banan - 14723 przepisów (strona:748/982)

Gofry orzechowo - karobowe 172

szybko). Gofrów nie kładziemy na talerzu, tylko ustawiamy na sztorc najlepiej na jakiejś kratce żeby nie miękły, tylko odparowywały. Ponieważ nie miałam mleka kokosowego zrobiłam sobie mus z 1 banana i łyżeczki masła orzechowego, na tym położyłam brzoskwinię ze słoika i posypałam wiórkami kokosowymi. Pełnia szczęścia a pracy niewiele :) Smacznego

Co na wege obiad?
40 śniadań na ciepło 1906

Jajko sadzone na grzance z bobem Kasza manna na mleku z jeżynowym musem Kasza manna na mleku z orientalnymi przyprawami Korzenne muffinki z kaszy manny Owsianka na mleku z bananem i malinami Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Racuszki kokosowo-orzechowe

Moja smaczna kuchnia
Ciasto czekoladowe bez jajek 125

szklanki cukier, 1 szklanka kakao, 4 łyżki soda oczyszczona, 1 łyżeczka sól, szczypta ocet, 1 łyżeczka olej, 5 łyżek mleko, 1 szklanka aromat waniliowy suszone owoce (rodzynki, goi, banany lub inne), 2-3 łyżki dżem wiśniowy, 1/2 słoiczka Przygotowanie Wszystkie składniki ciasta muszą być w temperaturze pokojowej. Do miski przesiewamy mąkę wraz z kakao, dodajemy sodę, cukier i sól. Dolewamy

Gotowanie moimi oczami
Kokosowe placuszki z kaszy manny 125

stron, na złoty kolor. Gdy tylko na powierzchni placuszków pojawią się pęcherzyki powietrza, należy przewrócić je na drugą stronę.  Gotowe placuszki podawać np. z miodem, wiórkami kokosowymi i bananem.  Smacznego

Kuchnia Ellie
Oczyszczający koktajl gruszkowo-aloesowy 169

długi czas, a przyjęty zaraz po przebudzeniu, pity małymi łyczkami to bomba witaminowa i prawdziwy skarb! Składniki 500 ml aloe vera drink Skworcu miód rzepakowy  Miody Polskie banan gruszka 2 natki pietruszki młody jęczmień  Skworcu babka płesznik+luska babki jajowatej- blonnik witalny Wszystkie owoce umyj, dodaj składniki sypkie. Wlej napój aloesowy. Dodaj miodu. Zmiksuj na gładko

Z Kuchni Do Kuchni
Wegańskie rogale Marcińskie 126

bardziej miękkie tym lepiej, ale nie płynne) 50 g świeżych drożdży 4 łyżki oleju roślinnego 70 g cukru pół łyżeczki soli 250 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego) 1 mały banan Drożdże rozpuść w połowie ciepłego mleka (max. temp. 40 C) z łyżką cukru (ja to zawsze robię w małym rondelku, w którym przez dosłownie 20 sekund podgrzewam mleko, rozpuszczam drożdze

greenscarf
Avocado!- właściwości, sposób na to by nie ciemniało oraz jak można je jeść? 176

kanapkę, lub pokrojone w plastry, odnajduje się w sałatkach, z pomidorem, łososiem, sałatą, szpinakiem, słonecznikiem, prażoną dynią. Często, można zauważyć koktajle z udziałem awokado, lub desery (np. awokado+ banan+ 2 łyżki kakao zmiksowane blenderem). Bardzo dobrze smakuje z jajkiem, lub białym serem :) Pozdrawiam, Adrianna

Pause Gotowanie!
Witamy na talerzu. Witaminy i ich właściwości. 181

groch, jogurty i kefiry. Witamina B6 Właściwości:bierze udział w przemianie aminokwasów oraz wytwarzaniu enzymów i hormonów, wspomaga działanie ukł. nerwowego Dzienne zapotrzebowanie: 1.3- 1.7 mg Źródło występowania:drożdże, banany, drób,groszek, fasola, kalafior, szpinak, pestki dyni i orzechy włoskie Witamina B9/ B11 Właściwości: wpływa dodatnio na system nerwowy i mózg, decyduje o dobrym samopoczuciu, zapewnia sprawne działanie wątroby,żołądka

Fit & Healthy Life
Zbyt uparta by posłuchać, musiała dojrzeć ..... 126

okazało się, że przez te cholerne słoiczki i ścisłe trzymanie się rozpiski mój syn nie chce próbować nowych smaków. Dla Niego istniał tylko pasztecik, rosół, sosik, schabowy, udko pieczone, banany i jabłka. Tu się zaczęło. Gimnastyka, podstępy, łgałam kulinarnie jak tylko umiałam. Kombinowałam, aby mój Kochany Chłopczyk zaczął jeść wszystko. Lata praktyki, pracy, konsekwencji w działaniu i mojego kulinarnego kombinatorstwa

Blondynka Gotuje
Zielony napój energetyczny 136

zielony glon, wspomaga wydajność a dodatkowo wzmacnia system odpornościowy i pomaga w odchudzaniu.  Wspaniale, prawda?  Dodam, że napój jest wyjątkowo smaczny.      Składniki: 2 dojrzałe banany 1 szklanka kawałków świeżego lub mrożonego mango lub ananasa 3-4 szklanki wody  (można zastąpić 1 szklankę sokiem jabłkowym) 2 łyżeczki proszku ze spiruliny 1 łyżeczka pasty miso

Sto kolorów kuchni
Granola z naturalnym jogurtem 141

Friends of Glass . Taki słoiczek wystarczy zamknąć i zabrać ze sobą do pracy.... Nie musimy się martwić o głód ;) Składniki: 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 50 g chipsów z banana 50 g suszonego mango 150 g mieszanych bakalii-orzechy włoskie, nerkowce, pekan, migdały,  żurawina, rodzynki 2 łyżki płatków kokosu 1/3 szklanki płynnego miodu 3 łyżki syropu   trzcinowego

Wanilia i Kardamon
Ciasteczka owsiane 113

sztuk Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka otrębów 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanki mąki pszennej typu 500 1/2 kostki masła (ok. 100 g) 2 banany 2 jabłka polewa z miksu czekoladowego mielone migdały i orzechy Wykonanie: Łączymy ze sobą sypkie składniki i dodajemy roztopione masło. Mieszamy razem z pokrojonymi drobno owocami. Przez miks czekoladowy rozumiemy pozostałości i fragmentaryczne czekoladki

Ania i Marcin gotują
Owocowa sałatka na kolację 117

Dziś na kolację podałam sałatkę owocową. Lekką, ale nie powiem, dość sycącą i niebywale pyszną. Składniki ogólnodostępne jesienią. -banany -śliwki -jabłka -Cynamonowy Raj  ZIARENKOWO -czarny sezam -chipsy kokosowe naturalne -ulubiony jogurt Ulubione owoce obierz i wyłóż na półmisek.  U mnie  PORCELANA BOGUCICE Posyp ziarenkami. Zalej jogurtem. Dodaj czarnego sezamu i chipsów kokosowych. Kolacja gotowa. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
30 przepisów na listopad 150

Małgosi Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Farfalle z brukselką, natką pietruszki

Moja smaczna kuchnia
Wegańskie dyniowe pączki z nadzieniem daktylowym 164

mąki pszennej pełnoziarnistej 150 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego) 5 łyżek cukru (u mnie był to w połowie dark muscovado) 50 g masła kokosowego rafinowanego (lub innego roślinnego) pół banana lub jeden mały 250 g puree z upieczonej dyni (puree z marchewki też się nada) płaska łyżeczka soli 20 g drożdży łyżka przypraw do pierników 1 l oleju roślinnego

greenscarf