Zupa z zielonego groszku

Zupa z zielonego groszku

Zupa z zielonego groszku

Odrobina wartościowej zieleni na jesienną chandrę ;-) Składniki -40 dag zielonego groszku (świeżego, mrożonego lub z puszki) -pęczek natki pietruszki -cebula -ząbek czosnku -2 łyżki masła -litr buliony warzywnego -sól, biały pierz, słodka mielona papryka -1/2 szkl. śmietany -duży ziemniak Przygotowanie Świeży groszek przebrać, sparzyć wrzątkiem na sicie. Groszek z puszki osączyć z zalewy. Mrożony rozmrozić, osączyć. Natkę umyć, posiekać. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Masło rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.