Sałatka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami

Przepis na : sałatka

12.03.2025 Magda Nie ma prostszej sałatki makaronowej niż ta z tuńczykiem – przepis jest banalnie prosty i bardzo dobrze, bo sałatka jest tak pyszna, że będziecie do niej wracać często. Ja uwielbiam ją za świeżość – cytrusowe nuty, słodkie pomidorki i bardzo wyraźny smak oliwek i kaparów – ich słoność i intensywność świetnie grają z tuńczykiem. Składniki (na 4 duże porcje): 350g makaronu – u mnie świderki 150g tuńczyka w puszcze 250g pomidorków koktajlowych około 60g fioletowych oliwek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Strona

Warto przeczytać

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaStronaSmacznaStrona

Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.

Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.

Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.

Inne przepisy z Smaczna Strona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.