energetycznego kopa na początek dnia, a w jesienną słotę nas rozgrzało. Dlatego dziś kolejna propozycja, lekka i nieziemsko smakowita, można kombinować z dodatkami, zamienić jabłko na gruszkę albo banana, szaleć z bakaliami, co tylko dusza zapragnie! Owsianka biszkoptowa 8 łyżek płatków owsianych bądź innych 1 szkl. dowolnego mleka 3 jajka 3 łyżki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka
Przepysznik - BLW i nie tylkoduże łyżki kakao 150 ml oleju roślinnego Składniki na masę serową: 500 g wegańskiego serka (przepis znajdziecie tu ) skórka i sok z jednej pomarańczy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 banan 100 g brązowego cukru Przygotowanie: wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Po czym zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut W międzyczasie przygotować masę serową. Pomarańczę sparzyć
greenscarflimonki. A ci którzy lubią eksperymentować ze smakami doprawią go pieprzem lub chili. My wolimy zdecydowanie grillowane ananasa na słodko. Dzięki temu mamy świeży, naturalnie słodki i wyjątkowy deser. Banan z grilla jest wyśmienity. Zwłaszcza kiedy podawany jest z miodem, cukrem lub cynamonem. Jego smak docenimy również kiedy podawany jest z lodami lub jogurtem. Brzoskwinie to owoce które po prostu
naRuszciegrecki, do tego domowa granola lub ulubione musli, które kupuję w Rossmannie (dobra kaloria), do tego pół łyżeczki płynnego miodu i sezonowe owoce (maliny, jeżyny, wcześniej truskawki, teraz śliwka, banan, brzoskwinia). W pracy piję też dużo wody, w domu już gorzej :) LUNCH (godz. 13.30 - 14.00) Nie przepadam za tym słowem, ale ono najlepiej oddaje
bistro mamaSkładniki: 2 banany 2 kiwi 1 jabłko 1 gruszka 1/2 szklanki wody niegazowanej Sposób przygotowania: 1. Owoce obrać, pokroić na mniejsze części i zmiksować z wodą
A Ty Smakuj Mniegarnka,zalej mlekiem. Pamiętaj o włączeniu gazu! 3.Dosyp proszek budyniowy. Dokładnie wymieszaj. 4.Gotuj na wolnym ogniu uważając by nie przypalić owsianki. 5.Dla gęstości i słodkości można dodać pół banana. Dla samej słodkości miód. 6.Gdy owsianka zgęstnieje i powoli zacznie "bulgotać"- wyłączyć gaz,przełożyć na talerz. 7.Na talerzu dodać odpowiednią ilość borówek 8.Szamać uważając by się nie poparzyć! Genialnie smakuje
Fiolka w kuchnipieczenia 1 budyń waniliowy Wykonanie: 1.Do dużej miski wrzuć płatki owsiane. Zalej mlekiem. 2.Roztop w rondelku masło. (uważaj by nie przypalić!) 3. Do miski z mlekiem i płatkami dodaj banana. Rozgnieć go widelcem. 4. Dorzuć resztę składników. Wymieszaj trzepaczką. 5. Piecz gofry na delikatnie natłuszczonej,ale mocno rozgrzanej gofrownicy. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Fiolka w kuchniśmietaną,posypany cukrem Talerz kanapek z chleba pszennego/bagietki z almette z ogórkiem, sałatą masłową,pomidorami,ogórkami małosolnymi i warzywny zapach wolności beztroski gimnazjalnych wakacji Sandwiche zapiekane z nutellą i bananem. Po fakcie polane jogurtem naturalnym. I posypane cynamonem. Sandwiche zapiekane z serem żółtym mierzwionym,kurczakiem uprzednio podsmażonym na patelni, cukinią również uprzednio przysmażoną na patelni, czerwoną cebulą. Polane obficie
Fiolka w kuchnioraz dwa uszka (nieco podłużne) i dwie nóżki. Usmażyć z dwóch stron na rumiano. Króliczka ułożyć jak na zdjęciu. Ogonek to łyżeczka ricotty posypana kokosem, a łapki to plasterki banana i borówki. Smacznego
Chocolate Muffin Blogmnie migdały i ziemne) 0,5 szklanki sezamu 50 g masła 3 łyżeczki miodu (u mnie malinowy) 2 łyżeczki brązowego cukru Inne dodatki według uznania: rodzynki, suszona żurawina, suszone banany, kawałeczki gorzkiej czekolady, wiórki kokosowe, suszone morele itp. Batoniki owsiane z sezamem i orzechami - przepis: Na patelni prażymy płatki owsiane przez ok. 6 min, aż zaczną bardzo mocno pachnąć
Kuchnia Łukaszałyżeczki musztardy ulubione przyprawy - ostra papryka, słodka papryka, majeranek, oregano, bazylia, czosnek, sól, pieprz Lunchbox: 2 kromki chleba razowego Liść sałaty Rzodkiewka Kilka kawałków papryki Dodatkowo owoce - np. banan i garść borówek 1. Pierś z kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem. Posmaruj musztardą i posyp przyprawami. Odstaw na godzinę. 2. Do środka (strona z przyprawami i musztardą) połóż pokrojone w cienkie słupki
Powiedz dietom nieminuty z każdej strony. Przekładamy na talerze tworząc "wieżę" z placków. Polewamy syropem klonowym i posypujemy prażonymi płatkami migdałów. Możemy je dodatkowo podać ze smażonymi plastrami bekonu, bananami lub ulubionymi owocami. Smacznego
My Culinary ArtKolejna wariacja na temat kawy - była już z bananami, teraz będzie z wiśniami ;-) O kawie bananowej pisałam tutaj Kawa bananowa . Tym razem postanowiłam połączyć kofeinowy napar z wiśniami. Co z tego połączenia powstało? Zapraszam poniżej :-) SKŁADNIKI (na dwie porcje): - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 1/2 filiżanki gorącej wody - 1 szklanka wypestkowanych wiśni (użyłam wiśni ze słoika) - 1 szklanka mleka Kawę
Wielopokoleniowosmakuje też ze świeżymi owocami. Pudding chia z owocami: dla 2 osób 3 łyżeczki nasion chia 250 ml soku pomarańczowego 1 kopiasta łyżka jogurtu greckiego mix owoców (porzeczki, poziomki, banan, brzoskwinia) Ziarna chia wsypujemy do miseczki i zalewamy sokiem pomarańczowym. Mieszamy energicznie trzepaczką, następnie wstawiamy miseczkę na kwadrans do lodówki. Wyjmujemy miseczkę z lodówki, dodajemy jogurt grecki i ponownie dokładnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlatem przedstawiam szybki przepis na pyszne i zdrowe lody sorbetowe:) Przepis pochodzi ze strony Lady of the House Składniki : 500 gram zamrożonych owoców leśnych 1 zamrożony banan ( obrany wcześniej ze skórki, pokrojony na kawałki i zamknięty w woreczku) 200 ml wody miód lub syrop klonowy Wykonanie : Zamrożone owoce, wodę oraz miód/syrop
cucinare