Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Lekka i pożywna. A co uwielbiam - z soczewicy! Składniki -20 dag czerwonej soczewicy -2 cebule -2 cm kawałek świeżego imbiru -3 ząbki czosnku -papryczka chilli -1,2 l bulionu warzywnego -150 ml jogurtu naturalnego -6 kromek czerstwego pieczywa -2 łyżki oleju -sól, pieprz -świeże zioła do dekoracji Przygotowanie Cebulę, czosnek i imbir obrać i posiekać. Chilli oczyścić z pestek, drobno pokroić. Olej rozgrzać w rondlu, włożyć cebulę, czosnek, imbir i chilli, wymieszać i podsmażyć. Oprószyć solą i pieprzem, przełożyć ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.