bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1897/3453)

Ciasto z rabarbarem (bez glutenu, cukru, paleo) 194

blendera. Przygotowane ciasto wylewamy na rabarbar i truskawki, pieczemy przez około 45-50 minut, aż góra będzie złocista. Odstawiamy do ostygnięcia na 15 minut. Przed podaniem wyjmujemy ciasto z foremki obracając je do góry nogami, dzięki temu uzyskamy dobrze wyrośnięte ciasto z pięknym rabarbarowym wierzchem. Smacznego! Artykuł Ciasto z rabarbarem (bez glutenu, cukru, paleo) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Zupa krem z pieczonej dyni 86

Zupka jest bardzo sycąca. Można ją wzbogacić mięsem lub pozostać tylko przy samych warzywach. Dodając mniej imbiru można sporządzić wersję dla dzieci.  Mojej dwuletniej córce

Ze smakiem bez glutenu
RAZOWA SZARLOTKA Z MIĘTĄ 184

była lżejsza, placek zrobiłam bez cukru z mąki razowej. Jedyną słodyczą są bardzo dojrzałe jabłka i odrobina cukru pudru na wierzchu. Polecam :-)   Składniki:   2,5 szklanki mąki razowej 1 kostka masła roślinnego  2 jajka  2/4 szklanki jogurtu naturalnego  5 jabłek  garść posiekanej mięty  łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta soli cukier

pieprzny smaczek
Kukurydziane placuszki 259

dolewamy mleko, dodajemy cukier i proszek do pieczenia, całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy placuszki z obu stron na złoto na mniejszym ogniu (ja smażę na oleju kokosowym). Jeden placuszek, to jedna łyżka masy. Przed każdą porcją masę na placuszki należy przemieszać. Podajemy z ulubionymi dodatkami lub bez. Smacznego

Słodkie okruszki
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 149

rąk. Przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce bez przeciągu na ok. 45 min. do wyrośnięcia ciasta (musi podwoić swoją objętość). W tym czasie umyć i wypestkować śliwki, aby powstały na połówki oraz zagnieść puszkami palców składniki na kruszonkę. Po podwojeniu objętości ciasto odgazować, wyłożyć do brytfanki (wyłożonej papierem do pieczenia) o wym. 27x21 cm, ułożyć śliwki miejscami

Słodkie inspiracje
Pieczone kotlety z zielonej soczewicy - wegańskie :) 163

będzie już miękka, podkręć gaz i gotuj bez przykrywki, aby odparować pozostałą wodę.  W tym czasie na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem. Następnie wszystkie składniki przełóż do malaksera/blendera i zmiksuj na w miarę gładką konsystencję. Za pomocą dwóch łyżek nakładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia czubatą łyżkę masy i uformuj kształt kotleta

Zdrowie na języku :P
Ciasto,, Żądło pszczoły" prosto z Andernach. 193

Ciasto ,, Żądło pszczoły“ Edyta Guhl. Witajcie Kochani, postanowiłam wyjechać na Święta do Polski i bardzo się z tego cieszę, ale nie chcę zostawić Was bez

dolcevitainmykitchen
Rogaliki jogurtowe 192

minutach wałkowałam  ciasto lekko i bez problemu,podsypując mąką gdy za bardzo się kleiło.Wałkowałam kształt kwadratu i kroiłam w prostokątne paski potem jeszcze na pół. Na jednej części kładłam dżem a drogą cześć nożem kroiłam na paseczki i zwijałam. Przełożyłam rogaliki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowałam je jajem. Posypałam cytrynową galaretką

Różowa kuchnia
Włoskie pączki ptysiowe z kremem budyniowym. Fritelle di carnevale 534

już od dawna więc kiedy Agnieszka zapytała co pieczemy ucieszyłam się od razu przyznałam do mojej słodkiej zachcianki. Zmobilizowałyśmy się nawzajem i powstały 2 wersje pysznych, małych pączuszków z kremowym wnętrzem. Są cudowne, polecam! Ja swoje pączki nadziałam kremem podkręconym likierem bo degustować mieli sami dorośli. U Agnieszki wersja zwykła, bez alkoholu, którą można podać dzieciom. Karnawał to czas

Smaczna Pyza
Owsiane babeczki a'la szarlotka 173

kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 4 łyżki jogurtu naturalnego bez laktozy (można dodać więcej) Garść orzechów włoskich 1/2 jabłka Przygotowanie: Jabłka kroimy w kosteczkę. Orzechy rozgniatamy w dłoniach. Olej łączymy z jogurtem. Mieszamy z mąką owsianą, orzechami, pokrojonym jabłkiem oraz cynamonem. Przekładamy do formy na muffinki. Ozdabiamy całymi orzechami włoskimi i pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach

Czarnawisienka
Szybka sałatka imprezowa (z kiełbasą krakowską) 291

Dziś zapraszam Was na przepis na szybką sałatkę imprezową (z kiełbasa krakowską). Uwielbiam takie sałatki i nie wyobrażam sobie bez nich żadnej uroczystości. Sycą i

Słodkie okruszki
Deser amaretto (z mascarpone) 221

Uwielbiam szybkie pucharkowe desery i smak amaretto. Dziś zapraszam Was na pyszny deser amaretto (z mascarpone). Do przygotowania deseru użyłam mojego ulubionego syropu barmańskiego Amaretto (bez

Słodkie okruszki
Regionalne Smaki - LISTOPAD. ZAPROSZENIE 115

upieczony bez ciasta, czyli bez skórki i  wtedy będzie to piróg ,,łysy". Przepis będziemy publikować 26  listopada 2015 r. (czwartek) o godz. 20:00. Po publikacji proszę o przesłanie linka do swojego posta. Link należy wkleić w komentarzu do mojego przepisu na Piróg. Zapraszam do wspólnego pieczenia. Składniki farszu: 500 g ziemniaków 300 g kaszy

Codziennik Kuchenny
FIT pizza na spodzie z cukinii 133

window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Cukinię i patisona (wydrążonego, bez nasion) zetrzeć na grubej tarce. Dodać sól i odstawić na 15 minut. Po tym czasie dobrze odcisnąć z soków (najlepiej przez ściereczkę). Dodać mąkę, otręby i roztrzepane jajka. Dodać starty ser cheddar, przeciśnięty czosnek, doprawić i wymieszać. Rozłożyć na papierze do pieczenia. Piec 20-25 minut w temp

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania