Dzisiaj pomysł na krwiście czerwoną zapiekankę makaronową. Lazania jak z horroru, ale bez mięsa. Krwiście czerwony kolor nadają jej pomidory, a mięso zastępuje świetnie czerwona soczewica. Udanego Halloween. LAZANIA z SOCZEWICĄ I CUKINIĄ Składniki: 9 płatów makaronu lasagne 1 duża cukinia 100 g sera mozzarella 1 pomidor świeży sos: 3/4 szkl. czerwonej soczewicy 1 mała cebula(...)koniec zapiekankę polewamy sosem z soczewicą, a na wierzchu układamy plasterki świeżego pomidora. Wierzch posypujemy też lekko startą mozzarellą. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 35 minut
Bon appetit mon amieWakacyjne wypieki Agaty doskonale reprezentuje kopiec kreta, który wspaniale smakuje. Przekonajcie się o tym sami. Odkrywając wciąż na nowo ten subtelny smak połączenia kakao, bananów i
KulinarneImpresje.plOprócz makowców i serników w świątecznym okresie nie może zabraknąć również piernika! Zapragnęłyśmy piernika wilgotnego, mocno przyprawionego z owocowym dodatkiem a do tego całkowicie
Candy Pandasjuż czym poczęstujecie w tym roku Świętego? Jestem pewna, że kiedy obok kubka z ciepłym mlekiem znajdzie migdałowo-cynamonowe ciasteczka zapomni o wszystkich przewinieniach, z przyjemnością schrupie wszystkie i bez wahania prezent pod poduszką zostawi. Pamiętajcie również o świeżej marchewce dla Rudolfa i reszty reniferowej paczki. A jeżeli chcecie zostać pomocnikiem Mikołaja, zapakujcie ciasteczka w ładne pudełko, puszeczkę(...)godzinę. 4) Po tym czasie, po kolei, każdą część ciasta rozwałkować na grubość ok. 3 mm, za pomocą wykrawacza wycinać ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10-12 minut, aż ciasteczka się zarumienią. 6) Gotowe, wystudzone ciasteczka przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku. Artykuł Kruche ciasteczka migdałowo
Fitsweet.meSKŁADNIKI 200 g kuskusu 200 ml bulionu warzywnego 200 g szpinaku baby 200 g ugotowanej ciecierzycy (lub z puszki) 50 g suszonych pomidorów 2 bataty
La grande e la piccola cuocaGenialne, czekoladowe serniczki, wykwintne i bardzo aromatyczne. Serniczki dla wymagających, dla wielbicieli gorzkiej czekolady, gdyż to ona gra tu główną rolę. Serniczki składają się z
Upiecz sobie babeczkęłyżka po łyżce do masy, nadal miksując na najniższych obrotach, aby nam piana nie opadła. Tak przygotowaną masę przekładamy do formy o wymiarach 25×40 wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez ok 20 minut do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Odkrawamy cieniutki wierzch biszkoptu. Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Masa truskawkowa: 1000 g truskawek świeżych ¾ szklanki wody 1 szklanka cukru 2 galaretki truskawkowe 2 budynie śmietankowe bez cukru ¾ szklanki wody Truskawki umyć i usunąć szypułki. Pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka, dodać cukier oraz ¾ szklanki wody. Zagotować i poddusić przez około 10 minut. Następnie
kulinarnyswiatdomiPrzepis autorski (mój). Lubicie lekkie i rozpływające się w ustach ciasta? Jeśli tak, to świetnie trafiliście! Moja kefirowa pianka ostatnio robi furorę wśród rodziny i
Di gotujepojemność 1,7 litra, ale można w nim podgrzać nawet 1 filiżankę wody. Wewnątrz czajnika wbudowane są tak zwane strefy szybkiego gotowania. Często pozwala mi to przeżyć, bo bez kawy niestety nie funkcjonuję jak należy. :) Z rzeczy ważnych - posiada filtr antywapienny, który nie przepuszcza żadnych niepożądanych gości, których nie chcecie mieć w swoich kubkach. :) W przypadku moich wcześniejszych czajników(...)drugą warstwą pieczywa. W naczyniu rozkłócamy jajka z mlekiem oraz syropem z agawy. Mieszaniną zalewamy nasz chleb i odstawiamy całość na około 15 minut, aby chleb nasiąkł płynnymi składnikami. Piec rozgrzewamy do 200 stopni C i pieczemy w nim nasz pudding przez 20-25 minut. Wierzch musi być wyraźnie zarumieniony i chrupiący. Podajemy posypany cukrem pudrem. Smacznego! Wioleta Gargula
MamaOskarkaPrzed Państwem nasza pierwsza w życiu tarta! Ten przepis miał być tylko dla nas, jednak stwierdziłyśmy, że wyszła urocza i prosta w przygotowaniu, dlatego przedstawiamy ją
Candy Pandasprawdziwy cud, miód i orzeszki! Właściwie to nawet głównie orzeszki, bo podstawą przepisu są orzechy nerkowca. Zdrowe, pełne dobrych tłuszczów, bezglutenowe (bo bez mąki), bez nabiału i bez cukru — po prostu fit! A w dodatku w pełni wegańskie! Musicie je koniecznie wypróbować! Same spody można również przygotować w wersji raw. Jednak ja je trochę podpiekłem, bo trudno(...)metalowe foremki posmarowane olejem kokosowym. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 10-15 minut. Następnie wystudź, babeczki wyjmij z foremek i wstaw do lodówki. Jeżeli posiadasz foremki z wyjmowanym dnem, babeczki możesz wstawić również bezpośrednio do lodówki i pominąć etap pieczenia. Krem z orzechów nerkowca Orzechy namocz przez minimum 4 godziny w zimnej wodzie. Następnie
Food SquareNa początek oczywistość: podstawą smacznego gulaszu jest dobre mięso wołowe! Nie ma co spodziewać się cudów, jeśli mięso będzie wątpliwej jakości to choćbyśmy się najbardziej starali
Book of spellsCiasto marchewkowe o strukturze brownie - wilgotne, zbite i słodkie, ale zdrowe :) Jednym zdaniem - najsmaczniejszy zakalec na świecie :) Lekkości dodaje mu smaczny serek à la mascarpone, przygotowany
Domowa Cookierenka AgiW świecie internetu szał robi, ponownie, brownie z fasoli. U mnie na blogu przepis pojawił się już jakiś czas temu, przepis tutaj . Po 2 latach przepis
CookYourself