bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2628/3453)

Piróg biłgorajski 130

śmietaną, na zimno można spożywać go zamiast chleba, posmarowany masłem z domową wędliną. Następnego dnia warto odgrzać go na masełku, wówczas smakuje jeszcze lepiej ;). Wersja, którą ja zrobiłam jest bez otoczki z ciasta tzw. „łysa”, ale oczywiście można go upiec w cieście krucho-drożdżowym. Piróg robi się dość szybko i jest mało kłopotliwy, aby ułatwić sobie pracę(...)kaszę, mięso, śmietanę, jajka, przyprawy. Dokładnie wyrobić, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Formę wysmarować masłem, wysypać płatkami owsianymi lub otrębami. Ciasto rozdzielić na dwie formy, ugnieść, wyrównać. Piec 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć z piekarnika, na 20 min pozostawić w formie, po czym ciasto oddzielić od boków formy, formę przykryć deską do krojenia

moj przepis na
Rogaliki 3 składnikowe – wegańskie 125

mojprzepisna.pl | Rogaliki 3 składnikowe – wegańskie Genialne w swojej prostocie, pyszne, kruchutkie, bez dodatkowego cukru, bez jajek, bez laktozy i białek mleka krowiego. Wszystkie składniki są pochodzenia roślinnego. Inspiracja Składniki na 48 malutkich rogalików lub 24 większych. 3 szklanki mąki pszennej u mnie chlebowa 1 szklanka mleka kokosowego, powyżej 20 % tłuszczu * 250 g oleju kokosowego, w postaci(...)trójkątow. Na każdą podsrtawę trójkąta położyć łyżeczkę twardego dżemu, u mnie z aronii. Zwijać ragaliki zaczynająć od podstawy di wierzchołka, lekko naciągając wierzchołek. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25-30 min w 180 st. do złotego koloru. Wyjąć lekko przestudzić, posypać cukrem pudrem, opcjonalnie. *można użyć śmietany 18% **można użyć zimnego masła Smacznego! Rogaliki 3 składnikowe

moj przepis na
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty: jak z restauracji 225

Surówka z czerwonej kapusty. Najlepsza surówka z czerwonej kapusty do obiadu. Pyszny przepis na surówkę z czerwonej kapusty bez majonezu, z olejem, cebulą i jabłkiem, parzona. Najlepsza surówka do obiadu, jak w restauracji. Surówkę przygotujesz dosłownie w mgnieniu oka i wystarczy tylko kilka składników.  Mam nadzieję, że ten prosty przepis spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj(...)Wszystkie składniki surówki połączyć, doprawić do smaku i starannie wymieszać. Surówka z czerwonej kapusty doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Zobacz do czego możesz podać tą pyszną surówkę: Pieczone udka z kurczaka>> > Kotlety mielone z pieczarkami>> > Szwedzkie klopsiki>> > Kotlety schabowe z kością>> > Kotlety mielone z indyka

Moja Książka Kucharska
Modra kapusta 168

dodawany jest podsmażony boczek a w wersji wielkopolskiej jabłka. Ja lubię obie wersje tejże kapusty i robię je u siebie w domu naprzemiennie. Kapustę modrą podaję jako dodatek do pieczonych mięs (kaczki, karkówki, rolad) oraz do mięs w sosie. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Gotowana kapusta czerwona Składniki na modrą kapustę. 1 kg czerwonej(...)pieprz, liście laurowe i pokrojone w dużą kostkę jabłka wraz ze skórką . Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 15-20 minut. Następnie dodać ocet jabłkowy i kontynuować duszenie bez przykrycia przez 10 minut. Kapustę podawać na ciepło. Kapusta czerwona z jabłkiem Warto wiedzieć robiąc kapustę modrą. W zależności od grubości kawałków, na które poszatkowana jest kapusta może

MeCooks
Ciasto daktylowe 158

Słodkości bez cukru, czy to możliwe? Tak, to jest jak najbardziej wykonalne. Dziś zapraszam na ciasto w zdrowszej wersji, czyli bez cukru i na mące orkiszowej pełnoziarnistej. Uważam, że to był udany eksperyment, nawet mój Smakosz zjadł bez wykrzywiania się i powiedział, że dobre, a on uwielbia tradycyjne słodkości z tonami cukru. W ogóle przekonać faceta(...)wylepiamy nim formę (zarówno spód, jak i brzeg formy) o średnicy ok. 18-20 cm. Tak przygotowany spód nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15-18 minut. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. 2.   Przygotowujemy masę daktylową: daktyle zalewamy mlekiem i gotujemy aż będą miękkie, tj. około

Na kulinarnym poligonie
Grecka musaka 172

posypania z wierzchu   Nagrzewamy piekarnik na 180°. Blachę do pieczenia wykładamy folią. Umytego bakłażana kroimy wzdłuż na cienkie plastry – około pół centymetra. Układamy na blaszce do pieczenia, z obu stron posypujemy solą, pieprzem oraz skrapiamy oliwą z oliwek. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyciągamy do lekkiego ostygnięcia.   W międzyczasie obieramy ziemniaki(...)pomidorów, opłukujemy puszkę po pomidorach około odrobiną wody – jakieś 1/3 puszki, i wlewamy na patelnię. Dusimy mięso z pomidorami, aż większość płynów odparuje – około 10 minut, na średnim ogniu, bez przykrywki. Na koniec duszenia, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.   Przygotowujemy sos – do rondelka wrzucamy masło, rozpuszczamy na małym ogniu. Dodajemy do niego mąkę i cały czas mieszając

Smaczna Strona
Pieczemy pierwszy tort, czyli rady, by wypiek się udał. Poradnik dla mniejszych talentów kulinarnych 135

szklanki mąki pszennej i 3 łyżek mąki ziemniaczanej. Masę delikatnie mieszamy, można użyć łyżki, ale również miksera, byle na małych obrotach. Ciasto przekładamy do okrągłej formy, tzw. tortownicy i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Pamiętajcie, aby wcześniej nie otwierać piekarnika, gdyż biszkopt opadnie. Gdy biszkopt będzie gotowy czekamy aż ostygnie, następnie przekrawamy go na 3 części. Następnym krokiem(...)Pozostaje już tylko umieścić je na górnej części ciasta. Efekt wow gwarantujemy Własnoręcznie przygotowany tort zachwyci wasza rodzinę i przyjaciół. Jest to także świetny pomysł na prezent również ten bez okazji. Gwarantujemy, że wypiek z naszego przepisu zawsze się udaje i co ważne smakuje wybornie. Efekt wow gwarantowany. Zatem, zamiast kupować gotowe ciasta, czas najwyższy postawić na własne wypieki

jakszef.pl
Keto ciasteczka wielkanocne (Paleo, LowCarb) 213

zamiast całych jaj. Fakt, że ciasteczka wyszły bardzo jasne, wręcz białe. Jednak wykrawało się je koszmarnie. Z niektórych zajęcy powychodziły jakieś potwory a to bez ogonka, a to bez łapek albo uszu… Trochę creepy, co? Jeśli zdecydujecie się na ciasto li tylko na białkach, to przynajmniej nie powtórzcie mojego błędu i rozwałkujcie ciasto na dość gruby placek. Cienkie(...)koloru) Sposób przygotowania Wszystkie składniki ciastek umieścić w malakserze i rozdrobnić uzyskując gładkie ciasto. Włożyć do lodówki na minimum 20 minut. Kulę ciasta rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Z ciasta wykrawać ciastka o dowolnym kształcie (u mnie zajączki) i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (tryb pieczenia

Modern Cave Girl
Piróg biłgorajski 161

śmietaną, na zimno można spożywać go zamiast chleba, posmarowany masłem z domową wędliną. Następnego dnia warto odgrzać go na masełku, wówczas smakuje jeszcze lepiej ;). Wersja, którą ja zrobiłam jest bez otoczki z ciasta tzw. „łysa”, ale oczywiście można go upiec w cieście krucho-drożdżowym. Piróg robi się dość szybko i jest mało kłopotliwy, aby ułatwić sobie pracę(...)kaszę, mięso, śmietanę, jajka, przyprawy. Dokładnie wyrobić, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Formę wysmarować masłem, wysypać płatkami owsianymi lub otrębami. Ciasto rozdzielić na dwie formy, ugnieść, wyrównać. Piec 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć z piekarnika, na 20 min pozostawić w formie, po czym ciasto oddzielić od boków formy, formę przykryć deską do krojenia

moj przepis na
Rogaliki 3 składnikowe – wegańskie 155

mojprzepisna.pl | Rogaliki 3 składnikowe – wegańskie Genialne w swojej prostocie, pyszne, kruchutkie, bez dodatkowego cukru, bez jajek, bez laktozy i białek mleka krowiego. Wszystkie składniki są pochodzenia roślinnego. Inspiracja Składniki na 48 malutkich rogalików lub 24 większych. 3 szklanki mąki pszennej u mnie chlebowa 1 szklanka mleka kokosowego, powyżej 20 % tłuszczu * 250 g oleju kokosowego, w postaci(...)trójkątow. Na każdą podsrtawę trójkąta położyć łyżeczkę twardego dżemu, u mnie z aronii. Zwijać ragaliki zaczynająć od podstawy di wierzchołka, lekko naciągając wierzchołek. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25-30 min w 180 st. do złotego koloru. Wyjąć lekko przestudzić, posypać cukrem pudrem, opcjonalnie. *można użyć śmietany 18% **można użyć zimnego masła Smacznego! Rogaliki 3 składnikowe

moj przepis na
Pikantne nuggetsy z kurczaka 146

stole, ale i my od czasu do czasu pozwalamy sobie na mega porcję fast foodowych kalorii. Udostępnij Składniki na pikantne nuggetsy z kurczaka 500 g mięsa z udka kurczaka (bez skóry) 100 g jogurtu naturalnego Panierka: 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka papryki chili 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 / 2 łyżeczki(...)olej, po około 2 minutach delikatnie przemieszać. Pikantne nuggetsy z kurczaka smażyć do zezłocenia się panierki, po czym wyjąć na papierowy ręcznik. Nuggetsy w pikantnej panierce podawać z frytkami, pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pikantne nuggetsy z kurczaka pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Łaciate – ciasto 115

dodałam przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wylewałam na zmianę ciasto białe z ciemnym na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do takiej porcji ciasta potrzebowałam blachy o wymiarach 24 x 35 cm. Piekłam 45 minut w temperaturze 180 stopni. Masa serowa: * 1 kg sera mielonego * 1 szklanka cukru * 6 żółtek * 3 łyżki mąki ziemniaczanej * cukier wanilinowy(...)Zanim wstawiłam do lodówki musiało ostygnąć. Proszę się nie zrażać tym, że będzie wyciekać. Wycieknie odrobinę po brzegach, ale to jest chwilka, ponieważ masa szybko tężeje. Nie byłoby wykończenia bez chociażby tradycyjnego przyozdobienia polewą. Składniki: * 1 tabliczka czekolady mlecznej albo deserowej * 1 tabliczka czekolady białej * śmietanka 30% Do rondelka wlałam 3 łyżki wody i zagrzałam. Dodałam pokruszoną czekoladę mleczną

Pieprzyć z Fantazją
Łaciate - ciasto 2217

dodałam przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wylewałam na zmianę ciasto białe z ciemnym na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do takiej porcji ciasta potrzebowałam blachy o wymiarach 24 x 35 cm. Piekłam 45 minut w temperaturze 180 stopni. Masa serowa: * 1 kg sera mielonego * 1 szklanka cukru * 6 żółtek * 3 łyżki mąki ziemniaczanej * cukier wanilinowy(...)Zanim wstawiłam do lodówki musiało ostygnąć. Proszę się nie zrażać tym, że będzie wyciekać. Wycieknie odrobinę po brzegach, ale to jest chwilka, ponieważ masa szybko tężeje. Nie byłoby wykończenia bez chociażby tradycyjnego przyozdobienia polewą. Składniki: * 1 tabliczka czekolady mlecznej albo deserowej * 1 tabliczka czekolady białej * śmietanka 30% Do rondelka wlałam 3 łyżki wody i zagrzałam. Dodałam pokruszoną czekoladę mleczną

Pieprzyć z Fantazją
SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ W GALARECIE ŻURAWINOWEJ 291

cukru). Całość komponuje się naprawdę świetnie i stanowi idealną przystawkę na świąteczny stół... P.S. Bez galarety również świetnie prezentuje się na stole! Składniki: 1 -1,2 kg schabu bez kości 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko ok. 30-40 g suszonej żurawiny 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka suszonego koperku 1 łyżeczka(...)żurawinę, lekko dociskając.  Schab zwijamy w roladę i  obwiązujemy sznurkiem bawełnianym lub nitką. Z wierzchu nacieramy go papryką słodką mieloną oraz majerankiem. Roladę umieszczamy w rękawie do pieczenia, rękaw szczelnie związujemy i całość umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 60 min. Po tym czasie, rękaw przecinamy, a temperaturę zmniejszamy

Kuchnia MagdaLeny
SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ W GALARECIE ŻURAWINOWEJ 304

cukru). Całość komponuje się naprawdę świetnie i stanowi idealną przystawkę na świąteczny stół... P.S. Bez galarety również świetnie prezentuje się na stole! Składniki: 1 -1,2 kg schabu bez kości 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko ok. 30-40 g suszonej żurawiny 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka suszonego koperku 1 łyżeczka(...)żurawinę, lekko dociskając.  Schab zwijamy w roladę i  obwiązujemy sznurkiem bawełnianym lub nitką. Z wierzchu nacieramy go papryką słodką mieloną oraz majerankiem. Roladę umieszczamy w rękawie do pieczenia, rękaw szczelnie związujemy i całość umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 60 min. Po tym czasie, rękaw przecinamy, a temperaturę zmniejszamy

Kuchnia MagdaLeny