycyjnych potraw. Królowa wszelkich imprez rodzinnych. Idealna na jesienne czy zimowe stoły. No i ma
Ze smakiem bez glutenuTradycyjny gulasz z marchewką, cebulką i pomidorami. Stosunkowo szybki do wykonania i idealny do kaszy gryczanej i ogórka kiszonego. Składniki: ok. 500 g mięsa wieprzowego
Ze smakiem bez glutenuNa ostatnie imieniny u teściowej postanowiłam urozmaicić powtarzalne menu i wykonałam sałatkę pieczarkową. No bo ile można jeść, doskonałą skąd inąd, sałatkę jarzynową:-) Składniki: 500 g
Ze smakiem bez glutenuUwielbiam żurawinę w konfiguracji z mięsem. Doskonale smakuje jako dodatek do wszelkich pieczeni i wędlin oraz jako baza do sosów. Jej zrobienie zajmuje bardzo niewiele czasu
Ze smakiem bez glutenuDoskonały dodatek do obiadu, w szczególności do wszelkiego rodzaju kotletów, pulpetów, itp. Słodkawa a jednocześnie kwaskowata i orzeźwiająca. Trzeba tylko mieć ugotowane lub uparowane buraki i
Ze smakiem bez glutenuSezon na dynię w pełni... Wykonawszy potwora dyniowego zostało mi trochę skrawków dyni, którą postanowiłam wykorzystać do sporządzenia zupy dyniowej. A ponieważ mąż mój stwierdził, że
Ze smakiem bez glutenuSurówka z pora jest idealna jako dodatek do wszelkich gulaszy z kaszą. Ma świeży, orzeźwiający smak, jest lekko ostra, no i jej wykonanie zajmuje chwilę. Ja
Ze smakiem bez glutenuSurówkę z czerwonej kapusty można robić w kilku wersjach. Ja lubię tę, gdzie kapusta jest prawie miękka a całość jest lekko kwaśna i orzeźwiająca. Świetnie pasuje
Ze smakiem bez glutenu