bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1920/3453)

Kurczak po prowansalsku na puszce piwa 163

godziny. W trakcie pieczenia kilkukrotnie polewamy kurczaka pozostałą marynatą (średnio co 20 minut). Piwo parując nawilża mięso od środka i sprawia że jest soczyste i bardzo miękkie. Jeśli nie jesteście pewni, czy Wasz kurczak jest już upieczony nakłujcie nożem lub wykałaczką miejsce między udkiem a korpusem. Jeśli wypłynie przezroczysty sok, bez domieszki krwi – kurczak jest gotowy :) Kurczaka wyjmujemy

MyCookBook.pl
Sernik mamy (tradycyjny) 176

przepisu mojej mamy. Tradycyjny i bez "udziwniania" z całą masą twarogu i jaj ;) Nie może go zabraknąć na Boże Narodzenie czy Wielkanoc. Składniki: (składniki na tortownicę o średnicy 28cm) 950 g białego sera (najlepiej twarogu półtłustego) 250-280g cukru (w zależności od tego jak kwaśny jest ser) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej

Pyry na Gaz
Domowe płatki śniadaniowe z miodem i orzechami 262

płatki bez cukru i bez tłuszczu. Dzisiaj proponuję domową wersję popularnych Kangusów, wzbogaconych dodatkiem cynamonu i orzechów włoskich. Składniki: 2- 3 szklanki preparowanej pszenicy lub orkiszu 1/2 szklanki miodu 1/2 szklanki pokruszonych orzechów włoskich cynamon Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą w misce. Przekładamy masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 15- 30 minut

Moja Micha
PIJANA DROŻDŻÓWKA 265

godziny w ciepłym miejscu bez przeciągów.   Dżem wymieszać ze spirytusem.  Po godzinie przebić ciasto, żeby pozbyć się gazów, przełożyć do blaszki, na wierzch dodać wiśniowy pijany dżem i posypać kruszonką, zrobioną z podanych składników.  Ponownie przykryć ściereczką i pozostawić 15 min do wyrośnięcia, w miedzy czasie nagrzać piekarnik do 180 stopni . Piec ok 40 min, kiedy

pieprzny smaczek
Zapiekanka ziemniaczana z boczniakami 215

kostkę, lekko podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Pietruszkę opłukać. osuszyć i drobno posiekać. Obrać i posiekać czosnek. Podsmażone kostki chleba z czosnkiem, pietruszką i olejem zblendować na pastę naczynie do zapiekania natłuścić. Układać naprzemiennie warstwy ziemniaków, grzybów i pasty z pieczywa, każdą warstwę doprawić solą i pieprzem. Na końcu posypać starym serem piec w piekarniku około 45 minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Na przekąskę - tarteletki z papryką 280

cóż, dziś mamy dzień bez ciasta, za to ze świeżymi owocami. Rodzina trochę kręci nosem, ale cóż począć.  Dla Was natomiast mam przepis na kolorowe przekąski.  Ostatnio nieczęsto używam ciasta francuskiego, ale nie przekreśliłam go tak do końca.  W swojej kuchni jednak mocno ograniczyłam mączne produkty, stąd też i tradycyjne ciasta piekę rzadziej. Nie dajmy się(...)margines około 1 cm. Papryki i cebulę kroimy w cienkie paseczki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz oliwą. Dokładnie mieszamy, a następnie układamy na tartach. Nie żałujcie papryki gdyż w trakcie pieczenia ona mocno się skurczy. Gotowe tarty posypujemy świeżym tymiankiem. Pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C Przepis zamieszczam w ramach akcji " warzywa psiankowate 2015 ", zorganizowanej przez

Przysmaki Karolki
MURZYNEK 218

podaję typowo tradycyjny, klasyczny bez żadnych dodatków. Gdyż ja bardzo często robiąc je dodaję do środka orzechy włoskie lub dżem wiśniowy.  Składniki: Polewa 3 / 4 szklanki cukru 1 / 2 szklanki mleka 4 łyżki kakao 250 g margaryny 1 łyżka cukru waniliowego Ciasto: 5 jajek 2 szklanki mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 1 olejek rumowy Dekoracja

Ciastka - domowe słodkości
Domowa granola 170

łyżki płatków migdałowych lub migdałów bez skórki 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki miodu płaska łyżeczka cynamonu łyżka brązowego cukru Wykonanie: Orzechy i morele pokrój na kawałki. Dodaj resztę składników i porządnie wymieszaj. Jeśli miód będzie bardzo twardy możesz go delikatnie podgrzać w rondelku i wtedy dodać.  Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Piecz granolę w piekarniku przez

Mania Wypiekania
Tortilki ziemniaczane z boczkiem i pieczarkami 487

chociaż zmęczona, obolała, czasem nawet bez uśmiechu, to jednak przepełnia mnie przekonanie, że właśnie tak powinno być. Dopiero teraz zdaję sobie sprawę, jak wyniszczające i pozbawione jakiegokolwiek sensu jest siedzenie w domu. Choć niby coś robiłam, sprzątałam, prałam, gotowałam... I choć teraz nie mam na to czasu (szczególnie brak mi gotowania i pieczenia), to i tak jestem bardzo

Kuchnia Prezydentowej
Wspólne śniadanie i jesienne, baaaardzo orzechowe pancakes z gruszkami :) 189

łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki pumpkin spice ( klik ) 1 małe jajko 90 ml mleka 1 gruszka pół łyżeczki oleju siekane orzechy włoskie + rozmącone jajko W jednej misce wymieszać wszystkie składniki suche a w drugiej wszystkie mokre. Na koniec dodać olej i gruszkę pokrojoną w drobną kostkę. Smażyć na patelni bez tłuszczu z obu stron. Usmażone

My simple kitchen
Sernik na orzechowym spodzie 210

naturalnego 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 2 jajka stewia wg. smaku (dałam 3 łyżki) Sposób przygotowania: Białka (te na spód sernika) ubić na sztywno ze szczyptą soli w oddzielnej misce wymieszać resztę składników na spód miksując na najmniejszych obrotach dodawać ubite białka do pozostałej masy wyłożyć do tortownicy pokrytej papierem do pieczenia piec około 10-15 minut

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Koty na dachu - babeczki czekoladowo-kokosowe z piankami marshmallow 197

zdjęciach babeczki z i bez kakao) do dekoracji: pianki marshmallow grubo siekana deserowa czekolada orzechy włoskie- opcjonalnie pół tabliczki rozpuszczonej mlecznej czekolady Przygotowanie: Ucieraj w misce masło z cukrem, aż powstanie miękka, kremowa masa. Dodaj jajka oraz mleko kokosowe. Dosyp mąkę, sól, sodę oraz kakao i dobrze wymieszaj. Wypełnij masą papilotki. Piec : 15 minut w temperaturze 180 stopni

KreatywnePiny
Serniczki bananowo-kokosowe 172

Najlepiej użyć silikonowych, bo wówczas bez problemu można będzie wyjąć wypiek na talerzyk. Jeśli jednak nie macie takich, użyjcie jakichkolwiek, byle były to małe osobne foremki, a nie jedna łączona (jak na przykład ta do muffinów). Od biedy można będzie z nich wyjadać łyżką… Serniki wkładacie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczecie około 35-40 minut. Początkowo

GRUBY WAŁEK
915. Marchewka w omlecie. 194

ok.90-100g) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej cynamon coś do posłodzenia ew. kapka Płatki zalewam wrzątkiem, odrobinę solę. Odstawiam, pod przykryciem. (zrobiłam to wieczorem i wsadziłam do lodówki). Rano wszystko ze sobą zmieszałam i smażyłam na rozgrzanej patelni przetartej masłem, z jednej strony pod przykryciem na małym ogniu, z drugiej bez przykrycia na większym ogniu

More food, love and dreams
Klops pod zieloną pierzynką w sosie paprykowym 279

kotletów mielonych :) W smaku kojarzy się trochę z gołąbkiem, całości dopełnia pyszny paprykowo-jogurtowy sos z pikantną nutą chilli. Przepis pochodzi z magazynu 'Moje Gotowanie - Sztuka Mięsa'. Zapraszam do pieczenia! Składniki dla 6 osób: 1 por 150 g mrożonych liści szpinaku 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 250 g pomidorów (3 średnie pomidory) 1 kg mielonej wieprzowiny 50 bułki tartej(...)pieczemy 90 minut.  3. W trakcie, gdy nasze mięso już się piecze, przygotowujemy sos. Paprykę oczyszczamy z pestek i białych błon, drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy paprykę i dusimy aż do miękkości - w między czasie możemy podlać odrobiną wody i odparować. Odstawiamy do przestygnięcia. Ostygniętą paprykę blendujemy wraz z jogurtem, ząbkiem czosnku 1/2 papryczki chilli (bez

My Culinary Art