Polędwiczka wieprzowa po Sevillsku (Solomillo de cerdo a la Sevillana)

Polędwiczka wieprzowa po Sevillsku (Solomillo de cerdo a la Sevillana)

Polędwiczka wieprzowa po Sevillsku (Solomillo de cerdo a la Sevillana)

Delikatna, soczysta i pachnąca polędwiczka wieprzowa w towarzystwie tak charakterystycznych dla kuchni hiszpańskiej dodatków jak - pomidory, papryka, czosnek i wino. Składniki (4 porcje) -1 spora polędwiczka wieprzowa -cebula -czerwona i zielona papryka -2 dojrzałe pomidory -5 łyżek oliwy z oliwek -3 ząbki czosnku -100 ml białego wina -łyżeczka słodkiej papryki w proszku -sól, pieprz Przygotowanie Polędwiczkę umyć, oczyścić i oprószyć solą, pieprzem i papryką. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Obsmażyć ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.