bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1895/3453)

Szybkie pączusie z serków 118

serki z jak najlepszym składem bez zbędnych dodatków. Wybieram te z Rolmlecza naturalne i dodaje laskę wanilii, ale możecie wybrać te gotowe waniliowe.  Wartość odżywcza całości: (dzielimy przez ilość wykonanych pączków) 1120 kcal B 62 g T 15 g W 207 g Składniki: 250 g mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia  2 jajka  2x150/200

zdrowo i aktywnie
Szybkie pączusie z serków 113

serki z jak najlepszym składem bez zbędnych dodatków. Wybieram te z Rolmlecza naturalne i dodaje laskę wanilii, ale możecie wybrać te gotowe waniliowe.  Wartość odżywcza całości: (dzielimy przez ilość wykonanych pączków) 1120 kcal B 62 g T 15 g W 207 g Składniki: 250 g mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia  2 jajka  2x150/200

Zdrowie i pysznie na talerzu
Szybkie przekąski i przystawki na imprezę 724

tatar wołowy półmisek wędlin i pieczonych mięs pokrojonych na cienkie plasterki  deska serów  jest miłe widziana na każdej imprezie, ale też dość kosztowna. Przeczytaj, jak przygotować deskę serów na sylwestra Od lewej verrine z ogórkiem i twarożkiem, sałatka śledziowa i tatar wołowy   Sałatki na imprezę Sałatki na imprezę to dania bez których nie może się odbyć

Cztery Fajery
Kokosanki 161

Szukając przepisu na kokosanki oczywistą opcją było zapytać o radę moją Babcię. Babcia jest moim ekspertem kulinarnym, nieocenionym specem od wypieków i ostatnią deską ratunku, kiedy

Ciastkozercy
ENCHILADA Z CHILI CON CARNE 121

oliwy/oleju i stawiamy na średnim ogniu. Podgrzewamy mieszając, przez około 2 minuty.  Ostrożnie zalewamy 1 szklanką wrzątku i natychmiast przykrywamy. Redukujemy ogień do minimalnego i gotujemy 10 minut, bez mieszania i odkrywania. Wyłączamy gaz i zostawiamy ryż pod przykryciem do wystygnięcia. Przed użyciem lekko solimy i spulchniamy widelcem. SOS POMIDOROWY: w rondelku, na małym ogniu, przez 1 minutę(...)Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C bez termoobiegu. TORTILLE rozkładamy płasko na blacie. Na każdej rozprowadzamy 1/2 szklanki sosu chili con carne,  posypujemy 1/4 porcji ugotowanego ryżu i 1 łyżką tartego sera. Zwijamy w ruloniki. Układamy niezbyt ciasno, na spodzie naczynia do zapiekania. Polewamy połową sosu pomidorowego i posypujemy pozostałym serem. Pieczemy 20 minut. Podajemy z pozostałym sosem

cool and minty
ciasto cukiniowe z białą czekoladą i dodatkiem jogurtu 159

składniki 2 szklanki startej cukinii -mi wystarczyła 1większa cukinia 1/2 kostki masła lub margaryny 1/4 szklanki oleju 3 jajka całe 3/4 szklanki cukru kryształu 1 łyżeczka

Moje Wyroby
KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM, BUDYNIEM I MALINOWĄ PIANKĄ POD KRUSZONKĄ 155

pianką ( taką a’la beza! ). No i oczywiście kruszonka! Dużo kruszonki – jak zwykle! Tak jak lubimy wszyscy! Ciasto można przygotować w tortownicy albo na prostokątnej blasze – każdy pomysł będzie dobry. Ciacho jest pyszne! Będziecie zachwyceni! SKŁADNIKI: ( tortownica 26 cm ) CIASTO: * mąka pszenna – 2 szkl po 250 ml * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * cukier

Ostra na Słodko
Gofry razowe z borówkami 129

zaopatrzyć - bez natłuszczania, bez kłopotów z wyjmowaniem upieczonych gofrów, bez problemów ze zmywaniem. Gofry razowe z borówkami ( mi wyszło 10 sztuk) - 100g mąki razowej - 100g mąki pszennej - 2 duże jajka - 100 ml oleju - 300ml pełnego mleka (3,2%) - 3-4 łyżki cukru brązowego ( ale jak dacie biały też dobrze będzie) - 1 łyżka proszku do pieczenia - szczypta

Kuchnia Pełna Emocji
Ciasto miodowe z rabarbarem i orzechową kruszonką 129

szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki miodu 4 jajka 3/4 szklanki oleju rzepakowego 3 pełne łyżki gęstej śmietany 18 % 3/4 łyżeczki mielonego kardamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli Orzechowa kruszonka: 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki bardzo drobno posiekanych orzechów włoskich 90 g miękkiego masła 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki płynnego miodu Przygotowanie(...)papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto, wyrównać i posypać przygotowaną kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Ciasto z rabarbarem i suszoną morwą → Kruche ciasto z rabarbarem, daktylami i kruszonką → Rustykalna tarta z rabarbarem i marcepanem → Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą → Ciasto waniliowe

Oryginalny smak
Torcik straciatella z konfiturą z owoców leśnych 221

Torcik prosty w wykonaniu i bez ozdób. Jeśli lubicie mokre czekoladowe   torty będziecie zachwyceni.   Na różne okazje nie tylko urodzinowe. Tortownica o śr 21-22 cm Biszkopt: 5 jajek 15 dag cukru trzcinowego demerara 10 dag mąki pszennej tortowej 3 łyżki ciemnego kakao 4 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa straciatella: ½ litra śmietany kremówki

Wanilia i Kardamon
Żeberka Arabeski 152

pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C. 3.   Po upieczeniu odlewamy sos i układamy w naczyniu. 4.   Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5.   Dodajemy przecier, czosnek, sól, pieprz, ketchup podlewamy szklanką wody i chwilę gotujemy. 6.       Na koniec sos łączymy z fasolą ( bez zalewy), zagęszczamy mąką

Kulinarna Chwila
Kakaowe nadziewane orzeszki – świąteczne ciasteczka 149

Kakaowe nadziewane orzeszki – świąteczne ciasteczka Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu uwielbiam takie orzeszki i nie wyobrażam sobie bez nich Świąt. Ostatnio

Słodkie okruszki
Keks z żurawiną 166

Składniki: 250g masła (miękkie) 200g cukru 5 dużych jajek kropla olejku pomarańczowego skórka otarta z pomarańczy sok z połowy pomarańczy 440 g mąki szczypta soli łyżeczka

Moje Wyroby
Czekoladowe muffinki z pająkiem 157

ognia i dodajemy jajka roztrzepane z mlekiem w temperaturze pokojowej.  Składniki suche: mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia mieszamy, a następnie dodajemy do nich masę czekoladową. Mieszamy. Przelewamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami do 1/2 wysokości foremek. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. krem: Czekoladę rozpuszczamy w śmietanie, studzimy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia(...)miksujemy mascarpone dodając masę czekoladowo-śmietankową. Na ostudzone muffiny wyciskamy za pomocą worka cukierniczego trochę kremu, na nim na górze kładziemy ciasteczko oreo (połówka bez białej masy). Suszone śliwki kroimy w drobne paski, a z nich robimy nogi pająków. Na koniec na ciasteczku układamy oczy smarując je odrobiną kremu lub kleju spożywczego

Bon appetit mon amie