bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1881/3453)

PIZZA Z PALUSZKAMI SEROWYMI 182

jeszcze jedno - ja swoją pizzę piekłam na kamieniu do pizzy, dzięki czemu jest chrupiąca od dołu, ale jeśli nie macie kamienia, możecie użyć zwykłej blachy. Pizza przecież niekoniecznie musi mieć okrągły kształt:) Byleby po bokach były te przepyszne serowe paluszki:)  SKŁADNIKI NA 1 DUŻĄ PIZZĘ (33 cm) Z PALUSZKAMI + 1 MAŁĄ (BEZ PALUSZKÓW): 450 g mąki pszennej tortowej(...)oliwek 0,5 średniej cebuli albo 1 mała 2 duże ząbki czosnku mała garść świeżej bazylii (opcjonalnie 3-4 łyżeczki suszonej) 2 duże pomidory lub 1 puszka pomidorów bez skórki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki masła cukier sól pieprz DODATKOWO: mozzarella ser morski parmezan salami albo ulubiona wędlina oliwki pomidorki koktajlowe piórka cebuli SKŁADNIKI NA POSYPKI: pokruszone pikantne

Słodko-Słony Świat Ilony
Kruche ciasteczka tłuczkiem robione 97

stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Odrywamy kawałki ciasta i formujemy z nich kulki wielkości orzecha włoskiego. Następnie każdą kulkę spłaszczamy za pomocą tłuczka do mięsa tworząc na ciastkach charakterystyczny wzorek. Ciastka powinny mieć około 7-8 mm (można zrobić cieńsze). Tak przygotowane ciasteczka układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Z podanych składników wyjdzie duża blaszka

Słodkie okruszki
Prosty przepis na dobrą pizzę 207

miski w ciepłe miejsce, nakryć ściereczką lub folią i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia. 4. Rozwałkować ciasto do uzyskania kształtu zbliżonego do posiadanej formy w której będzie pieczone. Środek powinien być cieńszy, boki nieco grubsze. Przełożyć na blaszkę i wyrównać kształt, najlepiej wałkując z pomocą specjalnego, krótkiego wałeczka. UWAGA: można uformować wysokie ranty wychodzące na boki blaszki- w celu(...)podsmażamy powoli bez tłuszczu aż do odparowania wody. Mieszamy z cebulą, wykładamy równomiernie na powierzchnię ciasta. 7. Szynkę, salami, kroimy na półplasterki i rozkładamy na pizzę, czerwoną cebulę kroimy w grube plastry i rozkładamy, kukurydzę odsączamy i wysypujemy równomiernie na wierzch. 8. Ser mozarella ścieramy na tarce na grubych oczkach, rozsypujemy po całej powierzchni pizzy. 9. Pieczemy w temperaturze

Aromatyczne Podróże
Tarta z gruszkami, orzechami włoskimi i gorgonzolą 69

Taki mi było wczoraj żal boroczka, tak bardzo lubi połączenie gruszki z serem pleśniowym. Zapach pieczonego kruchego ciasta połączony z zapachem gorgonzoli, no poezja. Parę dni temu jednak zaplanowałam sobie zrobienie tej konkretnej tarty. My miało nie być w domu, w dniu w którym piekłam to cudo. No był, no trudno. Postękał parę sekund i już. Ja chyba się bardziej(...)być ok. Tarta wyszła przepyszna. Tak samo dobrze smakowała na ciepło jak i na zimno. Zjadłam ją w sumie bez niczego. Na 100% smakowałaby mi jeszcze bardziej, gdybym zjadła ją np. z jakąś mieszanką sałat. Ale taką mieszanką bez dodatków. Jedynie z winegretem. Wiecie, to ten sos na bazie oliwy/oleju i soku z cytryny lub octu. Może ząbek

Kardamonovy
Tort „Pożegnanie lata” 150

pudru Poncz: sok z 1 cytryny 3 łyżki miodu 100 ml ciepłej wody Dodatki: 300 g borówek amerykańskich 300 g jeżyn 300 g malin 200 g czerwonych porzeczek 4 bezy kilka listków świeżej mięty * PRZYGOTOWANIE Biszkopt Białka oddziel od żółtek. Wrzuć je do dużej misy i ubij ze szczyptą soli na sztywno. Następnie powoli zacznij dodawać cukier, nie przerywając ubijania(...)Mąkę dodawaj stopniowo do piany, mieszając łyżką delikatnie w jedną stronę. Gotową  masę umieść w tortownicy z położonym na spód papierem do pieczenia. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do  160ºC  i  piecz przez   30-40 minut   do suchego patyczka. Następnie uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw biszkopt do wystygnięcia. Ciasto delikatnie oddziel nożem

Food Square
Brownie z malinami bez glutenu i tłuszczu 130

Wiele osób rezygnuje z pieczenia i jedzenia słodkości z różnych powodów, jedni się odchudzają i unikają tłuszczu inni nie mogą spożywać glutenu, a to przecież najczęstszy składnik wypieków. Co zrobić w takiej sytuacji? Oj, to proste! Stworzyć taką wersję ulubionego ciasta, które może zjeść każdy. Właśnie taki przepis dziś dla Was przygotowałam. Fajne, lekkie brownie, bardzo czekoladowe, z dodatkiem(...)malin, a to wszystko bez dodatku masła i z mąką ziemniaczaną, którą równie dobrze, można byłoby zamienić na mielone orzechy. Nic tylko sięgnąć po kolejny kawałek, prawda?  Składniki : 4 białka ok 70 g cukru ( nie cała miarka) 4 żółtka 150 g gorzkiej czekolady 4 żółtka pół szklanki soku z kawałkami malin 2 łyżki mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Białka

Słodkie Przyjemności
Lekki tort orkiszowy razowy z kremem bez masła i cukru 135

nadal ubijając. Nie przerywając, dodawać po jednym żółtku. Mąkę orkiszową i ziemniaczaną przesiać. Delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec około 35-40 minut w temperaturze 170 stopni (do suchego patyczka). Przestudzić. Ugotować budyń: proszek wymieszać z ksylitolem i 150 ml mleka. Pozostałe 500 ml mleka zagotować(...)wierzch trzeci blat i cały tort przykryć masą budyniową. Wygładzić lub udekorować według uznania (ja wykorzystałam kwiatki z opłatka i wiórki kokosowe). Artykuł Lekki tort orkiszowy razowy z kremem bez masła i cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Uzależnienie - granola z ziarenkami 156

kuchni piec kolejną. Zużycie płatków owsianych w naszym domu zdecydowanie wzrosło - owszem, lubię owsianki, ale często nie chce mi się ich gotować. A granolę wystarczy upiec raz, najczęściej wieczorem, żeby przez cały tydzień móc się cieszyć pysznymi śniadaniami. Czy może być coś lepszego...? Tym razem poszłam w zdrową stroną - ziarenka, suszone owoce i miód, zero cukru. Można jeść bez(...)misce.  Skórkę i sok pomarańczowy lekko podgrzać z miodem i olejem, aż całość dobrze się połączy. Wlać do płatków, dokładnie wymieszać. Całość rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczeniaPiec w 170 st. C. przez 30 minut, 3-4 razy w tym czasie mieszając. Przestudzić. Morele posiekać, dodać do płatków razem z żurawiną, wymieszać. Przechowywać w szczelnym

Pożeraczka, czyli raz adobrze
DOMOWE HAMBURGERY- ZDROWY FAST FOOD 174

bez żadnych "dziwnych" dodatków. Takie samodzielnie zmielone mięso, przyprawione tylko solą i pieprzem jest pyszne także samo. Dlatego ja przygotowuję od razu z kilograma wołowiny. Część idzie do hamburgerów a reszta pozostaje do zjedzenia sama. Rodzaj użytej wołowiny jest dowolny, u mnie był to udziec. Na każdego hamburgera potrzebujemy ok.80-100g mięsa wołowego. Dodatkowo używam do ich przygotowania samodzielnie pieczonych(...)klopsy, które następnie mocno spłaszczyć (podczas smażenia mięso się kurczy). Każdy kawałek przełożyć folią spożywczą lub woreczkiem, wówczas się nie posklejają. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni, (u mnie grillowej, bez tłuszczu ale można dowolnie) po kilka minut z każdej strony. Może być lekko krwiste, różowe w środku, nie będzie wtedy suche. Na każdym usmażonym kawałku mięsa układamy zaraz

Smaczne Zdrowe
Kruche rogaliki z musem z pigwy 113

proszku 2 łyżeczki cukru waniliowego Szczypta soli Opcjonalnie marmolada lub krem czekoladowy. U mnie domowy mus z pigwy Przygotowanie: Mąkę wsypać do miski wraz z cukrami i proszkiem do pieczenia , wymieszać łyżką. Do produktów suchych dodać schłodzone, starte na jarzynowych oczkach  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)góra/dół, bez termoobiegu. Przygotowane ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę, rozwałkować w kształcie koła około 40cm i podzielić na 16 równych części/trójkątów. Każdy trójkąt u podstawy lekko naciąć, nałożyć po łyżeczce nadzienia. Zaczynać zwijanie rogalika od lekkiego rozchylenia końców trójkąta, zwijając uformować kształt rogalika. Rogaliki układać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, piec

W garach u Gosi
Kruche rogaliki z musem z pigwy 109

proszku 2 łyżeczki cukru waniliowego Szczypta soli Opcjonalnie marmolada lub krem czekoladowy. U mnie domowy mus z pigwy Przygotowanie: Mąkę wsypać do miski wraz z cukrami i proszkiem do pieczenia , wymieszać łyżką. Do produktów suchych dodać schłodzone, starte na jarzynowych oczkach  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)góra/dół, bez termoobiegu. Przygotowane ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę, rozwałkować w kształcie koła około 40cm i podzielić na 16 równych części/trójkątów. Każdy trójkąt u podstawy lekko naciąć, nałożyć po łyżeczce nadzienia. Zaczynać zwijanie rogalika od lekkiego rozchylenia końców trójkąta, zwijając uformować kształt rogalika. Rogaliki układać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, piec

W garach u Gosi
Dietetyczne ciasto bez cukru 74

Dietetyczne ciasto bez cukru z dużą ilością bakalii oraz orzechów. Bardzo smaczne i zdrowe ciasto! Czas wykonania: 1 h – 1h 15 min Ilość porcji: 16 kawałków (forma 28 cm x 10 cm) Składniki: 2 banany 2 jabłka 50 g suszonej żurawiny 50 g suszonych moreli 100 g orzechów 2 jajka 150 g mąki (dowolna) 1 łyżki kakao(...)połączyć z startymi jabłkami oraz zgniecionymi bananami. Przelać mokre produkty do miski z suchymi i połączyć wszystkie składniki. Ciasto przełożyć do formy (forma 28 cm x 10 cm) i piec 45 minut w 180 stopniach. Krok po kroku: 1. Do miski wsypać suche produkty 2. Wymieszać suche produkty 3. Dodać bakalie i orzechy 4. Zmiksować jajka 5. Do jajek dodać

KuchniaWeDwoje.pl
Mąka migdałowa 82

chleba, nadając mu pyszny migdałowy aromat. Często dodawana jest do deserów. A nawet jako panierka lub marynata do mięs. Olej migdałowy choć pysznie pachnie, jednak nie nadaję się do pieczenia. Jednak warto go dodać np. jako dressing do sałatek. Cena i rodzaje mąki migdałowej Warto zwrócić uwagę, że wyróżniamy dwa typy mąki migdałowej. Najczęściej spotkamy w sklepach mąkę(...)przyrządzić w domu. W początkowej fazie musimy zblanszować nasze migdały . Aby to zrobić należy wrzucić je do wrzątku i gotować bez przykrycia przez 1 do 2 minut. Następnie należy je odcedzić, po czym skórka z migdałów schodzi bez większego wysiłku. Osuszone migdały (musimy osuszyć je dokładnie, ponieważ bardzo łatwo jest zrobić masło migdałowe zamiast mąki) należy zmielić

SmartBake.pl
Dietetyczne ciasto bez cukru 225

Dietetyczne ciasto bez cukru z dużą ilością bakalii oraz orzechów. Bardzo smaczne i zdrowe ciasto! Czas wykonania: 1 h – 1h 15 min Ilość porcji: 16 kawałków (forma 28 cm x 10 cm) Składniki: 2 banany 2 jabłka 50 g suszonej żurawiny 50 g suszonych moreli 100 g orzechów 2 jajka 150 g mąki (dowolna(...)zgniecionymi bananami. Przelać mokre produkty do miski z suchymi i połączyć wszystkie składniki. Ciasto przełożyć do formy (forma 28 cm x 10 cm) i piec 45 minut w 180 stopniach. Krok po kroku: 1. Do miski wsypać suche produkty 2. Wymieszać suche produkty 3. Dodać bakalie i orzechy 4. Zmiksować jajka

KuchniaWeDwoje.pl
Jeszcze trochę letnia focaccia z jeżynami 154

grubość 1-1,5 cm. Ułożyć ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto posmarować oliwą, następnie palcem zrobić dość głębokie wgłębienia. Powciskać w nie jeżyny. Ciasto obsypać pozostałymi igiełkami rozmarynu, delikatnie wcisnąć je w ciasto. Piec w 200 st. C. przez 20-25 minut, aż focaccia nabierze złoto-brązowego koloru. Ostudzić(...)środy znów chodzę w sandałach. Szczerze mówiąc, nie myślałam, że tego lata będę mogła sobie jeszcze na to pozwolić. W tej chwili siedzę przed monitorem w letniej, białej spódnicy, bez skarpetek, i nie mogę przestać uśmiechać się do słonka zaglądającego mi przez ramię.  Lato, trwaj

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania