Krótki skład, proste przygotowanie i niesamowicie delikatne placuszki kokosowe gotowe :) 2 naturalne jogurty kokosowe po 160 g (używam bez cukru) 2 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia odrobina oleju do natłuszczenia patelni Składniki na placuszki dokładnie mieszamy. Na mocno rozgrzaną, natłuszczoną patelnię nakładamy po łyżce masy, formując placuszki. W momencie, gdy zauważymy bąbelki
Mienta blogserka grani Jajko miksujemy z mlekiem, a następnie mieszamy z grani. Do foremki wysypujemy płatki owsiane, zalewamy masą i delikatnie mieszamy. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 25-30 minut. 1 porcja bez dodatków ma ok. 315 kcal
Kucharzycawykładamy ryż, który zalewamy rosołem i mieszamy. Na ryż wykładamy przyprawionego kurczaka i warzywa, które przyprawiamy solą i pieprzem i polewamy olejem. 3. Pieczemy przez ponad godzinę (jeśli pod przykryciem) czy też prawie 2 godziny bez przykrycia - zależy od wielkości udek jeśli używamy piersi z kurczaka im godzina wystarczy. Mmm Pycha
Na moim talerzuwykładamy ryż, który zalewamy rosołem i mieszamy. Na ryż wykładamy przyprawionego kurczaka i warzywa, które przyprawiamy solą i pieprzem i polewamy olejem. 3. Pieczemy przez ponad godzinę (jeśli pod przykryciem) czy też prawie 2 godziny bez przykrycia - zależy od wielkości udek jeśli używamy piersi z kurczaka im godzina wystarczy. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUKoniecznie sprawdź jak smakuje mój sernik nowojorski . Prawie każdy ma swój ulubiony smak i sprawdzony przepis na ten nieziemski sernik pieczony. Jest delikatny, kremowy, rozpływający się w ustach. Coś pysznego! - masa serowa bez mąki i skrobi - sernik świetny na każdą okazję - sprawdzony i prosty przepis
AniaGotuje.plSkładniki: na jedną porcję Rosół z pieczonych warzyw (około 300 ml) marchewka z rosołu + mała cebula sos sojowy (mała łyżeczka) lubczyk (pół łyżeczki) imbir (dałam
NA MOIM TALERZUpołączenia składników. Teraz dodać orzechy,sezam,popping i ponownie wymieszać krotko . Blaszkę do muffinek -babeczek wypełnić (papilotka ,u mnie bez ) ciastem do 3/4 wysokości , każdego wgłębienia blaszki na muffiny . Można posypać dodatkowo po wierzchu orzechami. Piec około 20-25 minut ,lub do suchego patyczka .Czas zależy od piekarnika . widać kawałki banana ,bo nie jest równo zmiksowany ,tylko(...)rzecz, która odróżnia muffina od babeczki, to sposób przygotowania ciasta. Ciasto na muffiny powstaje przez początkowe oddzielenie składników mokrych (np. olej, starta marchewka) i suchych (np. mąka, proszek do pieczenia), a następnie ich delikatne połączenie za pomocą łyżki lub szpatułki. Składniki na babeczki mogą natomiast zostać zmieszane już na początku przygotowania ciasta, zwłaszcza że w ich przypadku dążymy
mojej kuchniSkładniki: na jedną porcję Rosół z pieczonych warzyw (około 300 ml) marchewka z rosołu + mała cebula sos sojowy (mała łyżeczka) lubczyk (pół łyżeczki) imbir (dałam
Na moim talerzużaroodpornego. Wszystkie składniki na sos łączymy na patelni na której smażyliśmy mięso i podgrzewany aż sos będzie miał jednolitą konsystencję. Zalewamy nim karkówkę. Pieczemy w 180 stopniach pod przykryciem przez godzinę, następnie jeszcze 15 minut bez przykrycia. Sos odlewamy do rondla i zagęszczamy skrobią kukurydzianą (około 1 łyżki) zalewamy mięso i podajemy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional TrineZapraszam na smaczne gołąbki bez zawijania. Bardzo prosto się je robi a potem pozostaje już tylko pieczenie. Podajemy z ulubionym sosem. Składniki: 125 g ryżu basmati 280 g kapusty pekińskiej 500 g mięsa mielonego z szynki 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 łyżka smalcu 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka
słodkie i nie tylko historie kulinarnepapierowym ręcznikiem i pokroić wzdłuż na jak najcieńsze plasterki. Ułożyć na kratce o drobnych oczkach. Pod kratką umieścić blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ustawić temperaturę 45-55 stopni i włączyć termoobieg. W przypadku piekarników bez termoobiegu pozostawić lekko uchylone drzwi piekarnika. Czasu suszenia w zależności od grubości plasterków wynosi od 7 do 10 godzin. Suszone ogórki kiszone
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCiasto drożdżowe, bez wyrabiania jest świetnym pomysłem dla zapracowanych lub leniwych czy w ogóle niepiekących. Ciasto jest banalnie proste wystarczy ułożyć warstwami składniki i po trzech godzinach je wymieszać. Jest lekkie i puszyste. Do ciasta dodałam śliwki i słodką cynamonowo-migdałową kruszonkę. Polecam! Czytaj więcej
Ana Mari's world