bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:123/498)

Kruchy przekładaniec z jeżynami 294

budyń waniliowy bez cukru 1 galaretka przeźroczysta Winiary 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% WIERZCH: ok 300 g świeżych jeżyn 1 galaretka przeźroczysta Winiary 2 szklanki wody Ciasto kruche. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z mąką krupczatką oraz cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajka i śmietanę. Szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta

https:KKuchniaMniam
Ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 149

upiec w sumie bez okazji. Idealne na słodki poczęstunek do filiżanki herbaty. Zawsze się udaje i szybko znika! Składniki: Blacha 25/30 cm 25 dag masła 15 dag cukru pudru 30 dag mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki zielonych migdałów 32 g cukru z wanilią 6 jajek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia zielony barwnikk-opcjonalnie

Wanilia i Kardamon
Kruche ciasto z malinami z budyniową pianką 873

budyniowego waniliowego (bez cukru) 200 ml oleju rzepakowego Ponadto: 600 g mrożonych malin cukier puder do posypania ciasta świeże maliny do dekoracji Wykonanie: Najpierw zrobiłam kruche ciasto. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiałam do miski.   Wsypałam cukier, cukier waniliowy i dodałam pokrojone w kostkę masło. Wymieszałam i po kolei wbijałam żółtka. Ciasto szybko zarobiłam. Utworzyłam prostokątną

Kuchnia u Krysi
Ciasto kakaowo korzenne z gruszką 192

wspomnieć, że jest szybkie w przygotowaniu a nawet zrobimy go bez pomocy miksera. W oryginale gruszki powinny pozostać na powierzchni ale moje zanurkowały w cieście. Oryginalny przepis znajdziecie  klikając tu ;) . Składniki: 250 g mąki pszennej 170 g cukru trzcinowego 2 jajka 130 ml kwaśniej śmietany 18 % 130 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody

Życie zaczyna się w kuchni
Tort bezowy pyszny i prosty w zrobieniu, przepis 244

papieru do pieczenia, układamy na podstawie na której będzie stał nasz tort docelowo. Na bezie delikatnie rozsmarowujemy masę ze śmietany układamy maliny, kładziemy następny blat i znowu śmietanę i maliny i tak też postępujemy z ostatnim blatem. Ostatni blat smarujemy masą i dekorujemy malinami.  Uff, gotowe ! Uwaga ! Tort jest pyszny i szybko znika :)  Inne przepisy

Kuchnia na wzgórzu
Ekspresowe muffinki 144

bardzo łatwe i szybkie do zrobienia dziś dla odmiany dodałam do nich rabarbar. Wyszły wyśmienite ! -2 szklanki mąki -2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3/4 szklanki cukru - 1/2 łyżeczki soli - 2 jajka - 1 szklanka jogurtu/maślanki/mleka - 1/4 szklanki oleju Tak jak obiecałam - przygotowujemy ekspresowo, nie wyciągając nawet miksera.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni - bez termoobiegu. Do wielkiej

dlaSmaQ
PIECZONY SCHAB Z ZIEMNIAKAMI - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 187

czosnkiem , zawinąć w folię  piec w piekarniku do miękkości , podlewając od czasu do czasu wodą.10 minut przed końcem pieczenia rozchylić folię i piec na złoty kolor.Podajemy z ZIEMNIAKAMI posypanymi zieleniną , mizerią i gotowanymi niezasmażanymi buraczkami.Smacznego!.   Przepisy które mogą Wam się przydać !: ********************************************* MIGDAŁOWIEC  KOLOROWY SERNIK SZYBKIE BABECZKI LODY NA CIEPŁO SZYBKA NAPOLEONKA HAŁKA PO ŻYDOWSKU

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tort lodowy z wiśniami 166

zrobienia szybki torcik lodowy i banalnie prosty, na taką pogodę idealny :) Przepis dostałam od mojej koleżanki Magdy, która lubi czasem poeksperymentować w kuchni tak jak ja :) Składniki: 300 ml śmietanki 30 %, 1 mały słoiczek frużeliny wiśniowej , 150 g bezy truskawkowej, 1,5 łyżeczki cukru pudru. Przygotowanie:  Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Bezę kruszymy i połowę wysypujemy

Aga w kuchni
Chleb baltonowski - Gdańskie Młyny 112

minut na szybkich obrotach - UWAGA! słaby mikser nie wyrobi ciasta). Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.  Wyrośnięte ciasto zagnieść (w tym momencie można dodać ziarna słonecznika) i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, w której będzie pieczony (ja zostawiłam go w misce i później piekłam na kamieniu, bez formy). Przykryć ponownie ściereczką(...)ciasta należy kilkakrotnie nawilżać (u mnie 3 razy). Przed samym włożeniem do piekarnika, ciasto ponownie nawilżyć i obsypać ziarnami słonecznika. Piec w temperaturze 220-230C przez ok. 45min. Sugerowane jest wsadzenie naczynia z wodą do piekarnika, podczas pieczenia, aby chleb podczas pieczenia utrzymał w środku odpowiednią wilgotność. Wystudzić na kratce. Smacznego! ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu

CookYourself
Takie łatwe, takie dobre... 174

zadka w kierunku kuchni. Opornie jakoś mi idzie... Pewnie dlatego, że cięższy jest za sprawą bez, które ostatnio upiekłam.Zasadniczo miałam ochotę na deser, i długo się zastanawiałam, co dokładnie ma to być. Szybko jednak doszłam do wniosku, że niezbędną część stanowią bezy. Nie lubię tych suchych kupnych, a przygotowanie ich w domu to chwila zaledwie(...)tego nie wstydzę!Bezy wanilioweSkładniki:(na 25-30 sztuk)2 białka125 g cukru2 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżeczka soku z cytrynyBiałka ubić na sztywną pianę, pod koniec partiami dodając cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Wlać sok z cytryny, zmiksować.Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia łyżeczką wykładać porcje masy, zachowując odstępy.Piec w 120 st. C. bez termoobiegu przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szarlotka wydanie modern. 201

budyń waniliowy bez cukru na pół litra mleka + 2łyżki cukru 375 ml mleka  Zaczynamy od wykonania ciasta kruchego. Margarynę kroimy na drobną kostkę. W misce łączymy mąkę cukier i cukier waniliowy i proszek do pieczenia, dodajemy margarynę i rozcieramy ją z mąką. Jak utworzy nam się mokry piasek dodajemy 3 żółtka i szybko zagniatamy ciasto

Malinowe Pocałunki
Spierniczyłam naleśnika czyli Dżem dobry, pobudka! [konkurs] 196

ochotę na naleśnika. Co szybko znika. W ustach mych ;) Szwedzi najechali mi kuchnię. Pan Kaka dowodzi. szklanka mąki 1,5 szklanki mleka 4 łyżki stopionego masła 2 jajka 3 łyżeczki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika dżem Łowicz truskawka z czarnym bzem (do podania) cukier puder (do oprószenia) masło (do wysmarowania formy do pieczenia) Do misy miksera(...)masy (najlepiej gdy jest o konsystencji rzadkiej śmietany).  Formę do zapiekania porządnie wysmarowałam masłem. Przelałam naleśnikowe ciasto. Wstawiłam do nagrzanego na 180st. piekarnika. Piekłam 25-30min. Serwowałam oprószony cukrem pudrem. Zdjęcia bez nadęcia. Ale kubki i tak z zachwytu oszalały. Naleśnik nieco przypominał murzynka z zakalcem mojej mamy ;)   I dobrze! Taki miał być. Bo to urok

bastalena
Tarta z kremem marcepanowym i karmelizowanymi figami 173

Składniki na kruche ciasto szybko zagniatamy ze sobą, formując kulę, którą schładzamy w lodówce przez 40 minut. Masą wykładamy spód i boki blaszki, po czym formę wkładamy ponownie do lodówki na kolejne 40 minut, co zapobiegnie "zjeżdżaniu" boków ciasta w piekarniku. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach pod obciążeniem, dopiekamy kolejne 15 już bez przykrycia

sama złodycz
BUŁECZKI ORKISZOWE PEŁNOZIARNISTE NA ZAKWASIE 209

Chwila przerwy od słodkich wypieków-czyli przedstawiam Wam bułeczki orkiszowe na zakwasie. Bardzo pyszne, pulchne i szybkie pod względem pieczenia. :) Przepis znalazłam tutaj. Składniki: -200

Smaczne Zdrowe
SZYBKIE CIASTECZKA OWSIANE. 976

wartościowe, a przede wszystkim bez chemii i tony cukru. Przepis znalazłam na blogu Niebo na talerzu. Podaję od razu ze swoimi modyfikacjami. SZYBKIE CIASTECZKA OWSIANE /inspiracja: Niebo na talerzu/ 2 szklanki płatków owsianych- półtorej szklanki mąki- 2 jajka- 3/4 szklanki cukru (najlepiej brązowego, ale niekoniecznie) - 100 g roztopionego masła- pół łyżeczki proszku do pieczenia- łyżeczka ody oczyszczonej- rodzynki

W kuchni Karmel-itki
Jagielnik bez pieczenia z granatem 4099

czekoladą tworzy rewelacyjny i można powiedzieć zdrowy krem. Na wierzchu czerwone ziarenka granatu, które dodają soczystości i do tego ładnie wyglądają :) Smaczne ciasto, które szybko się robi i co ważne nie wymaga pieczenia. Bardzo polecam! 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody 1 1/2 szklanki mleka 50g masła 1/4 szklanki cukru 200g czekolady gorzkiej około 400g herbatników(...)wystudzenia. Zimną kremówkę ubić dodając pod koniec cukier puder i rozpuszczoną przestudzoną żelatynę. Wyłożyć na wierzch ciasta i posypać ziarenkami granatu. Wstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , DLA DZIECI Tagged: czekolada , granat , herbatniki , kasza jaglana , kremówka

https:KKuchniaMniam
Lekka sałatka ze słonecznikiem i pestkami dyni 209

Dziś zapraszam Was na pyszną i lekką (bo bez majonezu) sałatkę ze słonecznikiem i pestkami dyni . Idealne połączenie, które na pewno posmakuje każdemu. Lekka kwaśność

Słodkie okruszki
Chleb litewski słonecznikowy 194

mieszanek, choć czasami taka gotowa mieszanka bardzo ułatwia życie, gdy chcemy upiec chleb na szybko. Ostatnio trafiłam na stronę  Chleb na zdrowie i "z pewną taka nieśmiałością" postanowiłam zaryzykować upieczeni chleba z gotowej mieszanki. Przekonała mnie informacja, że mieszanka zawiera naturalnie składniki bez konserwantów, GMO ani GMM. Zdecydowałam się upiec chleb żytni litewski z ziarnami słonecznika(...)przez 20 minut mikserem, miskę przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut do fermentowania. Po upływie 30 minut ciasto przekładamy do formy, w której będziemy piekli chleb, u mnie była to keksówka, po czym odstawiamy znowu do czasu aż ciasto podwoi swoją objętość. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, tuż przed włożeniem chleba

Kulinarne przygody Gatity
Tort fistaszkowo-czekoladowy 139

Lekki i puszysty tort o intensywnym smaku masła orzechowego i ciemnej czekolady.  Całość przełamana kwaśnym, cytrynowym ponczem i nutą konfitury pomarańczowej.  Tort jest raczej

Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowe Brownie, czyli prosty przepis na ciasto czekoladowe krok po kroku 132

pozwala na tak częste wypieki. A może raczej lenistwo, bo przepis jest tak prosty i szybki, że w praktyce zabiera niewiele czasu. Jest to jedno z moich ulubionych ciast i jest świetne, chociażby na poprawę humoru, kiedy pada deszcz Brownie piekę w tortownicy o średnicy 22 cm . Przepis na bezglutenowe brownie – krok po kroku Do przygotowania ciasta będziecie potrzebować(...)całkowitego rozpuszczenia, po czym odstawiamy do ostygnięcia (całość powinna być lekko ciepła przed połączeniem z resztą składników). 3. Tortownicę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. 4. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, bez termoobiegu. 5. Oddzielamy żółtka o białek. 6. Żółtka ucieramy z cukrem „do białości” przy pomocy miksera (ok. 5-6 minut na najwyższych obrotach). 7. Dodajemy

Okiem Blondynki by McBlondi
Jogurtowe placuszki z miętą 216

zobaczycie na blogu już jutro.  Placuszki są mega dobre i szybkie.  Przepis oryginalny z bloga Grażyny macie tutaj TUTAJ . Składniki około 1,5 szkl. mąki 2 jaja 1 szkl. jogurtu naturalnego (użyłam greckiego) 1,5 łyżki posiekanych listków mięty  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  łyżeczka cukru  szczypta soli olej do smażenia opcjonalnie - mleko(...)ciasta formując z niego placuszki. Smażymy z obu stron na rumiano. Usmażone odsączamy na ręczniku papierowym. Gotowe świetnie smakują posypane cukrem pudrem, podane z waniliowym serkiem homogenizowanym bądź zjedzone bez żadnych dodatków

