roladek: 1,2 kg schabu bez kości 30 dag surowego boczku pokrojonego w cienki plastry 1 słoik z suszonymi pomidorami 1 opakowanie liści laurowych ½ opakowania suszonej bazylii ½ opakowania suszonego majeranku sól, pieprz do smaku 1 puszka krojonych pomidorów 2/3 szklanki oleju ½ szklanki wody wykałaczki dodatkowo folia aluminiowa do przykrycia naczynia podczas pieczenia. Sposób wykonania: Dzień wcześniej przed
Na słodko lub wytrawniedojrzałego banana (1 duży, bez skórki) 1/2 owocu kaki 1 mała laska wanilii Piątnica 1 jajko Przygotowanie: Banana i kakę obierz ze skórki i zmiksuj na gładki mus. Z laski wanilii wyciągnij ziarenka, dodaj pozostałe składniki i wszystko dokładnie ze sobą połącz. Masę wylej do silikonowych foremek na muffinki i piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez
Zdrowie na języku :Pmasła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru szczypta soli źródło przepisu: blog kwestia smaku . twarożek 300g sera białego półtłustego 200g śmietana 18% 2 łyżki drobnego białego cukru pół łyżeczki cukru waniliowego śmietana 400g śmietany kremówki 30% szczypta cukru pół łyżeczki cukru waniliowego owoce 300g brzoskwiń z puszki (masa bez zalewy) 150g malin syrop szklanka
W kuchni wieczoremwykończyłem. Co potrzebujemy: -filet łososia bez skóry -por, część zielona -pietruszka, natka -sól, pieprz -skórka limonki, świeża mięta -ziemniaki -mix sałat -oliwa -sok z limonki -śmietana 12% lub jogurt grecki Łososia przygotowujemy w foli, skrapiamy oliwą, sokiem z limonki, doprawiamy solą i pieprzem. Na górze układamy wiórki pora oraz natkę pietruszki. Pieczemy w folii w piekarniku około 15 minut
BaRepasowoce mango - 3 budynie waniliowe bez cukru - 5 łyżek cukru do budyniu - 1,1 litra mleka - słoik dżemu z czarnej porzeczki (450g) - cukier puder do posypania ciasta Kto nie ma ciasta gotowego i kruszonki, to przygotowuje z przepisów zamieszczonych na blogu. Kto ma - wyjmuje z zamrażarki. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Zamrożone ciasto ścieramy bezpośrednio
mojewypiekiinietylkogwarancje,ze sos bedzie idealnie gladki,bez grudek.Dodac sol,pieprz i galke muszkatalowa i caly czas mieszac,az do zagotowania sie sosu gotowy sos rownomiernie rozprowadzic na ulozonych w naczyniu rurkach.Sos musi szczelnie pokryc wszystkie cannelloni,w innym wypadku rurki wyschna i pozostana nieupieczone startym na tarce parmezanem oblozyc rownomiernie cala zapiekanke piec w 200°C 30-40 minut
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!soli 125 g migdałów bez skórki cukier puder – do posypania 1. Migdały posiekać na drobno i stostować na suchej patelni teflonowej, przestudzić. 2. Utrzeć masło z cukrem aż zrobi się puszyste. 3. Makę połączyć z migdałami i dodać – mieszająć łyżką – do masła. Dobrze wymieszać. 4. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia łyżeczką nakładać ciasto
UgotujmyTo.pldżemem z porzeczki z cudowną słodką bezą na górze. Tak naprawdę każdy ma na niego własny patent. Jedno jest pewno jak szybko się go robi tak szybko znika:) SKŁADNIKI : 200 g masła 5 jajek (białka osobno będą ubite) 3 szklanki mąki krupczatki (można dodać zwykła mąkę pszenną ) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru (jeżeli lubimy
