bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1883/3453)

Ciasteczka shortbread 163

niezwykle kruche, rozpływające się w ustach ciasteczka wywodzące się ze Szkocji. Do przygotowania ciasteczek shortbread potrzebna jest mąka, masło i cukier. Do ciasta nie dodaje się jajek, proszku do pieczenia czy sody. Ciasteczka shortbread zrobicie bardzo prosto i od razu polecam Wam przygotować podwójną porcję, gdyż znikną w mgnieniu oka. Ja mam w planach upieczenie ciasteczek shortbread na Święta(...)przepis na ciasteczka shortbread i życzę udanych wypieków Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Ciasteczka shortbread Składniki na ciasteczka shortbread. 15 dkg masła bez soli 20 dkg mąki pszennej 6 dkg cukru pudru 2 dkg cukru kryształu szczypta soli Jak zrobić ciasteczka shortbread. Do miski włożyć miękkie masło, szczyptę soli, cukier puder oraz cukier

MeCooks
Świąteczny pudding (Christmas pudding) 212

Pudding pieczony jest w k ą pieli wodnej, a po upieczeniu odstawiany na przynajmniej 24-48 godziny. Im dłużej pozwolimy, aby nasz pudding dojrzewał, tym zyska on tylko na smaku. Stanie się jeszcze bardziej aromatyczny i wilgotny. Polecam serdecznie!!! SKŁADNIKI 200 g rodzynek 80 g suszonych śliwek 80 g kandyzowanej pomarańczy 50 g migdałów bez skóry(...)smarujemy masłem. Ciasto przekładamy do naczynia, łyżką wyrównując wierzch. Form ę  z puddingiem wkładamy do większej formy napełnionej wrzącą wod ą .  Pudding pieczemy w kąpieli wodnej ok. 2 godzin.  Upieczony pudding odstawiamy do wystygnięcia. Pudding przykrywamy i odstawiamy na przynajmniej 24-48 godz. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy według uznania

La grande e la piccola cuoca
Ciasteczka bananowe 119

szczegółów znajdziesz tutaj ) (możesz wykonać również wersję bez szejka – wtedy do ciasta dodaj czubatą łyżkę kakao) 50 g ciemnej czekolady 1,5 szklanki drobnych płatków owsianych 1 żółtko Banany rozgniatam, czekoladę siekam. Wszystkie składniki umieszczam w misce i mieszam do połączenia się składników. Ciasto wykładam łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego

Słodki sentyment
Ciasto kokosowo-bananowe fit 164

Jest to przepis na ciasto bez cukru, bez słodzików - tylko naturalne cukry występujące w bananie. Porcja ma około 250kcal. Przepis pochodzi ze zbiorów przepisów Piotra Kucharskiego. Jest to ciekawy przepis , zupełnie inne smaki no i dość szybki w wykonaniu. Składniki: - 150 g mąki migdałowej - 170g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody - 4 banany

Kuchnia Pełna Emocji
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania 171

budyń. Pyszny jest także bez dodatków,ciasto drożdzowe z kruszonką najlepsze jest świeże ze szklanką ciepłego mleka.. Przepis na dużą blachę. Składniki: Ciasto: 10 dag drożdzy 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka mleka 4 jajka rozmącone widelcem 4,5 szklanki maki 1 łyżeczka  proszku do pieczenia Kruszonka: 15 dag margaryny 15 dag mąki

Przepisy mojej mamy
Katarzynki 116

utopione w lukrze i w wersji delikatnej, bez żadnych udoskonaleń. Przepis w zasadzie w internecie krąży jeden, modyfikowany przez twórców. Przetestowałam i uwierzyłam, że możliwym jest odtworzenie wzorca. W dodatku jakież to mało skomplikowane. Wracam do tego przepisu, lecz nie w okresie szaleństwa piernikowego przedświątecznego. Na Boże Narodzenie nigdy ich nie piekłam. Wiozłam je natomiast,  jako prowiant podróżny

Kronika Piekarnika
Babka keksowa dwukolorowa lekka jak puch 118

formę keksową o wymiarach w przybliżeniu - 24 cm / 12 cm - 4 jajka "L" - 15 dag cukru - 125 ml oleju - cukier waniliowy - 17 dag mąki tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki gorzkiego kakao Wykonanie: Białka ubijamy na sztywna pianę, około 3 - 4 minut. Po tym czasie, cały czas miksując na wysokich obrotach, stopniowo dosypujemy cukier. Następnie po kolei(...)drugiej połowy wsypujemy kakao, miksujemy i wylewamy na ciasto jasne. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, na drugą półkę od dołu. Pieczemy około 45 minut, do suchego patyczka. Jeśli po włożeniu w babkę jest wilgotny, przedłużamy pieczenie. Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika przez 10 minut, wyciągamy i po 15 minutach wykładamy z foremki na deseczkę. Posypujemy cukrem pudrem

Kronika Piekarnika
Puszysty sernik na krakersach 187

cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka (40g) 3 łyżki śmietany 30% 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Masło i jajka wyjęłam wcześniej z lodówki, żeby nabrały temperatury pokojowej. Tortownicę o średnicy 20cm wyłożyłam na dnie papierem do pieczenia, wpuszczając jego brzegi w obręcz tortownicy. Na dnie

Waniliowe Improwizacje
Szarlotka Słoneczna z budyniem i bezą / Apple Pudding Shortcake 'Sharlotka" 239

smacznego:) Przepis na szarlotkę z budyniem i bezą - Szarlotkę Słoneczną: na blachę o wymiarach 36x25: kruche ciasto: 3 szklanki mąki, szczypta mielonej wanilii, od 1/2 do 3/4 szklanki cukru pudru, dodatkowo ok. 3/4 - szklanki cukru do ubicia białek, 5 żółtek i 5 białek, 250 g zimnego masła, 2 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie: 6-7 dużych jabłek 2 płaskie

Lekcje w kuchni
Pyszne drożdżówki z budyniem 200

szklanki Dodatkowo:  ugotowany budyń bez cukru do nadziewania( ugotowałam budyń wg instrukcji na opakowaniu i posłodziłam wg uznania, odstawiamy do przestudzenia,  kruszonka ( 25 g masła, 25 g cukru, 50 g mąki - zagniatamy na kruszonkę i wstawiamy do lodówki na 30 minut) opcjonalnie jedno żółtko do posmarowania drożdżówek przed pieczeniem. Przygotowanie: W miseczce przygotować rozczyń. Wlewamy

Kulinarne przygody
Sushirrito, czyli burrito sushi 152

jednym końcu  nori kawałek bez ryżu –  1,5 cm. Ryż powinien być równomiernie rozłożony na całej szerokości nori. Wzdłuż rozłożonego ryżu smarujemy palcem cienki pasek wasabi . Na wasabi kładziemy  liście sałaty i pozostałe składniki w zestawieniu według uznania. Zwijamy dużą rolkę, zawijamy ją w papier (np. papier do pieczenia) i ostrym nożem przekrawamy

Tajemnice Smaku
Kotleciki z kaszy z sosem grzybowym 181

papierze do pieczenia na blaszce i pieczemy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Kotleciki powinny się lekko zezłocić. W międzyczasie przygotujemy sos. Do garnka wlewamy wywar z gotowanych grzybów, dodajemy śmietanę, cebulę i wrzucamy podgrzybki. Na małym ogniu doprowadzamy do zagotowania i gotujemy przez 20 minut bez przykrycia, raz na jakiś czas mieszając

Kulinarne przygody Gatity
Dorsz z piekarnika 204

Rybka musiała być bez ości. Specjalnie dla mojego wnusia. Dorsza umyć i wysuszyć. Doprawić solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Dno żaroodpornego naczynia wysmarować oliwą i położyć płaty ryby. Na każdym kawałku ryby położyć kawałki masełka i obsypać posiekanym koperkiem. Nagrzać piekarnik do 020 C i piec 20 minut. Naczynie musi być odkryte. Pieczenie zależy od grubości

Kuchnia Pokoleń