Nieskromnie przyznam, że najlepsza sałatka z soczewicy jaką zrobiłam i jadłam...:-) A powstała niejako "niechcący"... szukałam pomysłu na zagospodarowanie mięsa z rosołu... Smaczna, orzeźwiająca, dobra zarówno
Ze smakiem bez glutenuKiełbaski, szaszłyki, kaszanki z grilla... wszystko smaczne, ale czasami chciałoby się czegoś nowego spróbować. Mielone na patyku okazały się hitem ostatniego grilla i ... obiadu. Bo można
Ze smakiem bez glutenuSezon na cukinię mamy w pełni... I bardzo dobrze. Świeże, sezonowe warzywa to wspaniały dar natury, którego nie sposób nie docenić. Faszerowana cukinia jest szybka do
Ze smakiem bez glutenuPrzepis ten przetestowałam w zeszłym roku. Zrobiłam ok 10 słoiczków, które zjedliśmy piorunem. Passata własnej roboty stanowi idealną bazę do różnego rodzaju sosów, do makaronu
Ze smakiem bez glutenuRaczej szybkie w wykonaniu. Smakują wyśmienicie - soczyste, pomidorowe nadzienie z mięsem mielonym i ryżem. Idealny, lekki obiad na lato. Przed podaniem planowałam posypać tartym
Ze smakiem bez glutenu1024x768 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Ze smakiem bez glutenu1024x768 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Ze smakiem bez glutenuCiekawy smak, orientalny, lekko pikantny i mocno aromatyczny. Czas wykonania - to zależy jak długo będziemy marynowali kurczaka. Ja marynowałam ok 1 godziny ale można dłużej. Samo
Ze smakiem bez glutenuJest to szybki w przygotowaniu i stosunkowo mało kaloryczny dip, który nadaje się zarówno do surowych i pieczonych warzyw, mięs, faszerowanych warzyw pieczonych czy do jajek
Ze smakiem bez glutenuPrzepisów na faszerowanie papryki można znaleźć całe mnóstwo. Bo też co głowa to inne składniki. I nie ma się co dziwić, bo papryka przyjmuje różne farsze
Ze smakiem bez glutenuWłaściwie wyszedł dżem pomarańczowy ponieważ smaku dyni nie czuć w ogóle. Bardzo fajny, aromatyczny i lekki dżemik. Ja robię w wersji niskosłodzonej ale jeśli ktoś
Ze smakiem bez glutenuSe zon na paprykę i pomidory w pełni więc grzechem jest ich nie wykorzystać i nie zapewnić sobie pysznych obiadków na zimę. Leczo do słoików robię
Ze smakiem bez glutenuTzw. batony muesli próbowałam robić wielokrotnie ale zawsze wychodziły twarde jak skała... Batoniki jaglano-bakaliowe są miękkie, nawet pomimo dodatku słonecznika i orzechów. Smak też jest
Ze smakiem bez glutenuDynię marynowaną na słodko robiłam w tym roku po raz pierwszy. W przyszłym roku na pewno powtórzę ten przepis. Dynia wyszła miękka ale jednocześnie chrupiąca. Smak
Ze smakiem bez glutenuAno jest to sprawa prosta jak posłodzenie herbaty... W zależności od rodzaju dyni - należy ją obrać lub pozostawić ze skórką. Jeśli skórka jest twarda lepiej ją
Ze smakiem bez glutenu