bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1273/3453)

Roladki z kurczaka z greckim farszem 420

wykałaczkami. Roladki smażymy na złoty kolor. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy tłuszczem z patelni na którym smażyliśmy roladki. Posypujemy oregano. Pieczemy pod przykryciem 10 minut w temperaturze 200 stopni, potem kolejne 10 minut bez przykrycia. Do tak przygotowanych roladek polecam  sos tzatziki

Czerwona Porzeczka
Pierś z kurczaka nadziewana mascarpone + sos czosnkowy ;) 417

jeszcze raz spinamy wykałaczką. Piersi smażymy ze wszystkich stron i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Podlewamy sokiem z cytryny oraz białym winem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 min pod przykryciem, następnie 15 minut bez przykrycia. Podajemy z sosem czosnkowym.  Moja propozycja podania obiadu to opiekane ziemniaki i surówka z marchewki jako dodatki

Czerwona Porzeczka
Zapiekanka z łososiem i szpinakiem 207

gałkę i mieszamy. Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Wszystkie składniki mieszamy razem i wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym serem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez pół godziny pod przykryciem i 15 minut bez, aż ser się zarumieni. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Kurczak po cygańsku 399

wrzenia. Na koniec dodajemy łyżeczkę słodkiej papryki i mieszamy dokładnie. Usmażone kawałki kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy gorącym sosem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Rolada bezowa z kremem kawowym 127

Już sama nazwa – Rolada bezowa z kremem kawowym – powoduje, że jest pysznie. Delikatna, piankowa beza i krem kawowy z odrobiną dżemu z czarnej porzeczki. To jest deser doskonały Składniki na bezę: 6 białek (żółtka możecie wykorzystać do babki drożdżowej zaparzanej ) 1 ¾ szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny Białka umieszczam w czystej i suchej misie miksera i rozpoczynam ubijanie. Kiedy(...)sumie nie polecam ) Po dodaniu całego cukru dodaję sok z cytryny i jeszcze chwilę miksuję. Blaszkę z piekarnika wykładam papierem do pieczenia i na całej powierzchni rozsmarowuję delikatnie ubite białka (nie musi być idealnie równa powierzchnia). Bezę suszę w 120 stopniach przez 90 minut. Składniki na krem: 200 ml śmietanki 30-36% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki kawy

Słodki sentyment
WYTRAWNE GOFRY RYŻOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 184

Następnie do składników mokrych dodajemy składniki suche i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, bez grudek. Kolejno dodajemy pokrojone pomidory suszone, a na końcu ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Rozgrzewamy gofrownicę i smarujemy olejem. Nalewamy po 2 łyżki ciasta i pieczemy, aż gofry będą rumiane i chrupiące. Studzimy na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Kuchnia MagdaLeny
WYTRAWNE GOFRY RYŻOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 185

Następnie do składników mokrych dodajemy składniki suche i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, bez grudek. Kolejno dodajemy pokrojone pomidory suszone, a na końcu ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Rozgrzewamy gofrownicę i smarujemy olejem. Nalewamy po 2 łyżki ciasta i pieczemy, aż gofry będą rumiane i chrupiące. Studzimy na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Kuchnia MagdaLeny
Oszukana pizza 218

Oszukana pizza, czyli ciasto bez drożdży z kurczakiem i warzywami. Bo cóż innego zrobić, gdy dzieciaki mają chęć na pizzę, ale już nie mają chęci czekać, aż ciasto dojrzeje? Tak właśnie powstała „prawie pizza”. Z kurczakiem, kukurydzą i mrożonym groszkiem. 4 porcje: 190-200 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko

Kucharzyca
Ciasto Brzoskwiniowy Puszek 113

budyniem przygotowujemy na jasnym biszkopcie. Możecie upiec go dzień wcześniej - mój jest bardzo prosty, bo bez oddzielania żółtek od białek. To świetny przepis na biszkopt dla początkujących, bo udaje się za każdym razem. Brzoskwiniowy Puszek zawiera również błyskawiczny, waniliowy krem budyniowy bez ucierania masła. To szybsza i łatwiejsza wersja wersja masy budyniowej z dodaniem masła do gorącego budyniu(...)pojemności 250 ml: na biszkopt: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, szklanka mąki, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka łyżek wody z sokiem z cytryny do nasączenia biszkoptu, puszka brzoskwiń (ok. 820 g) krem budyniowy: 3 budynie waniliowe bez cukru, 1100 ml mleka, 150 g masła, 5-6 łyżek cukru (lub do smaku) ok. 150 g herbatników

Lekcje w kuchni
Orzechowe muffiny 195

należałoby lekko podprażyć na suchej patelni) * u mnie były to ziemne, pół na pół solone prażone i bez soli   Przygotowanie: Banana, mleko, olej i cuker zblenduj na gładka masę. Dodaj mało orzechowe i wymieszaj dokładnie. Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiej do dużej miski. Orzeszki posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki razem ale tylko do połączenia. 1/3 posiekanych

greenscarf
Zaplatane bułki supełki – z czosnkiem, masłem i pietruszką 319

miski. Jeśli nie odchodzi i bardzo się jeszcze lepi – dodajcie po łyżce mąki.   Rozgrzewamy piekarnik do 60⁰C – będziemy w nim wyrastać i napuszać uformowane bułki. Papierem do pieczenia wykładamy obie blachy z wyposażenia piekarnika. Zarobione ciasto wyjmujemy na stolnicę – jest tłuste, nie trzeba go podsypywać mąką – ważymy i dzielimy je na 12 równych porcji. Supełki zaplata się(...)bułki. Smarujemy je masłem z czosnkiem i pietruszką, używając płaskiego szczeciniastego pędzla. Lekko posypujemy solą. Piekarnik rozgrzewamy tym razem do 190⁰C, bez termoobiegu . Do mocno już rozgrzanego wkładamy na środkową półkę jedną blachę bułek i pieczemy je do zezłocenia przez 20-25minut. Wyjmujemy upieczone bułki i tak samo wkładamy drugą blaszkę – pieczemy znowu 20-25 minut. Bułki

Karo in the Kitchen
Torta łod Kaufmanna (Tort skromności ;) ) 202

bez pestkōw keliszek kōniaku abo brandy, abo whisky keliszek wody Pieczynie trza sie rozłożyć na 2 dni- nojprz ōd biszkopt i beza, a na drugi dziyń kryjmy. Na samym pocz ōntku zamoczcie sie tyż w kōniaku z wodōm pokrōne śliwki- jakby co, to mogecie tyż dać 2 keliszki kōniaku i niy dołwać wody . Tera biszkopt. Rozgrzyjcie sie piec(...)wlyjcie 16 to do ty 17 tortownicy- i rajn 18 do pieca na 35-40 minut. Jak bydziecie jōm wyciōngać, to odwrōćcie ta forma do gōry dnym i ściepnijcie 19 na stōł (ze 20 abo i 30 cm). I niech sie łona 20 tera trocha łodpocznie. 21 Beza. Ubijcie sie bi ōłka na beza (wciepcie tam trocha soli). Potyn dejcie

Chop w kuchni
PASZTECIKI DO BARSZCZYKU CZERWONEGO 209

być letnie. Rozczyn wymieszaj z pozostałymi składnikami i zagnieć ciasto. Ciasto odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. NADZIENIE NR 1: - 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka (np. z rosołu)- mięso bez kości - 250 g ugotowanej wołowiny ( np. z rosołu) - 1 ugotowana marchewka - 1 jajko - 1 szklanka kapusty kiszonej - pieprz, majeranek, sól W/w składniki oprócz kapusty zmiksuj w blenderze, kapustę drobno(...)ciasto i farsz. Paszteciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy makiem, sezamem lub czarnuszką i pieczemy przez 20 minut w temp. 180 stopni C z termoobiegiem, pieczemy na złoty kolor. NADZIENIE NR 2 - 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka (np. z rosołu)- mięso bez kości - 250 - 300 g ugotowanej wołowiny ( np. z rosołu

SMYKWKUCHNI
Szybkie bułeczki z musztardą 270

warunki klimatyczne, szybko odpaliłam Wujka Google w celu odnalezienia piekarniczego natchnienia . I je znalazłam! Na blogu Sio-smutki w postaci Szybkich bułeczek bez wyrastania . Bez długiego wyrabiania , bez wyrastania , iście ekspresowe w przygotowaniu! Zamieszałam, zagniotłam, wstawiłam do piekarnika i po 30 minutach raczyłam się bosko pachnącym pieczywkiem na śniadanie :) Z racji niedużej pracochłonności wykonania pieczywka, dodaję przepis(...)razy do środka, formując finalnie owalne bułeczki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ponacinać kilka razy ostrym nożem dość głęboko w poprzek. Wstawić do nagrzanego do 190C piekarnika i piec 25-30 minut do zezłocenia - u mnie środkowy poziom, grzałka góra-dół; bez termoobiegu . Po wyjęciu z piekarnika studzić na metalowej kratce. Zajadać jeszcze lekko ciepłe

Grunt to przepis!
Bezglutenowe ciastka z mąki teff 224

oraz 2-3 łyżki mąki teff do podsypania ciastek. Bezglutenowe ciastka z mąki teff Jak przygotować ciastka bez glutenu z mąki teff. Do miski przesiać mąkę teff oraz mąkę kukurydzianą. Dodać sól, cukier, otartą skórkę z limonki oraz proszek do pieczenia. Do osobnej miski wbić jajko, dodać mleko oraz sok z limonki. Wymieszać. Odstawić na pięć minut

mecooks