Wątróbka z pomarańczami i suszoną żurawiną w pomarańczowo-miodowym sosie

Wątróbka z pomarańczami i suszoną żurawiną w pomarańczowo-miodowym sosie

Wątróbka z pomarańczami i suszoną żurawiną w pomarańczowo-miodowym sosie

Ostatnio coraz częściej eksperymentuję z dodatkiem owoców do mięs i podrobów. Wraz z poszukiwaniem sposobu na wykorzystanie nadmiaru zakupionych pomarańczy postanowiłam połączyć je z wątróbką. Słodko-korzenno-miodowy zapach to jeden z moich ulubionych, więc z przyjemniością podjęłam się prób. Efekt okazał się wyśmienity. Chuda krucha wątróbka w połączeniu z gęstym sosem o konsystencji prawie syropu to coś wspaniałego. Polecam podawać z dodatkiem mlecznej bułeczki, lekko słodkich pszennych grzanek/tostów lub ziemn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia