bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1899/3453)

Babka migdałowa z kawą 175

jest bez mąki pszennej, to wtedy zjedzą z apetytem. Odstrasza ich samo słowo „bezglutenowy”. Tak więc obiecuję, iż następne słodkości będą słodkie, z glutenem i jajem! Składniki: • 200 g mąki migdałowej • 150 g mąki kukurydzianej • 50 g mąki ziemniaczanej • 2 łyżki cukru • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżeczka sody

To co kocham
W domu: pyszna tarta 267

Jeśli szukacie pomysłu na obiad, to dzisiaj dosyć szybka propozycja. Tarta z łososiem i porami, przygotowuje się ją łatwo i nie wymaga to wiele czasu (najdłużej

Kuchnia w biegu
Kaszanka z kwaśną nutą babci Basi 146

potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne . Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. SKŁADNIKI : 1/2 kg kaszanki, 20 dag kiszonej kapusty, masło lub oliwa. WYKONANIE: Kiszona kapustę układamy na wysmarowanej masłem lub olejem folii aluminiowej. Na nią układamy kaszankę. Zawijamy folię pozostawiając otwór do odparowania. Pieczemy kaszankę w piekarniku nagrzanym ok.180

Pysznosci Babci Basi
Czy przekąski to ZŁO? 196

kromki chleba, ogórka kiszonego bez chleba ze smalcem od czasu do czasu, grzanek w zupie czosnkowej. Kanapka do szkoły to lepszy wybór niż wspomniany gdzieś tam 7days. W debacie pojawił się też temat cukru i jego zamienników. Próbowałam, eksperymentowałam i stwierdziłam, że cukier w domu zostaje. Lubię gotować, lubię piec i jak do domowego ciasta drożdżowego dodam cukier

bistro mama
Gęste smoothie z otrębami, berberysem i migdałami 169

specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem).   Składniki:  2 banany (u mnie dojrzałe) 2 soczyste brzoskwinie otręby osiane – 2 czubate łyżki 3-4 migdały (u mnie od Pro-BIO ) około 3/4 łyżeczki berberysa suszonego listki świeżej mięty Przygotowanie: Owoce obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy (bez pestek) do misy blendera z nożami

Słodkie okruszki
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W WIŚNIOWYM SOSIE BALSAMICO 205

macie mniejszą polędwiczkę odpowiednio skróćcie czas pieczenia, a jeśli planujecie upiec kilka polędwiczek na raz wydłużcie go o około 5 minut. SKŁADNIKI / 4 porcje 1 polędwiczka wieprzowa (ok 500 g) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka grubo zmielonego czarnego pieprzu 3 łyżki oliwy lub oleju roślinnego WIŚNIOWY SOS BALSAMICO 1¹⧸₂ szklanki wiśni bez pestek 3 łyżki miodu

cool and minty
CZEKOLADOWE MUFFINY Z DOMOWĄ NUTELLĄ, BEZ DODATKU CUKRU 211

ksylitolem i masy (kremu) orzechowego (bez dodatków). Rozpuściłam wszystko w kąpieli wodnej i dodałam do muffinek. Wyszły ponoć cudne (osobiście nie testowałam, ale ufam moim najbliższym), w każdym razie aromat był nieziemski. Z podanych ilości wyszło mi 12 dużych muffin. Składniki: - 370g mąki orkiszowej typ750 - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie domowy ) - 1/2 łyżeczki sody

Smaczne Zdrowe
Słodkie środy - Drożdżowe ślimaki z truskawkami 157

Ciasto smarujemy dżemem zostawiając wolny brzeg bez dżemu. Ciasto zwijamy w rulon. Następnie kroimy na plastry o grubości około 2,5cm - 3cm. Uzyskane ślimaki układamy na blaszce z małymi odstępami i odstawiamy ponownie do wyrośnięcia, aż się ze sobą połączą i wyrosną. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do zarumienienia. studzimy na kratce. Podajemy oprószając

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekanka makaronowa z botwiną i szparagami 180

rozgrzać masło i dodać pokrojoną botwinę bez buraków. Smażyć mieszając, lekko posolić i popieprzyć. Całość wyłożyć na makaron. Szparagi pokroić na mniejsze kawałki i wyłożyć na botwinę. Śmietanę wymieszać z jajkami,doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Całość wlać na zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Przed końcem pieczenia posypać serem i wstawić na około

O kuchni z uczuciem
Ciasto z rabarbarem 134

ogóle tu nie czuć, wiec bez obaw i słodko-kwaśne. Wręcz idealne. Polecam podać z filiżanką dobrej herbaty. Takie ciasta to moja bajka ! Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki  mąki pszennej -używam Młynomag 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżki majonezu 50 g startej dowolnej czekolady 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki cukru 32 g cukru waniliowego

Wanilia i Kardamon
Muffinki pełnoziarniste z rabarbarem, truskawkami 189

tego przepisu. Możecie jeść je bez większych wyrzutów sumienia. Mąką jasną zastąpiłam tutaj mąką pełnoziarnistą. Ilość cukru została mocno ograniczona i biały cukier zastąpiłam brązowym. Muffinki możecie upiec z truskawkami, jagodami, jabłkami – które zrównoważą słodyczą owoców, brak słodkiego smaku ciasta. Ja proponuję spróbować również wersji z rabarbarem. Ja strasznie lubię piec muffinki. Nie brudzimy przy ich robieniu rąk(...)mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Składniki mokre 1 szklanka mleka 2% 1/3 szklanki śmietany 12% 1/4 szklanki oleju 2 jajka Składniki suche 3 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2/3 szklanki brązowego cukru Owoce Wykonanie W jednej misce mieszamy składniki suche. W drugiej misce mieszamy składniki mokre. Dodajemy jedne składniki do drugich, mieszając

Mieszam w Garnku
Pasta z bakłażana – baba ghanoush 129

prawda? I tym oto sposobem bez zawahania następnego dnia sięgnąłem po oberżyny, tak rzadko u mnie królujące. To, co dzięki tym bakłażanom powstało, nie śniło się najstarszym góralom – może dlatego, że większość z nich nie wie co to bakłażan, a tym bardziej, że można by zrobić z niego pastę. Proces pieczenia lub grillowania bakłażana jest bardzo ważny

Blendman
Meteopatia, czyli uzasadnienie złego humoru. I lody - na wpół zamrożone 202

Karmel wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawić do zastygnięcia. Kremówkę ubić na pół-sztywno. Białka ubić, pod koniec ubijania partiami dodając 75 g cukru pudru. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem pudrem na jasną masę. Dodać ekstrakt, zmiksować. W 2-3 partiach dodać kremówkę, delikatnie mieszając łyżką. Na koniec dodać bezę, delikatnie połączyć. Na dno formy wyłożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
A'LA SERNICZKI KOKOSOWE 179

które smakują jak sernik, ale są ... bez sera   SKŁADNIKI 400 ml śmietany 18% 2 jajka 1 budyń śmietankowy ½ szkl. wiórek kokosowych 3 łyżki cukru WYKONANIE Metalowe foremki (2 sztuki o średnicy 14 cm) smarujemy olejem, posypujemy wiórkami kokosowymi. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy śmietanę, wiórki i budyń waniliowy. Przekładamy do foremek. Pieczemy ok. 35 min. w 180 stopniach

słodki bratek