bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1864/3453)

75. Ciasto orzechowe bez mąki 365

Dziś czas na tort! Za sprawą orzechów i braku mąki ciasto jest bardzo wilgotne i aromatyczne, można dodać dowolny krem, ja preferuję kremówkę.  10 jaj

Jadło i czytadło
Zebra ,ekspresowe ciasto. 6408

wygląd skusił mnie do wypróbowania .Ciasto smaczne ,ale bez fajerwerków ,myślę ,że potrzebuje jakiegoś kremu ,polewy ,jak u mnie i jest zdecydowanie smaczniejsze. Składniki: tortownica 26 cm 5 jajek 1 szklanka cukru 2,5 szklanka mąki 1 szklanka oleju 1 szklanka gazowanej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki dobrego kakao 2 łyżki mąki Białka oddzielić

Ladylaura.
Makowiec na kruchym cieście z kokosową kruszonką. 237

kokosową kruszonką. Bardzo smaczny, wilgotny, łatwy w przygotowaniu. Praktycznie bez wad, no może jest jedna - za szybko znika ze stołu - :) Polecam :) Składniki ( na blaszkę 40x25 cm.) Ciasto kruche: - 20 dkg masła - 37 dkg mąki - 13 dkg cukru - 1 całe jajko + 1 żółtko - cukier waniliowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka śmietany - szczypta soli Masa makowa - gotowa masa

Kuchnia z widokiem na ogród
Torcik bezowy z kremem chałwowym i bakaliami 233

takie serducho wyczarowałam w Walentynki. Leciutki biszkopcik, bezy i słodki krem chałwowy z bakaliami. Czego chcieć więcej? Biszkopt: Tortownica 21x22 cm (serce) 3 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżka oleju Kilka kropel aromatu pomarańczowego 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Spody bezowe: 3 białka 1 szklanka cukru Szczypta soli 1 kisiel truskawkowy

VioletoweKucharzenie
Pizza orkiszowa Hawaii-pyszna 187

minął właśnie kolejny Międzynarodowy Dzień Pizzy.Nie obeszło się oczywiście bez pizzy,tym razem mojej ulubionej Hawaii. Zapraszam zatem na pyszną pizzę jak z włoskiej pizzerni,na cieniutkim cieście i bardzo chrupiącą.Na pomidorowym sosie cieniutkie plasterki szynki pokrojone w kwadraciki ze świeżym,soczystym ananasem tworzą bajeczny duet smakowy.Pizza pieczona na rozgrzanym kamieniu z ciągnącą się mozzarellą jest wyjątkowa.Pamietaj(...)wysokim garnuszku (będzie pryskać).Wlać z puszki do garnka sos pomidorowy,dołożyć przyprawy i gotować około 20 minut,by odparpwać nadmiar wody i odpowiednio sos zagęścić wcześniej przed planowanym pieczeniem pizzy nagrzać kamień w piekarniku na całej mocy piekarnika,u  mnie 280`C przygotować dodatki do pizzy.Kilka plasterków z obranego ananasa pokroić na małe kawałki,szynkę w kwadraciki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makowiec bez zbóż i zawijania 236

Makowiec w postaci tradycyjnej rolady jest obecny (a raczej był) u mnie dwa razy do roku na każde święta od czasów, kiedy stałam się posiadaczką Thermomixa

Zdrowa Kuchnia Sowy
Pieczona cukinia z pomidorami i brzoskwinią 159

dniowy urlop.Bylam pewna ,ze tak dlugiego czasu bez podlewania nie przetrzyma,a jednak przezyla i jest nadal obecna w mojej kuchni.I cale szczescie,bo tego zdrowego warzywa nigdy nie za wiele.Jak zdrowa jest,mozna przeczytac tutaj: klik Dzis propozycja dla zabieganych i niecierpliwych,bo ta pyszna pieczona jarzynka robi sie wlasciwie sama.Dodatek slodkiej brzoskwni w niebywaly sposob podnosi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chleb orkiszowy 156

przelać/ przełożyć do niego ciasto. Zamknąć pokrywkę i piec około pół godziny a następnie zdjąć pokrywkę, zmniejszyć temperaturę do 220 stopni i dopiekać jeszcze 15-20 minut. Po wyjęciu sprawdzić, czy jak pukamy w spód chleba, to wydaje on głuchy odgłos?. Jeśli nie, to wstawić chleb – już bez garnka- do piekarnika i jeszcze dopiec 5-10 minut. Jeśli

