pieczywa Wasa - u mnie 3 zboża 1 łyżka serka Turek Świeży Figura 175g jogurtu z aloesem Probiotic bez glutenu 0,5 łyżeczki cynamonu 0,5 pomarańczy 0,5 banana 2 winogrona 1 kiwi Do dzieła: Kromki pieczywa Wasa smarujemy serkiem i układamy na nich owoce, jogurt doprawiamy cynamonem, pomarańczę kroimy w grube plastry. Ot co, gotowe :) PS. Dziś
Spektrum Smakulekkie i delikatne w smaku placuszki nadają się idealnie na śniadanie, deser, podwieczorek czy też kolację :) Świetnie smakują również z brzoskwiniami lub bananami zatopionymi w cieście. Ciasto równie dobrze sprawdza się w roli naleśników :) Składniki: (2-3 porcje) 200g mąki 50g płatków migdałowych 1 jajko 150ml mleka 0,5% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50g słodziku w proszku
Spektrum Smakupoziomki mleko Do dzieła: Wafle smarujemy grubo twarożkiem i układamy na nim poziomki. Mleko w kubek i można wsuwać! :))) PS. Na takich kanapkach zamiast poziomek możecie ułożyć jagody, truskawki, banany, brzoskwinie, słowem WSZYSTKO! :) PS.2 Nawet nasze koty lubią te kanapki
Spektrum Smakusię sezonowymi owocami i warzywami jest olśniewająca! Na dziś polecam wam smoothie jagodowe! Idealne jako śniadanie, lunch lub deser! Składniki: (na 2 porcje) 2 garści jagód 1 duży banan lub 2 mniejsze 1 awokado 4 łyżki jogurtu naturalnego Do dzieła: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i taaa daa! Gotowe! ;) Smacznego :) PS. Małe zmiany w wystroju bloga. Jak się
Spektrum Smakujeszcze jednego ciacha w ciągu jednego dnia, a że wiśnie z własnego ogródka były pod ręką… Składniki: 1 kg wydrylowanych i odsączonych wiśni 50 ml mleka roślinnego 3 banany 450 g mąki pszennej opakowanie proszku do pieczenia 200 ml oleju (użyłam ryżowego) szklanka cukru (użyłam trzcinowego) łyżka esencji waniliowej łyżka soku z cytryny migdały w płatkach i cukier puder
greenscarfśrodka (poznać to często po tym, że z manga zaczyna wyciekać sok). Jeżeli więc macie dobre mango, to do dzieła ;-) SKŁADNIKI 1 dojrzałe mango 1 kefir (można dodać 1 banan jeżeli wolicie bardziej słodkie) WYKONANIE Mango umyć, obrać ze skórki i wrzucić do blendera miąższ (można użyć do tego nożyka). Wlać zimny kefir i wszystko zblendować. Podawać od razu
Passions hobbies lifeszklanka brązowego cukru 1/2 szklanki ciemnego rumu 6-8 gwiazdek anyżu sok z limonki do smaku Owoce : ulubione owoce egzotyczne oczyszczone i pokrojone w kawałki u mnie ananas , banan,kiwi,pomarańcza,mango,liczi im więcej rodzajów tym lepiej, np. papaja, gujawa,karambola Przygotowanie Sos rumowy : w małym rondelku wymieszałem wodę z cukrem i rumem ( pozostawiłem łyżkę rumu ), dodałem gwiazdki anyżu
R'n'G KitchenPrzystawka z pysznych składników : szynka dojrzewająca , seler naciowy, boczniaki, połączone ze słodkimi brzoskwiniami... Można użyć dowolnego ulubionego owocu : banan, ananas... Składniki 9 plasterków szynki parmeńskiej 3 łodygi selera naciowego 9 plasterków sera żółtego 3 połówki brzoskwiń z puszki 2 boczniaki królewskie 3 łyżki startego łagodnego sera masło do podsmażenia boczniaków i wysmarowania formy Przygotowanie Łodygi selera blanszowałem przez 1 minutę
R'n'G Kitchenniektórych przypadkach najlepsze koktajle to te najprostsze :D Łatwe, smaczne, oddające 100% smaku dodanych składników :) Składniki: 200 g świeżych truskawek 1 dojrzały banan 200 ml kefiru/maślanki/mleka Przygotowanie: Wszystko dokładnie zmiksować
Zdrowie na języku :Powocowego - można samodzielnie zmiksować na papkę owoce lub użyć deserku owocowego ze słoiczka. Składniki: porcja przygotowanego kleiku - tyle ile zje wasz maluch 4 łyżeczki dowolnego musu owocowego np. z banana, jabłka, moreli itp. Sposób przygotowania: 1. Przygotować porcję kleiku według przepisu na opakowaniu. Polecam zrobić gorący kleik, ponieważ po dodaniu zimnych owoców będzie w sam raz do podania
Kuchnia domowa AniSezon truskawkowy niestety pomału dobiega końca, a ja wcale nie mam dość tych owoców:) Dzisiaj polecam napój, który przygotujecie błyskawicznie. składniki: 200 g truskawek 1 banan jogurt truskawkowy 500 g 2 szklanki mleka Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Napój podajemy schłodzony
noteskulinarnyfigaulubione desery więc czasami coś sobie ukręcę. Lody można robić z bardzo różnych składników. Najpopularniejsze są takie na bazie jajek i śmietanki, ale czasami wystarczy po prostu zmiksować zamrożone banany z jakimiś owocami jagodowymi i szybki deser gotowy. Ale kiedy szybko to szybko a z maszynką to już można bardziej poszaleć, prawda? Spodziewajcie się więc teraz częściej przepisów na domowe
Smaczna Pyzawizji i z pieczołowitością przygotowywałem każde danie. Cóż to była za kulinarna podróż dla tak młodego człowieka! Pierwszą z nich (jak na typowego łasucha przystało) było clafoutis z bananami i białym pieprzem. Cóż to był za kulinarny eksperyment dla 14-letniego wówczas kucharza! Co więcej, bardzo udany - bo jak wskazuje sam przepis (patrz niżej), ciasto po prostu nie może się
Food Squareniewielkim dodatkiem ksylitolu. Myślę, że podobny sok można otrzymać podgrzewając kilka truskawek w garnuszku lub po prostu zamiast soku dodać kilka świeżych bądź mrożonych truskawek. Składniki: 1 duży mrożony banan 1 miarka białka roślinnego waniliowego Blend Warrior 4 łyżki soku truskawkowego Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, aż masa stanie się puszysta i bezgrudkowa
Zdrowie na języku :P