CHLEB NA DROŻDŻACH CODZIENNY

CHLEB NA DROŻDŻACH CODZIENNY

CHLEB NA DROŻDŻACH CODZIENNY

Pyszny, pachnący chleb, który przygotujecie z kilku zaledwie podstawowych składników. Pięknie pachnie, ma chrupiącą skórkę i mięciutki sprężysty środek. Dzięki długiemu wyrastaniu jest lekki, nie pęka i nie kruszy się po upieczeniu. Niewiarygodne, że bez najmniejszego wysiłku, ot tak, można mieć w domu naturalny i pachnący chleb.  SKŁADNIKI 3 i 1/2 szklanki (470 g) mąki pszennej chlebowej typ 750 + 2 łyżki do przygotowania rozczynu z drożdży (można użyć też zwykłej mąki pszennej) 1 łyżeczka soli morskie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.