Kolejna propozycja na chleb z automatu, szybki i bez stresu. Tym razem padło na mąkę orkiszową, którą bardzo lubię. Dodatek pestek dyni wzbogacił całość ,a olej kokosowy ,to świetny zamiennik masła czy innego oleju. Składniki ( dodajemy po kolei ) 350 ml maślanki 450 g mąki orkiszowej SYMBIO 6 łyżek pestek z dyni SYMBIO 1 łyżeczka soli, można(...)chleb. Ustaw program i zostaw. Chleb gotowy. Warto mieć maszynę do chleba w domu. Zazwyczaj piekę chleb w piekarniku, ale są sytuacje kiedy maszyna do chleba ratuje mnie i pomaga mi zaoszczędzić sporo czasu. Mój chleb podałam z łososiem, którego bardzo lubię. Prosto, szybko. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnimną w szczególności. Nic nie cieszy bardziej jak dzieci zajadają ze smakiem szklaneczki pełne zdrowych witamin (bez dodatku cukru). Dziś zapraszam Was na lekki warstwowy deser malinowo-bananowy z chia. Idealny po dość ciężkim i sytym obiedzie Spróbujcie. Polecam. Szybko, zdrowo, ładnie i smacznie. Nic tylko jeść. Składniki: 1 szklanka malin + do dekoracji 1 duży banan 4 łyżki(...)Smacznego Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem
Słodkie okruszkinajważniejsze , obok siedziby banku była taka mała kawiarnia, w której serwowali najlepsze kanapki na świecie. Wiecie takie mega chrupkie, delikatnie grillowane, pachnące pieczywo, do tego świeży pomidorek, bazylia, pieczony kurczak, salami albo inne mięso, a wszystko to polane pysznym sosem, ach… (Wtedy wydawało mi się to mega zdrowym posiłkiem w końcu są warzywa i grillowane mięso… ) Dzisiaj miło(...)czasochłonna w przygotowaniu. O tostach także raczej można zapomnieć. A o to dlaczego ten chleb bezglutenowy jest taki świetny: ✔ przygotowuje się go mega szybko (co staje się powoli tutaj standardem ) ✔ jest łatwy do upieczenia ✔ bez wyszukanych składników ✔ można zrobić klapsznitę i zabrać ze sobą ✔ sprawdza się jako tost! ✔ Low Carb ✔ neutralny w smaku. Pomijając takie oczywiste sprawy
PaleoLifenastępnie szybko zagniatamy ręką. Formujemy kulę, którą zawijamy szczelnie w folię i chłodzimy w lodówce przez 40 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i dzielimy na 5 równych części. Formujemy w dłoniach placki, którymi wykładamy wysmarowane masłem i obsypane kaszą manną tartelki. Palcami dopasowujemy każdą z nich do formy i wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy(...)gotującej się!) paćki, cały czas mieszając. Kiedy masa będzie już bliska zagotowaniu dodajemy łyżeczkę oliwy, mieszamy chwilę i wyłączamy, zostawiamy precz do całkowitego ostygnięcia. Białka (bez kawałków żółtek!) z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, partiami dodajemy cukier puder, nie przerywając miksowania. Gdy całość się połączy, dodajemy mąkę i ocet, mieszamy do momentu, gdy masa będzie
sama złodyczgóra-dół, bez termoobiegu. Wieniec pieczemy na środkowej półce piekarnika przez 20-25 minut, do lekkiego zrumienienia. Gotowe ciasto ostrożnie zdejmujemy z blachy i studzimy. Ciężko jest odejść od rozgrzanego, cudownie pachnącego pieca, naprawdę… To ciasto najlepiej smakuje na świeżo – jeszcze lekko ciepłe, mocno pachnące, podane z kubkiem mleka, herbatą lub kawą. Wieniec szybko znika ze stołu
Karo in the KitchenSzybkie, pyszne, idealne do weekendowej kawki budyniowe muffinki z borówkami amerykańskimi. W mojej zamrażarce zostały resztki zeszłorocznych zamrożonych owoców, a teraz mam miejsce na nowe zapasy i smaczny deser :) Składniki na 12 sztuk: 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej 40 g (1 opakowanie) budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru
Simply Foodblendera ręcznego, szybko bez brudzenia wielu naczyń, przepis można dowolnie modyfikować, zrobić muffiny z dodatkiem kakao można zamienić banany na miód lub cukier kokosowy jak kto lubi. Swoje papilotki pokolorowałam mazakami na czerwono :) żeby bardziej przypominały tradycyjne pudełko od popcornu :) Składniki na ok 12 muffinek : 280 g patków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody
zdrowa vege kuchniaszybko i bez napinki :-) Udanego tego chłodnego (przynajmniej w Rzeszowie) poniedziałki Wam życzę :-))) Składniki: 1 płat ciasta francuskiego śliwki węgierki cynamon cukier trzcinowy Ciasto rozkładamy, kroimy na 8 prostokątów. Zaginamy końce do środka. Śliwki myję, przekrawał na pół, wyjmuje pestki i kroję w paseczki. Ciasto przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układamy różne wzroki
kruche babeczkiileż można jeść pieczone udka czy smażonego fileta. Z tego mięsa można wyczarować wszystko! Aby urozmaicić menu , szukam zawsze nowych smaków niekoniecznie muszą być wyszukane aby zrobić dobry obiad. Najlepsze to tego dania jest mięso z uda kurczaka bez skóry i kości, czasem można kupić w sklepie właśnie takie, lub samemu otrybować. Tak powstał szybki obiad który doda
Wanilia i Kardamonbudynie waniliowe (bez cukru) około 5 łyżek cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej świerze truskawki cukier puder Sposób wykonania: Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Zimne masło kroimy w kostkę i wrzucamy do mąki. Wszystko siekamy do momentu aż kawałki masła będą bardzo małe. Następnie dodajemy żółtka i śmietanę. Wyrabiamy szybko ciasto na jednolitą
Qchnia po prostustąd pomysł na szybki obiad. Nie wymagający dużej uwagi, a zarazem przepyszny. Jedyną rzeczą która wymaga dłuższego czasy przygotowania, była fasolka, która gotuje się dosyć długo. Na szczęście wystarczy ją nastawić i nie trzeba jej pilnować. Wracając do obiadku- pieczone warzywa z sezamem to świetne połączenie- nie trzeba nawet używać przypraw, gdyż całość bez nich obfituje wieloma walorami
healthy dreamsszklanki kwaśnej śmietany 1/4 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody do pieczenia 1 łyżka cukru z wanilią Masa budyniowa: 600 ml mleka 2 budynie waniliowy bez cukru 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią 200 g masła lub margaryny Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń
Kuchcik gotujeCiasta bez pieczenia mają to do siebie, że praktycznie zawsze się udają, a ich smak nigdy nie zawodzi. Cieszą się dużą popularnością, zwłaszcza w sezonie letnim. I takie właśnie jest to ciasto - przepyszne. Z kremem grysikowo-czekoladowym, orzeźwiającym musem truskawkowym oraz jogurtem. Smakowało wszystkim domownikom!, ale trzeba bardzo uważać, bo zadziwiająco szybko znika... ;) Składniki : Masa grysikowa
Kuchnia EllieMocno czekoladowe, wilgotne bez nasączenia, o umiarkowanej słodyczy, a do tego delikatny rozpływający się w ustach krem czekoladowy - takie właśnie jest to ciasto tortowe. Zrobienie
Kuchcik gotujekakaowym wnętrzu :) Bez tłuszczu, cukru i grama pszennej mąki! Zdrowe, pełnowartościowe, o zwiększonej zawartości białka! Obłędnie smaczne! Idealne dla każdego na każdą porę dnia! Uwaga! - bardzo szybko znikają :D Składniki: 70 g mąki pełnoziarnistej 30 g odżywki proteinowej waniliowej 1 jajko 2 białka 100 g płynnego jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo
Zdrowie na języku :Pszybko wiejski chleb na zakwasie. Czas przygotowania:30 minutPorcje: 4 Składniki: 600 g schabu QAFP,10 cienkich plastrów wędzonego boczku QAFP,1 szklanka puree z pieczonej dyni,1 szklanka drobno pokrojonej czerwonej papryki,1 szklanka drobno pokrojonej dyni Hokkaido,1 szklanka liści jarmużu porwanych na małe kawałki (tylko miękkie części bez twardych
SzczyptaSmaQgarnku rzymskim karczek pieczony z polędwicą Ciasta: ciasto czekoladowe na białkach ciasto marchewkowe Moniki moje tiramisu szybka szarlotka z posypką z migdałami babka czekoladowo- migdałowa babka która się zawsze udaje mocno czekoladowe muffiny ciasto krówka piernik z jabłkami mój sernik na zimno ciasto z jabłkami sernik jogurtowy sernik na kakaowym spodzie sernik wiedeński sernik bez sera szybki
Proste Potrawymiski do momentu aż się nie zemdleje z nadmiaru cukru. Babeczki: 1,5 szklanki mąki pół kostki masła 2 tabliczki czekolady 1/4 szklanki mleka 1 jajko łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli agrest w czekoladzie Krem maślany: szklanka masła szklanka cukru pudru laska wanilii zielony barwnik Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu z czekoladą i odrobiną mleka(...)płatkami migdałów. Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut. Masło do kremu trzeba wyjąć z lodówki jakieś pół godziny wcześniej, żeby doszło do temperatury pokojowej. Ucieramy mikserem na szybkich obrotach z cukrem pudrem i wanilią, kiedy składniki się połączą zmniejszamy prędkość i miksujemy jeszcze 10 minut, żeby masa miała jednolitą konsystencję bez wyczuwalnych kryształków
sama złodycz