Basia w kuchnitaki szczególny czas pieczenia pasztetów, więc i ja w tym roku uległam pokusie... I nie żałuję, bo pasztet wyszedł pyszny! Szczególnie smakował mi taki na zimno, z chrzanem... pychotka :)) Na pewno wrócę nie raz do tego przepisu ... Składniki na 2 formy keksowe: 600 g łopatki 600g karkówki 1kg słoniny bez skóry 3 marchewki
Walijskie Pichceniekucharkiem i na noc do lodówki roladę włożyć do keksówki i piec w 220C około 40 minut ze 2 razy obracając roladę po tym czasie nakryć roladę folią i piec w 200C około 40 minut dobrze ostudzoną roladę cienko kroić do pieczywa, smalec co się wytopi w pieczeniu można użyć do smarowania pieczywa lub użyć np. do bigosu.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębyło za ciasto drożdżowe bez kruszonki... W cieście nie ma ani grama produktów zwierzęcych więc może być ciastem wegańskim, dla mnie nie ma to akurat znaczenia ale ciasto warte jest polecenia bo jest przepyszne, wilgotne, dość puszyste (pomimo braku jajek), nic tylko zajadać. Z dnia na dzień smakuje coraz lepiej... :-) Piekłam na ciemnej blaszce 38x24cm. Składniki ciasta: - 500g mąki(...)dodajemy odrobinę wody i dusimy w garnku do miękkości, trwa to chwilę. Następnie całość miksujemy na gładką masę. 2. Dynię przekrawamy na pół, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok.200*C i pieczemy ok.50 minut (lub do miękkości). Następnie wydrążamy środek z pestkami a resztę miksujemy na gładką masę. Ja używam dyni
Smaczne Zdroweswoje pieczenie do pieczenia mojej mamy, bo z kuchnią mamy się nie dyskutuje ;) ale starałam się jak najlepiej potrafiłam... Przepiękny kolor galaretek turkusu smak wieloowocowym i szafiru to zasługa firmy Wodzisław, była również galaretka koloru różowego ale tak miała piękny zapach, że niestety nie doczekała momentu przygotowania ciasta...Zniknęła bez śladu... Składniki
NaKońcuJęzykainnego, jak pieczenie buł na burgery. Tak powstał pomysł na cykl "Burger w trzech krokach" = sos + buły + 100 % wołowiny z ulubionymi nań dodatkami :) Dziś zaczynamy sosem BBQ , buły upiekłam wg jednego z wcześniejszych przepisów, a jutro zapraszamy na finał :) Składniki: 1 świeża papryczka chili 1 świeża papryczka pepperoni (bez pestek, choć można dać z pestkami - będzie
Delicious TitbitsDzisiaj podzielę się z Wami moim przepisem na pyszne tortlille z kurczakiem bez chemii. Smakują dorosłym, ale najbardziej chyba dzieciakom !!! SKŁADNIKI (16 sztuk) 1/2 kg piersi z kurczaka(...)pomidory 1 czerwona cebulka sałata - może być lodowa, albo mieszanka sałat majonez szklanka mąki ziemniaczanej sól, pieprz, czosnek, papryka ostra i słodka 4 łyżki mleka łyżeczka proszku do pieczenia olej Na ciasto: 2 szklanki pszennej mąki pół łyżeczki soli 2/3 szklanki gorącej wody 3 łyżki smalcu PRZYGOTOWANIE Tortille: Do przesianej mąki dodajemy sól. Smalec rozpuszczamy w gorącej wodzie
Moje Kuchenne Rewelacjedlaczego się nie pochwalić. Nie lubię piec, ani robić ciast z przepisu, cukiernictwo wymaga precyzji i cierpliwości, której mi brakuje. Zawsze gotuję na oko, dorzucę jeszcze to trochę tego, trochę tamtego. Nie potrafię powstrzymać tych zapędów robiąc ciasto co niestety przy precyzyjnych przepisach nie kończy się najlepiej. 5 1736 wejść Szybki obiad bez wysiłku To kolejny przepis z serii
Brzuszki Łakomczuszki