UgotujmyTo.pl
Pasztet drobiowy 373

formy i pokroić. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Ja piekłam pasztet w keksówce o wymiarach 12x26 cm, ale jeśli ma być wyższy lepiej go upiec w nieco mniejszej formie. Pasztet należy wyjąć z formy i kroić dopiero po całkowitym wystudzeniu. Ja do pasztetu użyłam mięsa z ud kurcząt bez skóry i kości (dostępne w lidlu) i samodzielnie zmieliłam. Można także

Gospodyni Miejska
Domowa granola pyszna energetyczna. 203

suchymi składnikami, mieszamy do całkowitego połączenia składników  - gotową układamy na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni - pieczemy ok 5 minut i po tym czasie przemieszamy aby zrumieniła się z każdej strony i pieczemy kolejne 5 minut - po tym czasie kruszymy gotową granole i studzimy  - przechowujemy w suchym pudełku  - wychodzi(...)tego sporo także na cały tydzień szaleństwa z granolą nam starczy, słodka pożywna i dające wiele energii a co najważniejsza domowa bez konserwantów bez chemii - jeżeli mamy jakieś swoje ulubione bakalie z czystym sumieniem dorzucamy do mieszanki i zjadamy do samego dna słoika :)   SMACZNEGO

Basia w kuchni
It's cookie time! 258

Muszę przyznać, że zapach wydobywający się z piekarnika podczas pieczenia jest nieziemski, nie wspominając już o smaku samych ciasteczek. Za nic w świecie nie zamieniłabym ich na pseudo-fit ciastka ze sklepowej półki i Was zachęcam do przyjęcia podobnej postawy.  Zdrowe wcale nie musi być nudne i bez smaku

peanutbuttermonster
Jesienna chrupiąca tarta 194

przestygnie mogłaby się łamać. Z formy w której się piekła, wyłóż na zimny , duży talerz,odstaw do ostygnięcia, nie przykrywaj, bo spód zmięknie. Tarta jest rozgrzewająca, gdyż jeśli wolisz możez do czekolady dodać trochę whisky lub wódki. Ale jeśli mają ją jeść dzieci- nie polecam alkoholu. Znakomicie się bez tego obejdzie. Smacznego jesiennego chrupania

Z Kuchni Do Kuchni
Oszukane brownie 362

Donna Hay, a właściwie jej książka, którą ostatnio kupiłam. Bez wahania postanowiłam, iż zrobię brownie, takie trochę oszukane, bo do jego przygotowania nie użyłam ani grama czekolady. Potrzebujemy: - 150 g masła - 275 g cukru - 75 g kakao - 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego - 3 jajka - 75 g mąki - formę do pieczenia (20x20cm) Nastawiamy piekarnik na 160 stopni. W rondelku

W mojej holenderskiej kuchni
Tunel śliwkowy 237

szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 300 g śliwek bez pestek pokrojonych w ćwiartki Przygotowanie: W misce ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę, cały czas ubijając dodajemy kolejno żółtka, następnie powoli dodajemy cukier i makę cały czas ubijając. Ciasto przelewamy do prostokątnej blachy wyłożonej papierem pergaminowym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200 C przez 8 minut

Niezły Młynek
Ciasto Usta Adama 980

przepadam, wolę lżejsze śmietankowe, tak tego ciasta bez tego kremu sobie nie wyobrażam. Jest pysznie. Aaaa i nietypowa polewa… Mniam. Bardzo Wam polecam. Składniki: 250 g margaryny 220 g cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek wody 6 jaj 270 g mąki pszennej 2 lyzeczki proszku do pieczenia 300 g okrągłych biszkoptów ulubiona konfitura (dżem, powidło) Margarynę, cukier

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania