bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1873/3453)

Wieniec drożdżowy z makiem 246

zostawiając po 1 cm z każdej strony bez farszu, zawinąć, jak naleśnik, wzdłuż dłuższego boku. Cztery zwinięte wałki, złączyć ze sobą końcówkami, przeplatać jak warkocz, układając wałek na przemian raz na wierzchu, raz pod spodem pozostałych wałków taki filmik znalazłam . Dół chałki podłożyć pod spód. Delikatnie przełożyć na blaszkę do pieczenia. Odstawić do drugiego wyrastania. Piekarnik rozgrzać

moj przepis na
Ciasto kakaowo korzenne z gruszką 255

przygotowaniu a nawet zrobimy go bez pomocy miksera. W oryginale gruszki powinny pozostać na powierzchni ale moje zanurkowały w cieście. Oryginalny przepis znajdziecie  klikając tu ;) . Składniki: 250 g mąki pszennej 170 g cukru trzcinowego 2 jajka 130 ml kwaśniej śmietany 18 % 130 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 cm kawałek świeżego startego

Życie zaczyna się w kuchni
Snikers 335

Równomiernie rozkładamy na jednej części ciasta. Obie pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Studzimy. 4. Z podanej porcji mleka odlewamy szklankę. Dodajemy do niej żółtka oraz obie mąki. Mieszamy. 5. Pozostałe mleko gotujemy z cukrami i masłem. Do wrzącego wlewamy mieszankę. 6. Tak powstały, gorący budyń wylewamy na ciasto bez dodatków. Przykrywamy drugą częścią, orzechami do góry

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pierniczki bezglutenowe 266

mąką bezglutenową. Dopiero poznaję kuchnię bez mąki pszennej. Nie zawsze jest łatwo. Tym razem zaufałam mące firmy Schar. Pierniczki wyszły bardzo smaczne i chrupiące. Czekają już w zamkniętym pojemniku na święta.  Składniki: - 450g mąki bezglutenowej - 100g płynnego miodu - 1 łyżka przyprawy do pierniczków - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) - 70g cukru pudru - 70g masła - 1 jajko

Pan i Pani Smith w kuchni
Piernikowe LOVE - do jedzenia i dekoracji jednocześnie! (z komentarzem) 389

Tradycji pieczenia pierniczków (ani pierników) u mnie w domu nie było... Dopiero ja się tym zajęłam jako już dorosła osoba. W tym zestawieniu przedstawiam moje przepisy i pomysły na jadalne udekorowanie domu - domek z piernika, pierniczki na choinkę, oraz piernik na ostatnią chwilę, pierniczki bez leżakowania i nadziewane marmoladą! Wszystko pyyyszneeee! :) A ten zapach roznoszący się po całym

Kolorowy Przepisownik
Metrowiec 222

wodę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koń cu dodać ubitą pianę z białek. Ciasto rozdzielić na 2 części, do jednej dodać łyzżkę kakao, a do drugiej łyżkę mąki. Wymieszać, przełożyć ciasto do dwóch identycznych foremek keksówek i upiec w temp 180 st przez 45 min. Budyń ugotować bez cukru . wystudzić przykryty folią. Masło utrzeć

Gotowanie jest łatwe
SZYBKIE PĄCZKI Z SERKA HOMOGENIZOWANEGO 872

Szybkie, domowe małe pączusie bez wyrabiania. Przyrządza się je szybko, wystarczy wymieszać tylko kilka składników. Pączki te są hitem w moim domu, jak tylko skończę je robić od razu połowa zostaje zjedzona przez domowników :) Składniki: * 450 g serka homogenizowanego (waniliowy) * 3 jajka * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 szklanki mąki pszennej * szczypta soli * olej do smażenia Wykonanie

Zrób to smacznie
Dietetyczne chrupki śniadaniowe z czekoladą 155

łyżka miodu 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady bez cukru 1/2 łyżeczki sody 1/2 szklanki wody lub mleka Maki i sodę wymieszać. Dodać jajko, miód i wodę. Zagnieść ciasto. Czekoladę posiekać drobno i wmieszać do ciasta. Łyżeczką nabierać ciasto i formować kuleczkę wielkości orzecha laskowego. Spłaszczyć i układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec

Chocolate Muffin Blog
“IQuchnia” – recenzja 175

dania mięsne typu flaczki, polędwiczki i schab z pieca. Idolką Jurksztowicz jest Ochorowicz-Monatowa, autorka ksiązki kucharskiej z lat ‘20, gdzie podaje przepisy typu rosół z 40 kilo mięsa. Przepisy “ IQuchni” są jednak dużo zdrowsze, niż w czasach Monatowej, kiedy większość biesiadników pracowała fizycznie. Anna Jurksztowicz stara się gotować dietetycznie (bez białej mąki, cukru) i szybko, tak by danie

Ugotowane pozamiatane
Ciasteczka cytrynowe z serkiem ricotta 290

porcjami sypkie składniki do masy ciasta i miksujemy do połączenia składników. 4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto w dosyć dużych odstępach od siebie (dwie łyżki ciasta na jedno ciastko). 5. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C i pieczemy przez około 15 minut - do czasu, aż się ładnie zarumienią. 6. Po upieczeniu odstawiamy ciasteczka(...)wystygnięcia. 7. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a gdy trochę przestygnie polewamy nią ostudzone ciasteczka. Smacznego :) PS. Spróbujemy je upiec również w wersji z ksylitolem plus bez gluten

W kuchni Katie
Słoneczna pizza na cebulowym cieście wg mojego męża 441

mojego męża. Sama też czasem ją piekę, ale zawsze uważałam, że jego smakuję o wiele lepiej. W szczególności, że jego ciasto nigdy nie jest „zwykłe”. Zawsze ma jakiś pyszny, nadający wspaniałego smaku dodatek. Dziś mąż zaserwował mi i rodzinie słoneczną pizzę na cebulowym cieście. Coś wspaniałego. Już samo ciasto bez dodatków smakuje wybornie. Ale farsz… równie

Słodkie okruszki
sernik na zimno z musem truskawkowo różanym na czekoladowym spodzie 255

foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę serową: 700 g sera białego 60 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki 1 galaretka truskawkowa 150 ml ciepłej wody dodatkowo: ok. 500 g świeżych truskawek, bez szypułek wykonanie: Ser mielimy 3 razy. Galaretkę

Domowy Smak Jedzenia
Styropian - czyli sernik bez sera. 223

nazywamy to taki sernik bez sera na jogurtach, jest lekki i mniej kaloryczny niż tradycyjny sernik z dodatkiem jagód lub dowolnych owoców smakuje wyśmienicie. Zapraszam do wypróbowania :)  Składniki na ciasto kruche : 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny Kasi 1 cukier waniliowy 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru Składniki na masę jogurtową

Sama słodycz i szczypta chili
Korzenne placki na mące orkiszowej 238

oriszową, przyprawę korzenną, szczyptę soli, proszek do pieczenia i cukier. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej, gęstej (konsystencja śmietany) masy. Jeśli Wasza masa wydaje się Wam być zbyt rzadka (zależy od użytej mąki) należy dodać odrobinę mąki, zbyt gęsta dodajemy troszkę mleka. Placki smażymy na małym ogniu na rozgrzanej (małej) patelni bez tłuszczu. Jeśli Wasza patelnia nie nadaje się

Słodkie okruszki