bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1268/3453)

Risotto z kurczakiem 149

Wprawdzie podjadają, groszki sypią się na podłogę, ale są obrane i ja nie musiałam tego robić :) Risotto z groszkiem. Trochę oszukane, bo bez wina, ale równie smaczne. Ze świeżym groszkiem smakuje najlepiej. Podałam je z pieczoną piersią indyka. Indyka wcześniej natarłam czerwoną czubrycą i solą. Po 30 minutach w piekarniku mięso było gotowe. Ryż do risotto podsmażyłam na łyżce

Kucharzyca
Fasolowa babka z młodym jęczmieniem, czekoladową polewą i chrupiącymi dodatkami 153

łyżeczka proszku do pieczenia polewa: 1,5 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżka miodu dodatkowo: orzechy laskowe, migdały, rodzynki Przygotowanie: Fasolę bardzo dokładnie płuczemy letnią wodą. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 40 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół

Życie zaczyna się w kuchni
ŻEBERKA NA MŁODEJ KAPUŚCIE 246

kapustę, szaleję z nią w kuchni. Nigdy potem nie smakuje ona tak dobrze jak wiosną i latem.  Dziś połączyłam ją z pieczonymi żeberkami, które nie pamiętam kiedy jadłam ostatnio 😉  Wyszło super jedzonko, zajadaliśmy się bez ziemniaków 😊 Składniki: mała głów ka młodej kapusty 2 cebule łyżka klarowanego masła sól pieprz szczypta cukru  odrobina octu winnego koper Wykonanie

Walijskie Pichcenie
Skrzydełka marynowane w Sosie Hoisin (pieczone) 151

wymagają użycia żadnych tłuszczów, a efektem pieczenia w nich jest soczysta i nie przypalona potrawa. Tu skorzystałam z torebki do pieczenia , która może być także stosowana do zamrażania produktów oraz w kuchenkach mikrofalowych bez użycia grilla

Di gotuje
Chleb orkiszowo-pszenno-kasztanowy na zakwasie w sierpniowej piekarni 181

zakwas będzie odpowiednio aktywny. ** Po 10 minutach pieczenia skórka chleba mocno zbrązowiała, więc obniżyłam temperaturę do 200 stopni i piekłam chleb 55 minut. W tym czasie wyparowała cała woda. Gdybym miała kolejny raz piec ten chleb, piekłabym go standardowo w temperaturze 190 stopni przez ok. 70 minut i zdecydowanie bez pary. Chleb orkiszowo-pszenno-kasztanowy na blogach: Akacjowy

Weekendy w domu i ogrodzie
Racuszki bananowe z sosem karmelowym 191

miski , skropić sokiem z limonki i rozdrobnić widelcem, dodać jogurt, wbić jajka, wsypać cukier, dodać mąkę wymieszaną budyniem oraz  proszkiem do pieczenia, wsypać cukier z wanilią, całość wymieszać łyżką aż powstanie gęste jednolite ciasto bez grudek. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju, rozgrzać, nałożyć ciasto, forując okrągłe placuszki, smażyć na złocisto z każdej strony

Wanilia i Kardamon
Obiad i kolacja... na jednym ogniu 200

sobą żeby przygotować aromatyczną mieszankę. Przygotowanymi przyprawami nacieramy dokładnie mięsa, następnie do naczyń wkładamy jeszcze po dwie łyżki smalcu i przyprawione mięso. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 200 st.C ... karkówkę 60 min. i 5 min bez pokrywki, kurczaka 80 min. i 10 min. bez przykrycia. Karkówkę studzimy i chowamy do lodówki, na kolację będzie fajną wędliną na kanapki

chleba naszego
Bezglutenowe wegańskie mini quiche 354

Pamiętacie brokułowy quiche na chrupiącym spodzie? Tym razem proponuję bezglutenowe mini quiche bez spodu, upieczone w foremce do muffinek. Nie ma w nich proszku do pieczenia, jest za to dużo warzyw W moim domu jemy je głównie na zimno jako dodatek do obiadu albo przekąskę. Polecam zapakować je w pojemnik i zabrać na lunch do pracy albo

Lamarida.pl
Placuszki Budyniowe Na Soku Marchwiowym Z Borówkami 210

nieco, a raduje nasze podniebienia i brzuszki ;) Składniki na 12-14 placuszków: 1/2 szkl gęstego soku marchewkowego 3/4 szkl mąki 1 budyń bez cukru 40 gr 2 łyżki cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 100 gr borówek cukier puder Diamant 1. Wszystkie składniki oprócz borówek i cukru pudru mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji

Gotowanie...to proste !
Placki z jarmużem i serkiem wiejskim 155

Total time 30 min   Placki z jarmużem z dodatkiem serka wiejskiego Author: www.cookinngforemily.pl Serves: 10 Ingredients 50 g jarmużu - bez łodyżek, same liście, umyty i posiekany 170 g mąki ⅔ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka drobno startej skórki z cytryny 2 jajka 150 ml mleka 80 g masła 150 g serka wiejskiego dwie łyżeczki posiekanego koperku

Cooking for Emily
Bigos – tradycyjna dla kuchni polskiej, litewskiej i białoruskiej potrawa z kapusty i mięsa. 161

dużym stopniu od ilości, jakości i różnorodności gatunków dodanych mięs i wędlin. W staropolskiej kuchni zużywano do bigosu pozostałe resztki szlachetnych pieczeni i wędlin, które bardzo podnosiły smak potrawy. Bigos staropolski przyrządzany był zawsze bez zasmażki. Niektórzy dodają też do bigosu koncentrat pomidorowy (nieznany w kuchni staropolskiej) oraz zioła: kminek, majeranek, ziele angielskie. Zgodne z tradycją jest dodanie powideł

KUCHNIA POLSKA
Piernik na piwie z herbatą 147

masę. Ciągle miksując wlej piwo,herbatę dodaj sodę, kakao oraz przyprawę do piernika. Następnie wsypać mąkę i już wymieszać łyżką.Ubić białka-same bez cukru-i wmieszać w ciasto łopatką.Wlać ciasto do foremki i piec godzinę w temperaturze 200 stopni. Wystudzone ciasto można pokryć polewą czekoladową i posypać wiórkami czekoladowymi lub płatkami migdałowymi! Lub przekroić i przełożyć powidłami

Z Kuchni Do Kuchni
Chałka nadziewana makiem 167

końce i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W ten sam sposób przygotować 2 chałkę. uformowane chałki przykryć ściereczką kuchenną i pozostawić do wyrośnięcia wyrośnięte chałki posmarować żółtkiem rozbełtanym z mlekiem i posypać ziarenkami maku piec w 180`C 25-30 minut do zrumienienia. Nie przetrzymywać w piekarniku bez potrzeby, by nie przesuszyć chałek. Nadają się

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowe kruche babeczki z owocami 703

Wyrobione ciasto można rozwałkować i wyciąć za pomocą szklanki kółeczka. Ja wybieram szybszą opcję formowania kuleczki i rozprowadzenia jej ręcznie na foremce. Piec w temp. 190 st. przez ok. 20 minut (u mnie z termoobiegiem bez górnej grzałki) do uzyskania złotego koloru. Pamiętaj, by przed włożeniem babeczek do piekarnika nakłuć spody widelcem). Masa: Miękkie masło rozmiksować w jednej misce

Mojewlasne.pl
Sos chrzanowy 176

wszystkim i bardzo popularnego sosu tatarskiego . Może wszystkich zaskoczę, ale ja z kolei nie wiedziałam co to jest sos tatarski. Ja własnie bez sosu chrzanowego nie wyobrażam sobie świąt wielkanocnych. Podaję go z różnego rodzaju pieczeniami i wędlinami. Ma ostry, bardzo wyrazisty smak. Najlepiej przygotować go dzień wcześniej, żeby smaki sosu się przegryzły. Sos chrzanowy jest bardzo prosty

Pobite gary Barbary