Chlebki Naan

Chlebki Naan

Chlebki Naan

Chlebki Naan są świetnym dodatkiem do indyjskich dań typu curry czy jako pieczywo do nadziania ulubionymi składnikami (jak np. pitę). Podobne do naszych rodzimych podpłomyków sprawdzają się także jako spód do "pizzy". Chociaż tradycyjnie piecze się je w kamiennym piecu zwanym tandoor, bez problemu można je wykonać także w warunkach domowych. Składniki (8 sztuk) -1 szkl. letniej wody -2 łyżeczki miodu -opakowanie drożdży instant -400 g mąki pszennej lub 250 g pełnoziarsnistej pszennej + 150 g zwykłej -1/2 mał... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.