bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1893/3453)

Sałatka z kurczakiem w curry z miodem (bez soli) 255

Sałatka z kurczakiem przygotowana bez dodatku solu. Sos oraz marynatę do kurczaka przygotowałam na bazie musztardy i miodu, co sprawia że sałatka jest ostro-słodka. Ja bardzo lubię takie połączenia i mam nadzieję, że Wam również będzie smakowało:) Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 400 g filetu(...)wszystkie składniki na marynatę. Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z marynatą. Mięso przełożyć do papierowych woreczków lub zawinąć w papier do pieczenia i usmażyć. Wymieszać składniki na sos. Kurczaka podawać z sałatką i pokrojoną w kostkę mozzarella. Całość polać sosem. Krok po kroku: 1. Przygotować

KuchniaWeDwoje.pl
Bałkańska Baklava z pistacjami i orzechami włoskimi 110

sposób – możesz wykroić kwadraty, rąby lub trójkąty. Należy pokroić przysmak przed pieczeniem, gdyż po upieczeniu baklava jest tak delikatna i krucha że zaczęłaby się rozwarstwiać i rozpadać podczas krojenia. Formę z baklavą wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni na grzanie góra, dół i piecz przez 1 godzinę, do zezłocenia. Upieczoną, jeszcze gorącą baklavę polej po całej(...)przez 10 minut bez mieszania, do lekkiego zg\u0119stnienia i uzyskania konsystencji syropu. Ugotowany syrop pozostaw do ca\u0142kowitego wystudzenia, po czym wymieszaj go z wod\u0105 z nut\u0105 kwiat\u00f3w pomara\u0144czy.","text":"W rondelku zagotuj wod\u0119 z cukrem i nasionkami wyd\u0142ubanymi z wn\u0119trza kardamonu. Gotuj przez 10 minut bez mieszania, do lekkiego

ProstePesto.pl
Polędwica wołowa w sosie kawowo-czekoladowym, zapiski z Gwatemali 217

polskimi produktami dodałam razowy kwas chlebowy i gorzką czekoladę. Spróbujcie sami, a frodyzjaki, czekolada i chili i to, co tygrysy lubią najbardziej…  :)  Czas przygotowania: 30 minut (bez marynowania) Porcje:4    Składniki: 0,6 kg polędwicy wołowej, 2 cząstki gorzkiej czekolady, 1 duża cebula, 4 ząbków czosnku, 4 gałązki świeżego rozmarynu, garść ziaren kawy, ½ szklanki zaparzonej(...)brytfanki, w której będzie pieczona. Polędwicę osuszyć papierowym ręcznikiem, obsmażyć na patelni na dużym ogniu po ok. 2 minuty z każdej strony, razem z cebulą pokrojoną na ćwiartki.  Do marynaty dodać zaparzoną kawę, bulin, Razowy Kwas Chlebowy, łyżkę oleju, sól i pieprz. Polędwicę i cebulę przełożyć z patelni do brytfanki, polać marynatą, piec w piekarniku nagrzanym

SzczyptaSmaQ
Drożdżowe rogale z budyniem i wiśniami 223

wiśnie trwa, warto coś z nich przygotować, np. upiec pyszniutkie rogaliki drożdżowe z budyniem. Słodkie i kwaśne zarazem. Pyszne. Idealne na podwieczorek, poczęstunek, dla gości i na piknik. Uwielbiam piec ciasto drożdżowe, zawsze mi się udaje. Pysznie nadziane budyniem i wiśniami to coś obłędnie pysznego. Polecam upieczcie takie :) Potrzebujemy: Na rozczyn: 1 szklanka ciepłego mleka 5 dag świeżych drożdży(...)łyżki mąki tortowej Ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 5 łyżek cukru 2 jajka 1 cukier waniliowy 5 dag masła lub margaryny Nadzienie: 2 szklanki mleka 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka ) 1 cukier waniliowy 4 łyżki cukru 1 szklanka wydrylowanych wiśni Dodatkowo: mąka pszenna Wykonanie pysznych rogalików: 1. Ciasto: Drożdże rozcieramy z cukrem, ciepłym mlekiem

Izabelawkuchni
Pyszny chlebek z kaszą kuskus, czarnym i białym sezamem 163

tylko piecach chlebowych, ach co to był za smak i zapach.Dzisiaj mam dla Was chlebek podobny do tego z kaszą jaglaną ale zamiast kaszy postanowiłam wypróbować z kaszą kuskus i dodatkiem sezamu  HELIO . Powiem szczerze że jest równie pyszny.Prosty w wykonaniu bo zarobione ciasto przekłada się od razu do foremki i tam sobie w niej rośnie, bez ponownego(...)kaszę,sezam, następnie dodajemy wyrośnięty rozczyn,olej, sól i mąkę. Zarabiamy ciasto około 5 minut, ciasto będzie się delikatnie kleiło ale tak ma być. Blaszkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto,wyrównujemy zwilżonymi wodą dłońmi i posypujemy czarnym i białym sezamem, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni i pieczemy chleb około

