bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1918/3453)

Domowa granola! Nie kupisz już gotowej! 195

, wyłożoną papierem do pieczenia. Całość wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 220 stopni.  Co 5 minut przemieszaj zawartość na blaszce.  Granola ma być lekko złota, nie może się przypalić! Do wystudzonej granoli dodaj poniższe składniki, całość wymieszaj i umieść w puszce czy słoju. - około 10 moreli suszonych bez siarki, posiekanych - 1/2 szklanki

SMYKWKUCHNI
Ciasteczka HOBNOB'S 207

kusi, że fit i bez cukru. P.S. Miały być jeszcze dla koleżanek z pracy, ale nie doczekały poniedziałku. Podzieliły tym samym los bohaterów książki. Składniki: 125 g masła 80 g brązowego cukru 2 łyżki miodu 100 g płatków owsianych błyskawicznych 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  100 g gorzkiej

bistro mama
Pancakes (bezglutenowe) 261

pszennych z dodatkowym bonusem czyli bez typowych przykrych odczuć diety glutenowej. Poniżej przedstawiam moją autorską "mieszankę" mąk na pancakes. Zapraszam. Składniki: 1/4 szklanki mąki gryczanej 1/4 szklanki mąki jaglanej 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka mąki ryżowej 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 łyżki cukru trzcinowego szczypta soli 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 2 jajka (żółtka i białka

Kawa z mlekiem
Pieczona szynka 236

Szynka pieczona to super pomysł na domową wędlinę. Podajemy ją z pieczywem, musztardą lub ćwikła albo ulubionym sosem na przykład tatarskim. Taka szynka jest o wiele lepsza i zdrowsza od tej sklepowej, która zawiera ileś procent mięsa. Tu mamy pewność, że jest go 100 %.czyli mamy czyste mięso bez dodatków. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
CIASTO Z POŁÓWKAMI KAKI 277

blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia (wymiary około 31 x 21 cm). Na ciasto układamy połówki kaki i przykrywamy je rozwałkowaną drugą częścią ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-40 min. Lukier: Do miski wlewamy śmietanę, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Ciasto prosto po wyjęciu

Kuchnia MagdaLeny
Racuszki z bananami 207

drugiej misce mąkę, proszek do pieczenia i cukier. połącz mieszankę suchych składników do mokrych i dokładnie wymieszaj mikserem. do tak przygotowane ciasta wrzuć banany i wszystko jeszcze raz mieszamy łyżką na patelni rozgrzej olej i smaż racuszki po usmażeniu warto odsączyć racuszki na ręczniku papierowym możesz podać z cukrem pudrem, ja jadłam bez dodatków Inne moje przepisy

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
PAPRYKA FASZEROWANA RYŻEM, CUKINIĄ I KUKURYDZĄ 193

góra/dół bez termoobiegu). Papryki kroimy w poprzek na pół, usuwamy nasiona, doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy oliwą. Napełniamy przygotowanym farszem i układamy w żaroodpornej formie ( u mnie okrągła o średnicy 28 cm). Podlewamy gorącym bulionem lub lekko osolona wodą ( max. do 1/3 wysokości papryk). Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut. Formę ostrożnie wyjmujemy na blat

cool and minty
Muffiny marchewkowe z jabłkiem i żurawiną 171

chociaż ją uwielbiam! ), to jakoś bez jabłka nie mogę ich sobie wyobrazić :) Z jabłkiem są po prostu idealne. Zwłaszcza gdy jabłko jest z tej kwaśniejszej odmiany. Polecam do wypróbowania :) Składniki na około 20 sztuk* : 230 g mąki pszennej 165 g brązowego cukru 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ( płaskiej ) 1 łyżeczka przyprawy

Opowieści z piekarnika
Kąski kurczaka w cieście kokosowym 326

sosem słodko-kwaśnym, bez którego to danie nie byłoby pełne. Ja pokroiłam mięso w dość dużą kostkę, ale myślę, że lepiej sprawdziłyby się jeszcze ciut mniejsze kawałki, takie „na raz”. 2 pojedyncze piersi kurczaka 100 g wiórków kokosowych 1 szkl. mąki 1 szkl. mleka 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz Dodatkowo: sos słodko

Smaki Na Talerzu
Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką 193

też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką Czas przygotowania:  60 minut Proporcje  na tortownicę o średnicy 27 cm Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 60 g masła 1 jajko 1 szklanka kefiru 3/4 szklanki drobnego cukru 1 kopiasta łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki kardamonu

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto bananowe 214

Banany to moje ulubione owoce, bez których nie wyobrażam sobie dnia. Same w sobie są pysznym deserem, a w połączeniu z biszkoptem, masą i galaretką to istne niebo w gębie! Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, cukier 10 szt, cukier waniliowy 2 łyżki, mąka pszenna 5 szt, mąka ziemniaczana 5 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, sól szczypta, masa

kulinarne odsłony pati
Kora czekoladowa 215

Przyprawy wrzuć na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu!) i praż przez 20-30 sekund. 2. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, ustawiając miskę na garnku z gotującą się wodą. 3. Orzechy i figę posiekaj. 4. Do rozpuszczonej czekolady dodaj prażone przyprawy, rodzynki, figę, migdałowe płatki i większość orzechów. 5. Masę wylej na papier do pieczenia i równomiernie rozsmaruj, posyp pozostałymi

Kuchnia w Słońcu Skąpana
W biegu: indyk z bakaliami 315

podudzi z indyka bez kości garść śliwek suszonych garść moreli suszonych garść żurawiny suszonej garść płatków migdałowych 1 cebula pieprz, sól, rozmaryn oliwa z oliwek woda PRZYGOTOWANIE: Indyka nacieramy oliwą i przyprawami, przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego. Dodajemy posiekaną w pióra cebulę i bakalie, mieszamy i podlewamy połową szklanki wody. Pieczemy w 200 stopniach przez ok. godzinę (góra-dół

Kuchnia w biegu
GOFRY IDEALNE – CHRUPIĄCE I LEKKIE! 968

już po wlaniu ciasta na pierwszego gofra i podejrzeniu go podczas pieczenia powiedziałam WOW! Tak, było WOW! Mimo mniejszej mocy od dotychczasowego sprzętu gofry wypiekały się pięknie! Cudownie rosły, ładnie się rumieniły, skórka robiła się chrupiąca, a z gofrownicy ulatywał piękny maślany zapach. Gofry musiały piec się jednak troszkę dłużej (ok.4 minuty) niż w dotychczasowym (mniejszym, bo tamten(...)odrobinie masła przygotowałam jajko sadzone, pieczone pomidory i grillowany czosnek. Po chwili świetne dodatki do gofra były gotowe! Później w ruch poszła jeszcze kiełbaska i grillowany camembert – mniam! PODSUMOWUJĄC: Sprzęt marki MPM model MOP-23M to nie tylko gofrownica, ale urządzenie 3w1 – składa się z gofrownicy, sandwicha i grilla. Wymienne wkładki bez problemu zamieniają urządzenie w inny

Ostra na Słodko