Pyszna, zdrowa i kolorowa sałatka. Idealna na kolacje, drugie śniadanie czy obiad. Dzięki kaszy bulgur jest bardzo sycąca. Można zabrać ją w pudełku śniadaniowym do pracy, szkoły, na wycieczkę czy na piknik. Uwielbiam ładnie przygotowane jedzenie i jestem wielbicielką sałatek :) Potrzebujemy: 80 g kaszy bulgur ( u mnie taka w woreczku ) od KUPIEC 1 zielony ogórek 1 pomidor(...)kilka rzodkiewek 2 spore garście roszponki 1 łyżka oliwy z oliwek pół łyżeczki suszonych pomidorów ( przyprawa ) Wykonanie pysznej sałatki: 1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, wodę lekko solimy. Wyjmujemy z woreczka, przesypujemy do miseczki i dokładnie studzimy. 2. Warzywa myjemy i osuszamy, ogórek obieramy. Warzywa dowolnie kroimy w plasterki lub półplasterki. 3. Na półmisek nakładamy
IzabelawkuchniSeler, ananas i szynka to już całkiem zgrane trio a w połączeniu z pozostałymi składnikami tej sałatki tworzą orzeźwiającą całość. Dodatkowej lekkości nadaje sałatce mała ilość majonezu. Idealna w oczekiwaniu a ciepłe wiosenne dni i świeże warzywa… Składniki: 2 słoiki selera 1 puszka ananasa 30dag szynki gotowanej 4 jajka 1 por 2 duże jabłka 3 łyżki majonezu Przygotowanie: Jajka(...)wrzątkiem. Po minucie odsączamy i dodajemy do reszty. Na koniec dodajemy 3 łyżki majonezu, sol i pieprz do smaku i dokładnie mieszamy. Czas przygotowania ok 30 min. The post Sałatka z selerem i ananasem appeared first on Kulinarna Patilogia
Kulinarna PatilogiaMagda Minimum składników i maksimum smaku, taka właśnie jest ta sałatka. Jest pełna słodyczy od pysznego dressingu oraz korzennego smaku pieczonych buraków. Do tego chrupiące piniole i to co chyba lubię w niej najbardziej – rodzynki, które spijają smaki z dressingu. Dla mnie ta sałatka jest wyjątkowo elegancka, dlatego przedstawiam ją w iście królewski sposób – na srebrach Składniki(...)miski, dodajemy rodzynki, polewamy dressingiem i dokładnie wszystko mieszamy. Przekładamy na talerz do serwowania. Z wierzchu posypujemy uprażonymi orzeszkami i dekorujemy świeżymi listakmi mięty. Od razu podajemy – sałatka jest najlepsza gdy buraki są jeszcze ciepłe. Przejdź na początek strony
Smaczna Stronakilku lat. Faszerowane jajeczka są proste w przygotowaniu, pyszne i pięknie prezentują się na świątecznym stole. Nie może ich zabraknąć na Wielkanoc! Wielkanocne rollsy z szynką i sałatką jajeczną Przepis tutaj (KLIK) Kolejny pomysł na pyszną i efektowną przekąskę na stół wielkanocny. Ruloniki z szynki wypełnione sałatką jajeczno-warzywną z dodatkiem delikatnego sosu czosnkowego. Całość elegancko związana szczypiorkiem(...)świątecznym stole, ale również na każdej imprezie. Jajka podane w ten sposób wyglądają bardzo elegancko i wspaniale smakują. Polecam! POLECAM TAKŻE: Top 10 przepisów na sałatki wielkanocne Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych ciast na Wielkanoc KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Wielkanocne hity – top 10 najlepszych przepisów! pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemSałatki śledziowe już dawno skradły moją duszę. Dziś z buraczkami, sałatka aromatyczna i bardzo pyszna. Idealna na świąteczny stół, na spotkanie z przyjaciółmi czy po prostu do pracy. Będzie znakomita, polecam, wszystkim smakoszom śledzi. Sałatka śledziowa. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieLubię takie szybkie i pożywne sałatki pachnące pysznym dressingiem. Zmęczeni wracamy do domu, oczywiście mówię o tych którzy pracują poza domem i szybko chcemy coś pysznego i odżywczego przekąsić. Ta sałatka będzie idealna, polecam gorąco. Sałatka z salami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieowoce, warzywa oraz zioła. Oxymel jest naturalnym antybiotykiem i pomaga wzmacniać odporność organizmu. Można spożywać go w postaci dodatku do wody, lemoniady, a także wykorzystać do przygotowania dressingów do sałatek. Do tej surówki z marchewki zamiast zwykłego octu dodałam właśnie oxymel z imbirem, cebulą i czosnkiem , dzięki czemu jest jeszcze bardziej zdrowa. Polecam również inne przepisy na surówki(...)przecisnąć przez praskę. Kolendrę utrzeć w moździerzu i wymieszać z pozostałymi przyprawami. Olej rozgrzać w rondelku. Przyprawy i czosnek wyłożyć na marchew, zalać gorącym olejem, posypać sezamem, wymieszać. Sałatkę przełożyć do słoika, ciasno ugniatając. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się przegryzły. Gotowa sałatkę przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu kilku dni. Smacznego
Obiad gotowy