Penne z sosem śmietanowym z boczkiem wędzonym

Penne z sosem śmietanowym z boczkiem wędzonym

Penne z sosem śmietanowym z boczkiem wędzonym

Do dobrego makaronu wystarczy prosty, kilkuskładnikowy sos by powstało pyszne i sycące danie. Sos śmietanowy to jeden z ulubionych mojego Ł. Delikatnie słony z pysznym posmakiem wędzonego boczku.  Składniki (4 porcje) -300 g makaronu penne -200 ml śmietanki UHT -1/2 cebuli -200 g wędzonego boczku krojonego w kostkę -1 łyżka oleju -sól, pieprz -opcjonalnie: szczypta ostrej papryczki, tarty żółty ser do posypania Przygotowanie Makaron ugotować al dente. Cebulę drobno posiekać. Zeszklić na łyżce oleju. Doda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.