tego co akurat mamy). Na wierzch wykładamy podsmażony farsz. Następnie układamy plasterki kiełbasy i całość posypujemy startym serem (w przypadku braku mozzarelli). Pizze pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (grzanie góra-dół, środkowy poziom, bez termoobiegu) aż do ładnego zarumienienia z wierzchu (u mnie około 25 minut). Smacznego
Słodkie okruszkiwstaw do lodówki na pół godziny. Ciasto przykryj papierem do pieczenia i wysyp np. ryż dla obciążenia i piecz 10 minut w 190 stopniach. Po tym czasie usuń ryż i papier i piecz kolejne 10 minut. Ciasto ostudzić. Na cieście rozsmarować dżem wiśniowy i udekorować bezami. Spód mazurka możesz upiec nawet tydzień wcześniej. Dzień przed podaniem posmaruj dżemem
Smakołyki Asisuchego maku - 5 jaj - 1 szklanka cukru pudru - 1 czubata łyżka kakao - 50 g rodzynek - 50 g skórki pomarańczowej - 50 g migdałów bez skórki - 50 g orzechów włoskich - 100 ml rumu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: W małej miseczce umieszczamy rodzynki, skórkę pomarańczową, pokrojone orzechy włoskie i migdały. Bakalie zalewamy 100 ml rumu i mieszamy. Odstawiamy
DominikaDolcisztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier puder, cały czas ubijając. Pod koniec dodajemy sok z cytryny i jeszcze chwilkę ubijamy. Do ubitej lśniącej bezy dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy do połączenia. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy łyżką lub przy pomocy rękawa cukierniczego szprycujemy okręgi o ok. 10 cm średnicy. Pieczemy w 120 st. C przez
Domowy Smak Jedzeniaczekoladowego możecie stworzyć wykwintny tort śniadaniowy. Na pomoc przy śniadaniu przyszła mi Terravita , która wprowadziła nową jakość na rynku - kremy czekoladowe wyprodukowane bez użycia oleju palmowego ! :) Potrzebujemy: 2 szklanki mąki 2 płaskie łyżki proszku do pieczenia 2/3 szklanki rozpuszczonego masła klarowanego 2 szklanki ciepłego mleka 3 jaja (białka i żółtka osobno) szczypta soli W misce mieszamy mąkę
MamaOskarkakaszubsku Pasztet LCHF Shakshuka Sałatka z awokado i ogórka Rollsy Muffinki jajeczno-warzywne – bez nabiału Chlebek tostowy – nie codziennie Keto bułki bez laktozy – nie codziennie Tatar wołowy OBIADY: Rosół Krem brokułowy Zupa cygańska Golonka pieczona Żeberka w kiszonej kapuście Żeberka pieczone Łopatka w kapuście Zrazy z ogórkiem i boczkiem Soczysta karkówka pieczona Soczyste kotlety mielone Gołąbkowa zapiekanka Papryka
Ola la LCHFBlaszkę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około 60 minut, do suchego patyczka. Długość pieczenia może się różnić od piekarnika. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczony makowiec wyjmuję z piekarnika i odstawiam w foremce do przestudzenia, gdy lekko przestygnie makowiec wyjmuję z foremki. Wystudzony makowiec
Uwaga Babcia Gotujepokrojone w kawałki kiwi, a całość posypuję granolą. Poniżej wykorzystałam jeszcze resztki domowego dżemu truskawkowego. Użyta granola jest oznaczona jako "paleo", bez dodatku żadnych zbóż. Jest to połączenie ziaren, nasion, orzechów i owoców. KOLACJA ⇨ Pieczone warzywa Nic oryginalnego, ale za to bardzo smacznego. Mamy tu miks pieczonych warzyw. Są to papryka, cukinia, brokuł, cebula, ziemniaki oraz bataty
Zdrowie na języku :Pcebule kroję na cztery. Warzywa układam w naczyniu żaroodpornym, mieszam w przyprawach, polewam nieco olejem rzepakowym. Ponownie mieszam, dodaję (opcjonalnie) łyżeczkę masła. Piekę w temp. 180 C grzaniem góra plus dół na środkowej półce piekarnika (bez termoobiegu) przez min. pod przykryciem. Pod koniec, kilka minut odkrywam i przypiekam. Smacznego
Zasmakuj Kuchnikomponować z najróżniejszych składników. Na rynku dostępne są pieczywa z ziarnami oraz chleby bezglutenowe. Dostępne są też masła prawdziwe - również te bez laktozy, oraz masła roślinne. Na kanapkę można położyć plasterek świeżej wędliny oraz pieczone kawałki ulubionego mięsa! Cudownie sprawdzają się także sery z plasterkach oraz sery typu feta i twarde sery dojrzewające. A do tego ogrom kolorowych
AniaGotuje.plDodajemy szczypiorek, szpinak i pokrojoną w kosteczkę fetę oraz paprykę. Formę do muffinek (9 otworów) - smarujemy tłuszczem (możemy też wykorzystać foremki silikonowe - bez natłuszczania). Wlewamy masę i wstawiamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 15 minut. Podajemy z pełnoziarnistym pieczywem. Smacznego :) 1 sztuka - 60 kcal: - białko - 5 g - tłuszcz - 4 g - węglowodany
Moje Kuchenne RewelacjeSuper prosty przepis na cytrynowe ciasto na bazie proszku kisielowego. - tylko 6 składników - bez wagi i miarek - wilgotne, maślane, pyszne Czas przygotowywania: do 30 minut Czas pieczenia: do 45 minut w temp. 180 stopni Ilość: blaszka wielkości 18/28 cm lub duża tortownica Składniki: • pełna szklanka mąki pszennej • 3 torebki kisielu cytrynowego* • 2 łyżeczki
AniaGotuje.plsprawdzony przepis krok po kroku. Marynowana w keczupie papryka na zimę z pachnącymi przyprawami - curry i oregano. No oczywiście można by i bez tych przypraw...jednak dzięki curry i oregano, papryka pachnie niczym pizza z pieca ;) Z tej ilości składników wyjdzie 5 litrów sałatki paprykowej, idealnej do obiadu, na kanapki lub jako sos do pizzy. Polecam Wam przepis, ulepszajcie
Moja Książka Kucharskabitej śmietany) dodajcie trochę mleka. Jeśli nie używacie odżywki białkowej, spróbujcie masę, czy jest wystarczająco słodka. Masę przekładamy do małej keksówki i pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C. Na wierzch wyłożyłam powidła śliwkowe bez cukru. Wy podajcie, jak Wam smacznie
Kucharzycaodsłonie wegańskie kotleciki z mojej ukochanej kaszy jaglanej z pieczarkami. Kotleciki są bardzo sycące i smaczne! Na dzisiejszy obiad podałam je z pieczonymi frytkami z batatów oraz buraczkami. Doskonale smakują zarówno z sosem jak i bez. Jako sos polecam czosnkowy lub po prostu ketchup...mniaaam :-) Zapraszam do wypróbowania :-) Składniki: kasza jaglana 0,5 szklanki, woda 1,5 szklanki
kulinarne odsłony pati