Kuchenne aromaty
Urodzinowe menu :) 289

Lubię, kiedy mam więcej wolnego czasu i mogę spokojnie, bez pośpiechu ugotować i upiec coś dobrego. Tak było w poniedziałek. Wypadały wtedy urodziny P., wzięłam w pracy wolne, a całe menu miałam już wcześniej zaplanowane. Zrobiłam coś prostego i sprawdzonego, a były to: Pieczone piersi z kurczaka z pieczonymi ziemniaczkami oraz sałatką wiosenną Będziemy potrzebować: 2 piersi z kurczaka(...)polewamy ok. 2 łyżkami oleju. Dodajemy też sól, słodką mieloną paprykę i rozmaryn. Dokładnie mieszamy tak, by wszystkie ziemniaki dokładnie pokryte były przyprawami. Układamy je na papierze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy sałatkę. Sałatę rwiemy na drobne kawałki, pomidora kroimy w szóstki lub ósemki, a szalotkę w piórka. Szczypiorek siekamy

Ratunku obiad
Dietetyczny sernik na zimno na spodzie z orzechów i daktyli 179

bardzo jest fit, dietetyczny czy jak chcecie go zwać, ale to przez spód. W spodzie, może ich być całkiem sporo. Jeśli chcecie bardzo je zredukować, zróbcie sam sernik bez spodu…chociaż ten spód…ach ten spód…robi sernik Sam sernik w smaku nie jest słodki, ale to własnie spód dzięki dużej liczbie daktyli, dosładza cały sernik(...)omijaliście serniki szerokim łukiem, jako trudne do wykonania, to sięgnijcie koniecznie po ten przepis. Nie jest pieczony, a więc nie opada. Sam ser smakuje wybornie, to i sernik też Taki sernik na zimno z truskawkami, a jakże, robi się naprawdę prosto i szybko. No i taki serniczek na zimno, z dobrej jakości sera (u mnie tradycyjnie Wieluń), to czysta

Mieszam w Garnku
Szarlotka z bezą 194

dokładnie do powierzchni blachy, a następnie ponakłuwać widelcem.  Boki formy do pieczenia również wykleić ciastem i ponakłuwać. Tak przygotowany spód podpiec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut - ciasto powinno nabrać jasnozłotego koloru.  W międzyczasie przygotować nadzienie z jabłek i bezę. Uwaga - jeśli nie lubicie szarlotki z bezą możecie z ciasta  oddzielić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Mazurek kokosowy 139

wysypaną mąką blachę lub na papier do pieczenia boki zawijamy do środka, aby masa nie wypłynęła- pieczemy ok 20 minut w temp 200-220"C. Po upieczeniu i ostudzeniu wylewamy masę kokosową i schładzamy w lodówce przez 2 godziny, bądź zapiekamy przez 15 minut- wtedy mazurek przykryty będzie przepyszną bezą kokosową. Dekorujemy wiórkami, płatkami migdałowymi lub orzechami laskowymi Smacznego

Luźna Kuchnia
Muffinki z dynią i polewą z białej czekolady 151

W ten weekend tematem wspólnego pieczenia Ciasta na niedzielę są dyniowe wypieki ..szukałam przepisu, który by mnie zaciekawił..sporo wpadło mi w oko..i nie

Moje domowe kucharzenie
Francja: Boeuf Bourguignon 159

się, że za osiągnięcia kulinarne należy im się wyjątkowy szacunek i podziw. Na sam początek proponuję Wam doskonałą potrawę, w której zarówno ja jak i mój M. zakochaliśmy się bez reszty, Boeuf Bourguignon. Jest to rodzaj gulaszu pochodzący jak sama nazwa wskazuje z Burgundii, żołądka Francji (dla ciekawskich głową jest oczywiście Paryż, natomiast duszą Szampania). Burgundczycy to naród żyjący(...)wysoką ceną. Po roku 1970 haute cuisine została wyparta przez nowy nurt w kuchni francuskiej, potraw lekkich, szybko przyrządzanych i zdrowych. Według mnie jednak to właśnie haute cuisine najlepiej charakteryzuje upodobania francuskiego podniebienia. Boeuf Bourguignon 1 kg mięsa wołowego na pieczeń 10 dag chudego boczku 2 marchewki 2 cebule 1 łyżka mąki szczypta soli pieprz 1,5 szkl

Przepysznik - BLW i nie tylko

Proponowane wyszukiwania