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowa tarta dyniowa 295

rozgniecioną widelcem pieczoną dynię, a nie gładkie purée. Składnikiem sprawiającym, że całość idealnie się ze sobą komponuje, jest pomarańcza, a dokładnie - sok i skórka z niej otarta, które znajdują się w każdym elemencie wypieku. Polewa, którą udekorowałam tartę, jest w smaku tylko delikatnie pomarańczowa, spełnia bowiem rolę bardziej wizualną, oddzielając czekoladowy kolor nadzienia od posiekanej czekolady. Tarta bez polewy(...)wylepić formę na tartę, nakłuć gęsto widelcem, ponownie krótko schłodzić - schłodzone ciasto podpiec w 180-190 stopniach przez około 20 minut do zrumienienia - żeby ciasto się nie wybrzuszyło podczas pieczenia, można też piec "na ślepo", tzn. ciasto oprószyć mąką, ułożyć na cieście kawałek papieru do pieczenia, a na nim specjalne kulki do pieczenia lub groch czy fasolę

Smakołyki Bereniki
Drożdżówki z budyniem pomarańczowym i dżemem porzeczkowym 107

mleka 60 gr masła, rozpuszczone 2 jajka (u mnie rozmiar L) 3 łyżki cukru 50 ml śmietany 30% 1/2 łyżeczki soli 1 białko do posmarowania bułeczek przed pieczeniem W mleku rozpuścić drożdże, dodać cukier, dodać jajka, dodać dwie kopiaste łyżki mąki (odjąć z tych 500 gr), wymieszać, poczekać aż zacznie pracować, około 10 min. Do dużej miski wsypać resztę(...)przełożyć na dno formy. Blat posypać mąką. Resztę ciasta rozwałkować na kwadrat o boku 40 cm. Na ciasto wyłożyć dżem, równomiernie rozsmarować, zostawiając po 3 cm z każdej strony bez dżemu. Następnie wyłożyć budyń, rozsmarować, również zostawiając margines 3 cm z każdej strony. Ciasto zwinąć jak dywan. Pokroić na 12 równych części. Przełożyć rozcięciem do góry na formę

moj przepis na
Drożdżówki z budyniem pomarańczowym i dżemem porzeczkowym 100

mleka 60 gr masła, rozpuszczone 2 jajka (u mnie rozmiar L) 3 łyżki cukru 50 ml śmietany 30% 1/2 łyżeczki soli 1 białko do posmarowania bułeczek przed pieczeniem W mleku rozpuścić drożdże, dodać cukier, dodać jajka, dodać dwie kopiaste łyżki mąki (odjąć z tych 500 gr), wymieszać, poczekać aż zacznie pracować, około 10 min. Do dużej miski wsypać resztę(...)przełożyć na dno formy. Blat posypać mąką. Resztę ciasta rozwałkować na kwadrat o boku 40 cm. Na ciasto wyłożyć dżem, równomiernie rozsmarować, zostawiając po 3 cm z każdej strony bez dżemu. Następnie wyłożyć budyń, rozsmarować, również zostawiając margines 3 cm z każdej strony. Ciasto zwinąć jak dywan. Pokroić na 12 równych części. Przełożyć rozcięciem do góry na formę

moj przepis na
Drożdżówki z budyniem pomarańczowym i dżemem porzeczkowym 162

mleka 60 gr masła, rozpuszczone 2 jajka (u mnie rozmiar L) 3 łyżki cukru 50 ml śmietany 30% 1/2 łyżeczki soli 1 białko do posmarowania bułeczek przed pieczeniem W mleku rozpuścić drożdże, dodać cukier, dodać jajka, dodać dwie kopiaste łyżki mąki (odjąć z tych 500 gr), wymieszać, poczekać aż zacznie pracować, około 10 min. Do dużej miski wsypać resztę(...)przełożyć na dno formy. Blat posypać mąką. Resztę ciasta rozwałkować na kwadrat o boku 40 cm. Na ciasto wyłożyć dżem, równomiernie rozsmarować, zostawiając po 3 cm z każdej strony bez dżemu. Następnie wyłożyć budyń, rozsmarować, również zostawiając margines 3 cm z każdej strony. Ciasto zwinąć jak dywan. Pokroić na 12 równych części. Przełożyć rozcięciem do góry na formę

moj przepis na
Drożdżówki z budyniem pomarańczowym i dżemem porzeczkowym 197

mleka 60 gr masła, rozpuszczone 2 jajka (u mnie rozmiar L) 3 łyżki cukru 50 ml śmietany 30% 1/2 łyżeczki soli 1 białko do posmarowania bułeczek przed pieczeniem W mleku rozpuścić drożdże, dodać cukier, dodać jajka, dodać dwie kopiaste łyżki mąki (odjąć z tych 500 gr), wymieszać, poczekać aż zacznie pracować, około 10 min. Do dużej miski wsypać resztę(...)przełożyć na dno formy. Blat posypać mąką. Resztę ciasta rozwałkować na kwadrat o boku 40 cm. Na ciasto wyłożyć dżem, równomiernie rozsmarować, zostawiając po 3 cm z każdej strony bez dżemu. Następnie wyłożyć budyń, rozsmarować, również zostawiając margines 3 cm z każdej strony. Ciasto zwinąć jak dywan. Pokroić na 12 równych części. Przełożyć rozcięciem do góry na formę

moj przepis na
Keto gofry z mascarpone i mąki kokosowej. 287

Poznaj mój sprawdzony przepis na keto gofry z mascarpone i mąki kokosowej. Gofry są optymalne, bez laktozy, cukru i glutenu. Idealne dla osób, które będąc na diecie: ketogenicznej lub bezglutenowej nie chcą rezygnować z tradycyjnych deserów. Są tak dobre, że smakują nawet dzieciom! Czas przygotowania 10 minut. Czas smażenie kilkanaście minut. Ilość gofrów:6 sztuk. Na zdjęciu gofry keto(...)usmażeniu w gofrownicy. Składniki na 6 keto gofrów 6 jajek 1 łyżka mascarpone 40 g oleju kokosowego 50 g mąki kokosowej około 100 ml śmietanki 30% łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki erytrolu Polecam gofry dla osób na diecie: ketogenicznej optymalnej bezglutenowej. Zobacz jak krok po kroku zrobić keto gofry z mascarpone i mąki kokosowej Tradycyjne gofry zawierają mąkę

Ania gotuje
Keto szarlotka (Paleo, LowCarb) 187

owoc o dość wysokiej zawartości węglowodanów. Ale nie ma co też demonizować jabłek , bo są one jednocześnie także bogate w witaminy. Oczywiście surowe jabłko byłoby najlepszym wyborem, ale takie pieczone z orzechami albo w postaci szarlotki …? No ciężko sobie tej przyjemności odmówić… Keto szarlotka – czy to w ogóle wykonalne? Dlatego w tym sezonie nie omieszkałam nie zrobić prawdziwej szarlotki(...)gładką masę z żółtkami i mlekiem kokosowym. Dodać pozostałe składniki do masy, a następnie wymieszać ją delikatnie z ubitymi białkami. Masę rozsmarować równomiernie na płaskiej blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni z włączoną funkcją termoobiegu. Gdy się zrumieni, wyjąć z piekarnika i jeszcze ciepłe ciasto zwinąć wzdłuż dłuższego boku formując rulon (jeśli

Modern Cave Girl
Babka majonezowa 176

Piekłam w sylikonowej formie nie przeczuwając najgorszego 🙈 Po około 10-minutowym studzeniu w formie, obróciłam ją na kratkę i już miałam ściągnąć, gdy podbiegł Adaś i ścisnął ile sił w rękach... Domyślacie się już, że do zdjęć się nie nadawała, ale była tak pyszna, że posypałam tylko cukrem pudrem i zjedliśmy jeszcze tego samego dnia. Nim poszłam spać, już bez(...)font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 4 jajka 2 pełne łyżki majonezu ½ szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki mąki pszennej ¾ szklanki drobnego cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Kilka kropel aromatu pomarańczowego Sposób przygotowania: Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z majonezem oraz aromatem. Białka ubijamy ze szczyptą soli, powoli dodając cukier do sztywnej piany oraz utarte

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto migdałowo-jabłkowe – bez cukru i słodzików 105

propozycję na słodko, która z pewnością umili Wam jesienne i pochmurne dni. Ciasto migdałowo-jabłkowe, które jest bardzo aromatyczne i proste w przygotowaniu. Oczywiście zgodnie z moją filozofią – bez dodatku cukru i słodzików. Za jego słodycz odpowiedzialne jest dodane jabłko, suszone daktyle, a także zmielone płatki migdałowe. Jest to propozycja z niskim ładunkiem glikemicznym, w sam raz także(...)jajka, 250g twarogu półtłustego, 4 krople aromatu migdałowego, 1/2 szklanki płatków migdałowych (dodatkowo 1 łyżka do posypania ciasta), łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki sera mascarpone, 10 suszonych daktyli bez pestek, niesiarkowanych, odrobina masła i kaszy manny do przygotowania foremki. Sposób przygotowania Najpierw suszone daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na chwilę. W tym czasie obieramy jabłko i ścieramy

Natka Pietruszki