Często goszczą też u mnie jajka na miękko, czy różnego rodzaju smoothie z owocami. I dzisiaj właśnie takim szybkim śniadaniem, pełnym energii, z Wami się dziele. Składniki: - 1 dojrzały banan - 1 łyżeczka oleju kokosowego - 1 łyżeczka kakao - 3 łyżki mleka W/w zmiksuj w blenderze i przelej do miseczki. Dodaj pokrojonego w kostkę ananasa, maliny, gigi i płatki crunch
SMYKWKUCHNIpieczenia *łyżka śmietany wegańskiej 100 g zimnego masła kokosowego lub innego roślinnego (nie zastępować olejem) „Krem” 400 g puree z pieczonej dyni 150 g brązowego cukru 1 banan *100 śmietany wegańskiej po pół łyżeczki: zielonego pieprzu, cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej „Śmietana wegańska”- ilość potrzebna na całe ciasto 100 ml wody 2 czubate łyżki mleka sojowego
greenscarfmąki pszennej razowej 60 g brązowego cukru 100 ml oleju roślinnego 50 g płatków owsianych pół łyżeczki imbiru w proszku łyżeczka kakao 50 g puree z dyni lub mały banan łyżeczka lub 1 skórki kandyzowanej z pomarańczy Przygotowanie: Utrzeć olej z cukrem i puree dyniowym, połączyć z resztą składników oraz posiekaną czekoladą. Ręcznie formować kulki z ciasta wielkości orzecha włoskiego
greenscarfmigdałowego masła, a zamiast mąki dodałam mąkę kokosową. Polecam, idealne na śniadanie czy deser! Gofry paleo migdałowe Składniki: 180 ml migdałowego masła 2 łyżki kokosowego oleju, rozpuszczonego 1 mały banan, zgnieciony widelcem 1 łyżka kokosowej mąki ½ łyżeczki oczyszczonej sody szczypta soli 3 łyżki mleka pochodzenia roślinnego, u mnie kokosowe 100 g jagód, u mnie zamrożone do środku borówka i syrop
codojedzeniarobić go bardzo gęstego, :) Makaron soba w sosie z masła orzechowego z fasolką, brokułem i orzeszkami ryż z ciecierzycą i groszkiem w sosie curry z dynią mrożony koktajl banan-borówki
More food, love and dreamslitra lodów): 100 ml rumu puszka mleka kokosowego, nieodtłuszczonego 1/3 szklanki kakao 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki agaru (można zrezygnować jednak konsystencja sosu będzie inna) banan (opcjonalnie) Przygotowanie ( 20 minut przygotowania + 30 minut w maszynce do lodów + mrożenie): - rum wlewamy na patelnię i gotujemy na średnim ogniu z cukrem przez ok 10 minut
Pora na pora i pomidorabrakuje Wam pomysłu na szybkie śniadanie to polecam sycące koktajl. Szczególnie te z sezonowych owoców. Na sezon jesienno-zimowy chciałam zaproponować koktajl z dodatkiem gotowanej marchewki, pieczonego jabłka i banana. Do przygotowania
Szybko Tanio SmacznieGood! Peanut Butter Crunchy 100% - kupisz tu Do czego używać? Klasyk ponad klasyki - jedzone z chlebem i ewentualnie dżemem <3 Do przełożenia kawałków bananów i oblania gorzką czekoladą - link Dip do owoców Do smarowania naleśników Do owsianki Masło orzechowe a alergia Masło orzechowe produkowane jest z orzechów prażonych, a te niestety mają jeszcze większe właściwości uczulające niż
Powiedz dietom niewypróbowania nowego przepisu na Pyszne Proteinowe Ciasto Czekoladowe. - SKŁAD - ✔ 150 g ODŻYWKI BIAŁKOWEJ ✔ 80 g MASŁA ORZECHOWEGO ✔ 40 g MLEKA KOKOSOWEGO ✔ 15 g KAKAO ✔ 100 ml MLEKA ✔ 2 BANANY - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1489 Węglowodany 87 g Białko 146 g Tłuszcze 62 g - PRZYGOTOWANIE - ZOBACZ PRZEPIS W WERSJI
Sylwetka Od Kuchnibrokułami Zielony makaron ryżowy w dyniowym sosie curry Kasza gryczana w sosie dyniowy z masłem orzechowym; z pieczarkami i brokułem i coś na słodko mrożony smoothie banan-dynia
More food, love and dreamsdawniej i uda mi się systematycznie zamieszczać nowe inspirację! Dziś zaczniemy od czegoś bardzo prostego, lecz zdrowego! Składniki: - > 1 mango -> 2 kiwi -> 1 banan Wykonanie: Każdy owoc miksujemy za pomocą blendera w osobnym naczyniu. Układamy warstwami za pomocą łyżeczki, należy robić to delikatnie aby nie wymieszać ich ze sobą. W razie potrzeby można opcjonalnie dosłodzić
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Kolejny kolejny kolejny...wie, ale u mnie się "gra w zielone" codziennie! Składniki -jarmuż -natka pietruszki -niewiele -mango -ananas -banan -pomarańcza -jabłko Wszystkie podane składniki umyj , potnij na małe kawałki i wrzuć do blendera. Zmiksuj na gładko. Pij na zdrowie! Bo jarmuż jest bardzo zdrowy. Przede wszystkim ma bardzo dużo chlorofilu, który ma działanie antyoksydacyjne , karotenu (tak, karoten
Z Kuchni Do Kuchniwanilii lub ekstraktu z wanilii 1 łyżka żelatyny + 1/5 szklanki gorącej wody 2 opakowania galaretki (malinowej, truskawkowej, wiśniowej) rozpuszczone w 3 szklankach wody dowolne czerwone owoce (opcjonalnie) - ja dodałam banany i też wyszło pysznie 250 ml śmietany kremówki + 2 łyżeczki cukru pudru biszkopt/1 opakowanie biszkoptów Spód można wykonać samodzielnie (postaram się w najbliższym czasie wrzucić swój sprawdzony od lat przepis
Przepysznik - BLW i nie tylkozrobić dzień kostek fioletowych (z jagodami albo konfiturą z czarnej porzeczki) i dzień kostek różowych (z malinami), dzień kostek żółtych (z jabłkiem), a nawet kostek zielonych (z kiwi czy bananem i pietruszką albo jarmużem :D ). Tęczowe kostki z kaszy manny 1 szkl. wody 5 płaskich łyżek kaszy manny dowolny dżem/owoce ewentualnie 1-2 daktyle Wodę zagotować samą bądź
Przepysznik - BLW i nie tylko/upiec, obrać ze skórki i zblendować. Dodać resztę składników i dokładnie zmiksować. Smażyć na odrobinie tłuszczu, najlepiej na klarowanym maśle bądź oleju kokosowym. Podawać z dowolnymi dodatkami (jabłko, gruszka, banan, rozmaite dżemy, bita śmietana). Naleśniki w tej formie są bardzo puchate i naprawdę przepyszne. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylko