bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1273/3453)

Domowy sękacz 294

łyżce mąki ziemniaczanej i mąki pszennej. W osobnej misce ubić białka ze szczyptą soli i cukrem na sztywną masę jak do bez. Ubite białka delikatnie wmieszać do masy maślanej. Spód tortownicy wyłoży papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć około 4-5 łyżek masy i rozsmarować równomiernie po całej powierzchni. Piec około 4-5 minut w pierkarniku nagrzanym

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Zimowy zawijaniec drożdżowy, To skomplikowane 254

Nadzienie ma być odparowane. Ciasto jak na pizzę wg tego przepisu (tylko użyj 230 g mąki i pół szklanki wody, reszta składników bez zmian). Rozwałkuj je i przełóż na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i podsypaną równomiernie mąką (tego specjalnego papieru nie smarujemy już tłuszczem!). Nałóż równomiernie wystudzone nadzienie na ciasto i zroluj je (możesz posmarować

Qlinarnie i Qlinarnie
Kurczę po polsku, kurczę pieczone – faszerowane 301

tartą. Przyprawiamy solą, pieprzem.  Białko ubijamy na sztywną pianę, delikatnie łączymy z farszem. Napełniamy kurczaka, otwór spinamy wykałaczkami, udka związujemy. Kurczaka pieczemy pod przykryciem przez 1 godzinę w 190*C oraz przez 30 minut bez przykrycia.  Kurczaka podałam z polską mizerią. Mizeria: Ogórka ścieramy na tarce w plastry. Solimy i posypujemy cukrem. Odstawiamy na około 30 minut

VioletoweKucharzenie
Pieczywko czosnkowe 149

równe części, wałkujemy i układamy na formach. Następnie smarujemy cienką warstwą ketchupu i posypujemy wyciśniętym czosnkiem. Całość posypujemy żółtym serem i oregano. Pieczemy ok. 20 min w temperaturze 200-210 stopni.  Oczywiście nie obejdzie się bez sosu czosnkowego -  przepis znajdziecie tutaj -> klik i gotowe :) Jeżeli podobał Ci się post zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook

Kolejny blog o gotowaniu
Czarno-białe gofry 202

można mieć wszystko :)  Składniki: 2 szkl mąki 1,25 - 1,5 szkl mleka 1,5 łyżki cukru (jeśli chcemy je zjeść bez dodatków lub lubimy słodsze, dodajemy więcej) 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy  aromat śmietankowy 1-2 łyżeczki kakao Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz kakao wrzucamy do miski i mieszamy dokładnie mikserem. Masę

charlotte gotuje
Krem z pieczonych pomidorów i papryki z gorgonzolą 237

minut, a następnie obieramy ze skórki. Pomidory i paprykę kroimy na mniejsze kawałki. W dość dużym garnka rozgrzewamy olej. Podsmażamy pieczone pomidory,czosnek cebulę oraz paprykę. Pestki dyni oraz słonecznika prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Do podsmażonych warzyw dolewamy bulion, na początku szklankę. Wszystko miksujemy blenderem na gładki krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta dodajemy więcej płynu. Doprawiamy

Mania Gotowania
Chleb żytni razowy z ziarnami słonecznika 343

Następnie temperaturę zmniejszamy do 200 ° C i pieczemy chleb przez 1,10 godz po czym wyjmujemy chleb z piekarnika, odrywamy papier do pieczenia i wkładamy chleb znowu do piekarnika na kolejne 10 minut na dopiekanie (bez foremki). Po tym czasie wyjmujemy chleb i studzimy na kratce. Upieczony chleb wydaje głuchy dźwięk, gdy stukamy w niego od spodu. /* Style

Delicious Titbits
5 pomysłów na dynię! 215

Dynia zapiekana z cukinią i serowymi grzankami Jak zrobić surówkę z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem? Bruschetta z cukinią i hokkaido Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Jak zrobić rozgrzewającą zapiekankę bez mięsa

Moja smaczna kuchnia
Piróg biłgorajski 151

śmietanę, przyprawy. Wyrobić ręką, zawinąć w ciasto drożdżowe (przepis na ciasto drożdżowe -patrz: http://aniolywkuchni.blogspot.com/2013/11/paszteciki-krucho-drozdzowe-z-farszem-z.html . Włożyć do wysmarowanej formy keksowej i piec w 180°C około godziny na złoty kolor. Można go upiec również bez skórki, zwie się go wówczas "łysym lub gołym". Podawać w kawałkach na ciepło lub na zimno z dodatkiem kefiru, maślanki, czy zsiadłego mleka

Anioły w kuchni
Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie 203

minute ! Szybkie muffiny bez komplikacji czy zbędnych procedur kuchennych: wszystkie składniki mieszamy, przekładamy do papilotek i pieczemy. Dosłownie w 40 minut mamy aromatyczne, wilgotne i przepyszne babeczki na słodki walentynkowy prezent lub poczęstunek. Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie Składniki: 1 jabłko pokrojone w kosteczkę  2 szklanki mąki 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru

Kulinarne przygody Gatity
Czy wiesz Którą użyć i do czego. 197

przemiału ziarna kukurydzy. Ponieważ nie zawiera ona glutenu, trzeba ją prawie zawsze łączyć z mąka pszenną. Mąka kukurydziana w czystej postaci, bez żadnych domieszek, używana jest do pieczywa spulchnianego nie drożdżami, ale proszkami do pieczenia. Masa Harina to mąka kukurydziana bardzo miałka, przesiana i wzbogacana w związki wapnia, z której robi się tortille. Mąka z prosa , jest bogata

NaKońcuJęzyka
Pasztet z cukinii 343

stopniowo dodajemy do masy, lekko ją rozluźniając. Poszerzoną keksówkę lub inną formę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy masę i wyrównujemy. Na wierzchu możemy ułożyć kilka liści laurowych. Pieczemy ok. 50-60 minut w 180°C z termoobiegiem lub 190°C bez tej funkcji. Przed wyjęciem z formy całkowicie studzimy. * Do pasztetu najlepiej użyć cukinii młodych i nie wyrośniętych

Poezja smaku
Drożdżówka z rabarbarem 200

kruszonkę? Wszystkie składniki mieszamy ręcznie w oddzielnej misce rękoma tak żeby gródki były różnej wielkości. Czas wypieku to: 180C - 20min sam dół (bez termoobiegu) a następnie przełączamy na 20 min góra i dół łączny czas pieczenia to 40 min  Smacznego

Niezły Młynek
Muffinki z truskawkami i kruszonką 170

babeczki wykładamy papilotkami, ciasto przekładamy do foremek, do połowy wysokości. Następnie nakładamy owoce i zakrywamy ciastem. Wierzch babeczek posypujemy przygotowaną wcześniej kruszonkę. Pieczemy w temperaturze 170 stopni na funkcji termoobieg przez około 25 minut. Lub bez termoobiegu w temperaturze 180 stopni

Mania Gotowania
Tołkanica 416

smażoną na patelni lub pieczoną. Chciałem spróbować czegoś nowego, a nie usmażyć ziemniaki z boczkiem i cebulą, więc zdecydowałem się na wersję pieczoną. Tołkanicę można podać z sosem lub ze śmietaną, ale całkiem nieźle smakuje bez dodatków. Czytaj dalej

Gotuj z Misiem